Šta je novo?

Koji program za "kompresiju" DVD-a?

DVD Shrink, DVD Shrink pa DVD Shrink!!! :mad: :mad: :mad:
Ovolikim masovnim koriscenjem ovog programa ja sam ga koristio do sada ali danas sam slucajno otisao na dvd.box.sk i gle cuda!!

Big movie recoding quality test
Closing evaluation
If you have carefully read this test, then the victor is clear, and that would be the program from the firm InterVideo DVD Copy. As I have mentioned in the test, on this programs the producers advertise the technology UniPass. The use of this patented technology has made DVD Copy the clear winner, not only for its quality, but for speed of back up. Judged against InstantCopy it is several times faster.

The next duo who sit in second and third places are the programs DVD X XPRESS and DVD2one. These programs achieved very similar results as for not arriving at pixelizat ion and vertical lines. Especially DVD X Copy XPRESS surprised with its results and its overall third place shared with DVD2one is deserved.

Sitting in the final spots are a trio of programs. They are to a great extent used and loved for their managing, pleasant environment. I am disappointed by the result of DVD Shrink, this freeware program could have deserved a better placing, but the quality of its output was low, that`s a shame. Similar results were offered by Nero Recode 2 so they both finished in last place. For the debris, and debris only, Clone DVD finished slightly higher in second last place.

The prizes have been awarded, and the winners and losers may exit stage left, but we in the hall still have something to say and that is that not only the quality, but also the speed and options of back up programs are interesting for us users, so eventually a comparison of speed and features of individual programs will appear. As individual producers issue their newer versions for their programs, we will test their quality as well.

Pogledajte, test je jako lepo odradjen i pokazuje da je DVD Shrink daleko od najbolje opcije za "smanjivanje velikih DVD-a". Idem da isprobam neki od "boljih" programa :type:

Pozdrav!

Poslednja izmena:
@ZoNi: Jel si video test? Jeste malo starijeg datuma ali rezultati su...

nema sta da se cita, imas samo slike i uporedjujes ih :p

Pa ja kad gledam film onda sednem pred TV na jedno 3-4 metra i gledam 1,5-2 sata bez prestanka....

Lepo je to sto se izdvajaju scene i mozes da zumiras do mile volje ali to NORMALAN covek ne radi dok gleda film, niti cu da uporedjujem kopiju sa originalom kada ga grebujem....

Ako imas para za opremu na kojoj ces u realnom vremenu gledajuci film sa 25 frameova u sekundi uociti razliku izmedju originalnog i kopiranog materijala, onda bi trebao da imas para da kupis ORIGINALNI DVD ili da platis DL mediju i ne zezas se uporedjivanjem....

To je moje laicko misljenje...

To se isto desava sa prepucavanjem u slusanju MP3 muzike kako jedan plejer ili dekoder ima lepsi ili losiji zvuk, pre svega je MP3 upropasten takav kakv je, i kome je stalo do nekog kvaliteta taj ni ne slusa MP3....
A koga zadovoljava MP3 njemu je i svejedno kojim plejerom ga slusa i izabrace po lepoti ili po funkcionalnosti ili mozda zato sto je nesto DZABE.

Meni se DVD Shrink svidja zato sto je FREE i moje potrebe zadovoljava u POTPUNOSTI.... ko nije zadovoljan kvalitetom ili bilo cime nek koristi nesto drugo.... u ovome je bar demokratija, svako koristi sta god mu se svidi....

A ako neko ima potrebu da umesto da odgleda jos jedan film za to vreme dok uporedjuje frame po frame, taj nek gubi vreme sa tim.... ja za to nemam vremena.

