Šta je novo?

Koji program za "kompresiju" DVD-a?

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
kojim programom mogu DVD od 8+Giga da "smanjim" da moze stati na obican DVD od 4.7 Giga ?

Moje misljnje je da je InterVideo DVDcopy, citao sma neki test mnogih programa pa je on ispao da daje najpribliznije originalu. A probaj i Nero Recode, on se nalazi u NeroVision Express paketu moras posebno da ga skines.

Pozdrav

DVDShrink

Dovoljan je samo DVD Shrink.

CloneDVD je bolji od DVD Shrinka.

Dandy je napisao(la):
Dovoljan je samo DVD Shrink.
slazem se... skoro uvek je dovoljan sam DVD Shrink, mada ja volim da DVD Decrypterom prebacim prvo sadrzaj DVDa na hard disk... ali, to svakako nije obavezno, posto DVD Shrink moze da radi i direktno sa DVDa...

evo i DVD Shrink Guide, ako nekome treba...
http://freefilehosting.net/file/?id=pdj1m6s=

Laza je napisao(la):
CloneDVD je bolji od DVD Shrinka.
Probaj neki duzi film sa oba pa ces videti koliko je josiji.

moze neki konkretan podatak koji je bolji ili cete samo da se preputavate u stilu "zasto" ? :S: ZATO ! :guitar:

Koji god da uzmes...nisi pogresio... 🙂

DVD Shrinka instaliran..... to je ono sto mi treba !
Thanx for help.

CloneDVD je laksi za upotrebu. Moze izbaciti po zelji delove, dok kod DVD Shrinka se to mora raditi rucno. E sad, moguce je da je Shrink brzi, ali svakako nije jednostavniji za upotrebu.

Tacno je da je kod Clone DVDa bolje uradjeno odstranjivanje nezeljenih delova, ali je razlika u kvalitetu ubedljivo na strani dvd shrinka (koji inace nije brzi vec dosta sporiji uz ukljucenje opcija za poboljsanje kvaliteta)
Ko ima vremena moze da proba DVD Rebuilder uz Cinema Craft encoder (koji mora da se registruje da ne bi imali logo u celom snimku) da bi sve radilo potreban je i AviSynth, jeste da proces traje osetno duze nego kod ostalih ali je i rezultat dosta bolji, narocito primetno kod duzih filmova.

DVD Shrink pravi neuporedivo kvalitetnije kopije od clonedvda. Od 4-5 kopija koje sam napravio clonedvdom samo je jedna valjala, ostale su bile zali Boze pa sam morao da ponovo pravim kopije pomocu dvd shrinka. Od tada clonedvd nikad vise!

Samo da napomenem da postoje dva programa koja se zovu CloneDVD. Jedan je valjda Elby CloneDVD a drugi samo CloneDVD. Mislim da i 1click DVD Copy sluzi za istu svrhu.

Meni se desavalo da koncerte od 7-8 giga DVD Srink jednostavno napakuje samo na 5 giga,a kako se ne bi zeznuo sta da obrisem,stavljao sam da se snimaju u DVD X COPY Express;ali najvise koristim DVD Srink,program RULZ!!!!

alo bre
DVD shrink je zastareo posto je njegov autor presao u Ahead da radi za pare..
Tj. procitao sam na doom9 da vise ne razvija DVDshrink..
Ako malo bolje pogledate videcete da je Nero REcode verna kopija DVDshrinka..
Meniji, celokupni look neodoljivo lici na DVDshrink. Pogodite zasto? Kako i da ne lici kad ih je pisao isti covek...

Znaci Nero Recode je sve sto i DVDshrink, pa i vise od toga jer se i dalje razvija (u okviru paketa)

nego, da li je neko probao ShrinkTo5 GUI? Deluje OK...

[750x530, 140kB]

ShrinkTo5 is the new, powerful and fast DVD copying engine. ShrinkTo5 has been developed as a cross-platform engine available for free for anyone. To ensure a fast spreading to other platforms ShrinkTo5 is distributed as open-source.