Ajd nek je sa srecom i jos dugo mi pravili kopije nikakvih kvaliteta sa sto novijih filmova :-devil-:

Turbo

Turbo, mislim da mnogo seres a evo i zasto

U potpisu si napisao konfiguraciju koju imas...
lepo,lepo
ultra dobar hp1300, a3 pljuckavac, chieftec napajanje.. nabudzeni procesor..
u koju grupu korisnika ti spadas?
u one sto nemaju para pa iz materijalnih razloga koriste jeftine playere i piratske filmove
ili u grupu licemernih, koji bi uz i uz mesecna primanja od par hiljada evra, OPET koristili piratske filmove na jeftinim playerima zato sto je jeftinije i "zato sto su tako navikli" ???
ja i ne tvrdim da je uslov svih uslova legalni DVD filmovi pleyeri i sl... ali se barem ne foliram... ako me ko pita, ja skupljam divxove zato sto mi uz njihovu malu cenu omogucavaju da lako i brzo stvorim veliku (po brojnosti) kolekciju... i jednostavno zanimljivo mi je da ih pravim, a i to kad radim hoce da ispadne sto bolje... mozda se na kraju sve zavrsava na parama, ali meni je mnogo veci filing da snimim 6 divxa u dobrom kvalitetu na 1dvd, nego da imam 1dvd sa menijima, visejezicnom podrskom...

eto toliko

To sto je konfiguracija kao sto si pisao "nabudzena" ne znaci da imam neke zahteve sto se kvaliteta filma tice...

Kao sto je Zoni napisao, dobri su meni i divixi, ne ulazim u 300% zoom od kopije da idim koliko pixela se razlikuje od originala...

I da, za masinu cu dati svaku kintu ako smatram da je vreme "budzenja" ali necu platiti ni jedan originalan naslov, samo da skuplja prasinu... za to su dobre i kopije, pa malo i losijeg kvaliteta...

Nemam para za takvu opremu na kojoj bi sa 4 metara gledajuci u sliku primetio razliku u kvalitetu kopije i originala i stoga se zadovoljavam FREE resenjem malo losijeg kvaliteta, ponavljam ZA MENE PRIHVATLJIVOG kvaliteta.

A sto se divixova tice, vidis ja nemam vremena da se bavim "pravljenjem" istih, a posto se vecina divixova snima sa downmixovanim zvukom, onda sam odustao i od trazenja i nabavke naslova sa 5.1 zvukom....

Zato mi je jednostavnije da to nabavim na DVD-u i da ako mi se film svidi sve to kopiram na DVD i da imam u kolekciji....

I za razliku od tebe ja ne SKUPLJAM filmove da imam sto vecu kolekciju, nego da mi neki od naslova ostanu kao uspomena ili zato sto su to kultni filmovi...

No ukusi su razliciti pa ne zelim da se svadjam ili prepirem, jednostavno imamo razlicite zahteve za nekim stvarima i tu treba prihvatiti i onu drugu stranu...

Ja sam samo izneo svoje misljenje, a ti odma komentarises kako serem.... ne ja pisem, svoj komentar.... za to imam pravo.... kao ida stavim u potpis svoju konfiguraciju....

Turbo

jeste...
ali nemas pravo javno da se hvalis, u eri sveopste legalizacie (makar i na papiru, ali ovo je ipak javno glasilo, odnosno sredstvo informisanja i komuniciranja), kako bi dao zadnju paru na hardwer (takve musterije proizvodjaci i trgovci najvise vole) a sa druge strane ne bi dao ni paru na softwer, odnosno filmove u ovom slucaju. Znas, lepo je kad je nesto FREE - odnosno po srpski, DZABE, ali je bitnije da li je legalno i posteno uzimati nesto dzabe sto je plod tudjeg rada. Znas, na ne tako dalekom zapadu to se zove KRADJA i za to se, ako te uhvate, ide u ZATVOR... a ti razmisli malo o tome ko je licemer i ko s*r* ovde

end of (my) story...

Znaci ne sme da postoji bolji program od DVD Shrink-a za kompresiju DVD-a i da se to kaze na forumu, bas kao sa Kaspersky antivirusom, odmah pocinje rasprava.
Ne vidim ni jedan razlog da se kompresijom dobije losija slika kada moze bolja.
I ja koristim DVD Shrink ali ako postoji nesto bolje...sto da ne?

DVD shrink?
dobar je za posluziti, pogotovo sto je i sam FREE 100%

ali ako vam nije problem, zasto ne korsititi NERO Vision paket i NeroREcode u njemu?
Ko je probao sigurno je uvideo neverovatno slicnost dvdshrinka i nerorecodea?
Kako i ne bi bila kad je autor oba isti covek... (jedan je radio kod kuce na mase, a drugi za pare kad su ga angazovali iz Aheada...)
Posto dvdshrink vec duze vreme se ne razvija... logicno je da eventualni napredak je u pravcu NeroRecodea, posto je auto vise motivisan (money, money, money) Ko zeli moze da isproba njega... ja ga koristim vec godinu dana (Nero REcode)

@Swiper
Na sajtu je testiran DVD Shrink 1.3.1 !!!
Zadnja verzija je 3.2.0.15 i stara je više od godinu dana (26.7.04)

Test je urađen "Feb, 9 2004" znači pre nešto više od godinu i osam meseci.

Na testu nisu korišćene (ni blizu) aktuelne verzije programa.

To što su na sajtu prikazali po jednan frejm ne znači ama baš ništa.
Pojedini programi kompresuju samo B frejmove, pojedini P i B a neki sva tri tipa (I, P, B).
Dalje zavisno od strategije neki programi kompresuju svaki frejm podjednako dok drugi shodno sadržaju odlučuju koliko će kompresovati pojedinačne frejmove.

Elem, lako se može desiti da se uzimajući samo jedan frejm (a ne niz frejmova) izvede veoma pogrešan zaključak.
Ako uporedimo jedan program koji npr. uopšte ne dira I frejmove (keyframe) i drugi koji npr. kompresuje sve frejmove i izaberemo keyframe (I) frejm i to baš onaj koji je drugi program našao za shodno da kompresuje malo više, zaključak bi mogao biti potpuno pogrešan.
U ovom slučaju bi izgledalo da prvi program daje primetno bolji kvalitet iako je možda dotični program napravio objektivno lošiju kompresiju DVD-a.

Primer za ovo je "Engleski Pacijent"-verzija sa trafike gde je, umesto da se film ponovo enkodira i na taj način se smanji njegova veličina, neko upotrebio jedan od manje kvalitetnih programa za "šrinkovanje" i time u priličnoj meri upropastio film.
Rezultat je veoma primetno "pulsiranje" slike gde se pojavljuje (na svakih petnaestak frejmova) jedan oštar, a zatim niz mutnih frejmova na približno svakih 0,6s što izgleda vrlo iritirajuće.

Eto toliko o relavantnosti testa na sajtu.

Kao što reče neko DVD Shrink se više ne razvija već autor radi za Ahead na razvoju Recode-a.
Recode daje identičan rezultat Shrink-u a pri tome je zbog MMX i SSE(2) opimizacija oko dva puta brži.
Mana mu je što ne čita zaštićene diskove tako da je potrebno koristiti neki od programa koji skida zaštitu "u letu" (tipa AnyDVD) ili uz pomoć DVD Decripter-a kopirati DVD na HDD.

Za slučaj da je imperativ kvalitet koristim DVD Rebuilder, mada je i Recode veoma dobar.

Što se mene tiče Elby-jev CloneDVD je loš, a verzija od StudioX-a je još gora.
InterVideov DVD Copy još nisam imao prilike da probam. Ako neko jeste neka postuje utiske.

Poslednja izmena:
Dr.DivX 1.0.6 zakon moze cak i ton da ti ostane u ac3 formatu ako imas 5.1
PoZZ :D

gorio83 je napisao(la):
Dr.DivX 1.0.6 zakon moze cak i ton da ti ostane u ac3 formatu ako imas 5.1
PoZZ :D

Auu, debelo si pogresio, ovde je prica o kompresiji DVD2DVD a ne DVD2Avi :type:

Nazad
Vrh Dno