ShrinkTo5 can copy movies with an undeniably superior picture quality. No matter if you wish to copy just the main movie or the whole movie DVD, ShrinkTo5 always produces a superb picture quality, since the ShrinkTo5 engine always concentrates on the main movie. No tedious configuration is needed like with other copying tools, ShrinkTo5 will always find the perfect balance automatically.

http://www.shrinkto5.com/

Po meni je DVD Shrink zakon....
Program radi korektno i free je...Koristio sam i Nero recode, daleko je sporiji od DVD Shrinka....

Poslednja izmena:
pa naravno da je sporiji kad koristi vise opcija.. a sve u smislu kvaliteta
i u dvd shrinku imas napredne opcije samo sto onda rekompresija traje duze...

ali odluci se sta ti je vaznije brzina ili kvalitet - posto obadva ne idu zajedno

Probao sam i CloneDVD, ali je DVDShrink ubedljivo najbolji (u svakom pogledu) 😉

Da li je neko od stručnjaka koji u prehodnim postovima hvale DVD Shrink primetio da on vidno smanjuje kvalitet video zapisa sa DVD-a?
Najveći broj DL DVD-a ima film u trajanju do 4,3 GB (kao i single layer), tako da je za tako nešto najbolji DVD2One. Samo se izbace nepotrebni materijali sa DVD-a (razni dodaci).

@TIGER: Da li se u DVD2One izbacivanjem nepotrebnih materijala zadržava originalni meni?

U DVD Shrink-u kad je DVD DL, a sam film manji od 4.3GB uglavnom ne radim kompresiju već čupanje filma reauthoring opcijom...Uglavnom su meniji na ovim kiosk diskovima tipa film, trejler i izbor scena pa mi nije žao zbog njihovog gubitka...ali neki filmovi imaju još nekih dodatnih materijala sa snimanja pa bi mi značilo ako bih mogao da izbacim reklame, trejler i sl. a zatim da, uz očuvanje menija i, ako je potrebno manju kompresiju, snimim film na prazan disk.

Poslednja izmena:
Tiger je napisao(la):
Da li je neko od stručnjaka koji u prehodnim postovima hvale DVD Shrink primetio da on vidno smanjuje kvalitet video zapisa sa DVD-a
nisam strucnjak, ali nisam primetio smanjenje kvaliteta (evo, bas sam uporedio LOTR3 na DL DVDu i moju kopiju istog, napravljenu pomocu DVD Decryptera i DVD Shrinka)

@Zoni
Zasto koristis DVD Decryptera uz DVD Shrika?
Zar DVD Shrink ne bi trebalo da odradi sve sam?

Jeste li probali ACE DVD Backup? Ja jesam i svideo mi se, radi u real time na sempronu 2200+ sa 384MB i nekom Maxtoru na 5400rpm, nije los kvalitet s obzirom na brzinu, na ath64 3000+ sa 512MB uradio je isto u realtime ali zato je kvalitet bio fenomenalan.

matrix77 je napisao(la):
@Zoni
Zasto koristis DVD Decryptera uz DVD Shrika?
Zar DVD Shrink ne bi trebalo da odradi sve sam?

Zato sto DVD Decrypter moze da odradi svaki DVD, a vidjao sam DVD-e koje DVD Shrink ne moze da skine na HDD! Radilo se o nekoj svecanosti koja je snimana kamerom (snimao neki dvd klub), pa snimio na DVD (naravno, na pocetku i na kraju je dodao reklamu za svoj DVD klub...). Ko zna kako je ovaj "strucnjak" iz DVD kluba build-ovao ovaj DVD...

Da li je neko odradio ISTI DVD sa DVD Shrink-om i elby CloneDVD-em (sa DVD9 na DVD5), pa pokrenuo ta dva snimka, jump-ovao na odredjeno vrijeme filma, uradio capture i okacio slike ovdje da vidimo kolika je razlika izmedju jednog i drugog programa u kvalitetu kompresije.

:wave:

ps
malo je offtopic: za koriscenje Auto GordianKnot programa, treba da je DVD odradjen DVD Decrypter-om

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno