Šta je novo?

Koji program za chishcenje registrya koristite?

daniel1988

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2004
Poena
319
Koji program za chishcenje registrya koristite?
Koji moze to najbolje da odradi, a da nishta ne oshteti?
Ja sam koristio Advanced Uninstaller Pro 2004, ali posle brisanja onog shto je on prijavio da moze da se brishe stalno mi je pri gashenju prijavljivao da neki fajl nije u redu i tada sam vratio back-upovani registry i reshio problem. Zato mi se ova program ne svidja preterano.
Mishljenja, Sugestije...
Pozdrav! :wave:

Poslednja izmena:
Registry Medic ili TweakNow RegCleaner iz Power Packa 2005. Ovaj prvi je izuzetno efikasan a drugi brz.

Ne znam koji je najbolji, a ja koristim System Mechanic 4 i do sada sve sto sam obrisao, tj. sve sto je program ponudio da obrisem a ja to i obrisao, bilo je OK.

Mogao bi da probas, cisto da ne zivis u zabludi da mi ovde bezveze drljamo registry jednom nedeljno... Licno sam osetio ubrzanje rada racunara za bar 30% posle prvog ciscenja...

ZoNi je napisao(la):
nikada nisam koristio takve programe... ne vidim svrhu...

Seti se nekog programa ili igre koji si imao i uninstalirao,pa ga potrazi u registry-ju....naci ces ga 100%......a sto vise gluposti i raznoraznih ostataka u registry-ju,sporost racunara samo raste....

Nabavi nesto dobro, Registry medic, Registry Mechanic, prouci malo programe, probaj, i nauci nesto o samoj prirodi registi baze. Bice ti sve jasno!

Pa obicno ovakvestvari radim rucno, ali kada me mrzi ukljucim RegSupreme 1.1 na eXpert Mode i to je to... :D

shtaps je napisao(la):
Registry Medic ili TweakNow RegCleaner iz Power Packa 2005. Ovaj prvi je izuzetno efikasan a drugi brz.
Koristish li oba? Ili samo ovaj drugi?

Hvala svima na odgovorima, mada sam dobio sve sharolike odgovore.

shtaps je napisao(la):
Mogao bi da probas, cisto da ne zivis u zabludi da mi ovde bezveze drljamo registry jednom nedeljno... Licno sam osetio ubrzanje rada racunara za bar 30% posle prvog ciscenja...
Sta bre jednom nedeljno :)
Posle svake vece instalacije/deinstalacije poteram WinDoctora (da ukloni zaostale registrovane ekstenzije, klase i shortcutove) pa RegSupreme (da pocisti prazne entry-je i preostalo djubre)...

Eeee, moj ZoNi... :)

ZoNi je napisao(la):
mada, sad mi je komp suvise cist, ali videcu...
:d

Ovako, kad god komsiji sredjujem kompjuter, znaci Windows i svi osnovni programi (na najminimalnijim opcijama i bez ikakvih dodataka u startupu), redovno posle obavljenog posla provrtim WinDoctora, i nikad ne prodje bez bar dvadesetak gresaka...

ok za te greske... imao sam ja dugo ceo Norton sistem (kako se to bese zove???)... i Win Doctor je cesto nalazio neke greske...

nekad sam ih ispravljao, nekada ne - uglavnom, nikakvu razliku nisam primecivao (na Win2K i XP)...

skinuo sam i "instalirao" RegSupreme Pro, ali za sada necu da ga koristim...

Probaj, nece ti nista biti... :)
Stavi "Registry Cleaner", namesti na "Deep" i posmatraj... ne moras brisati nadjeno, a i ako obrises, RSP pravi backup...

Uh, nije mi svejedno, ali moracu da se slozim sa zonijem :S:
Programcice te vrste sam koristio samo tek kad sam kupio komp, sad nemam ni najmanju potrebu za njima... prvo zato sto ne instaliram sve i svasta na dnevnom nivou, a drugo, ako mi nesto sto je zaostalo bas ide na zivce, uradicu sam delete iz registry-ja (dobro de, znam da ne znam gde ide svaka stvarcica, ali znam dovoljno :) ). I ne, nikad nisam primetio ubrzanje ili nesto drugo posle koriscenja tih programa (doduse imao sam nekih losih iskustava sa onim nortonovim)

Izgleda da cu do kraja morati da otvorim Poll sa ovom temom. Shto vishe odgovora toliko i sharolikosti! Sad stvarno ne mogu da se odluchim koji da koristim (ili koja dva da koristim) ?

Nema sanse da se ubrza 30% komp, Shtaps, mislim da si bas bas preterao.

Inace, najbolje je sve rucno raditi. Ja po nekada koristim Registry Check Up koji mi doduse posle prvog skeniranja kada mi je kao nasao gomilu gresaka ne nalazi vise nista. A da li vi odradite backup? Ja nikada, samo obrisem sve sto on prijavi i nikada nisam imao problema.

A inace, u registri bazi imam desetine stvari za koje nikada nisam cuo, pooooooojma nemam sta su, nijedan program ih ne registruje i plasim se da ih rucno brisem. Znaci, nesto sto nikada nisam instalirao, tipa Andrej Jefremov itd.

Microsoft -RegClean- oko 800KB posle njega "regclean" i "reg superme pro" ne nalaze nista.

Koristio sam Registry crawler, Program je bas za nalazenje kljuceva u registriju.
Sada koristim paket tuneup utillities 2004.

Nije fora samo u ciscenju registrija, vec i u sprecavanj nekih programa da upisiju nelegalne kljuceve u istu, koji se posle tesko nalaze. Takodje veoma je bitno raditi defragmentaciju registri baze < sto ne mesati sa defragmentacijom HD-a molicu lepo!

Marti Misterija je napisao(la):
Nije fora samo u ciscenju registrija, vec i u sprecavanj nekih programa da upisiju nelegalne kljuceve u istu, koji se posle tesko nalaze. Takodje veoma je bitno raditi defragmentaciju registri baze < sto ne mesati sa defragmentacijom HD-a molicu lepo!
Defragmentacija obavezno s vremena na vreme, jer kad se registry skrati za koji MB ume masina lepo da zivne ;)

Sto se samih Registry Cleaner-a tice, ne postoji apsolutni favorit (kao i sa adware/spyware napastima) i svaki ce naci po nesto, a treba koristiti one koji nadju puno toga, pa onda malo rucnog brisanja (samo ako znate sta radite) i na kraju defragmentacija (s vremena na vreme). Znaci, potrebno je koristiti kombinaciju 2-3 programa koji se medjusobno nadopunjuju: jv16 Power Tools, Norton WinDoctor, MS RegClean, RegSeeker, System Mechanic, RegSupreme Pro, Advanced Registry Doctor, za Win9x Norton CleanSweep (Remove-IT)...

Za one koji vole da svaki cas instaliraju/deinstaliraju nove programe pozeljno je (ali ne i obavezno) da imaju neki Uninstaller koji prati instalaciju i posle uklanja tragove, pa se rucno prckanje po registry-ju skracuje (olaksava). Problem nastaje kod sherovanih DLL-ova gde se vecina njih zbunjuje, pa ili ne obrisu sve ili obrisu nesto sto ne treba, pa tu treba voditi racuna.

Inace, veoma koristan programcic za te stvari je RegSpy koji pravi backup registry-ja pre i posle instalacije iili u nekom drugom trenutku i izbacuje samo one kljuceve koji su se u medjuvremenu promenili. Ako niste sigurni za nesto uvek napravite backup celog registry-ja ili pojedinih kljuceva, kao i fajlova koje brisete, pa ako ste sigurni da sve radi bez problema onda tek brisite backup. Ghost se podrazumeva :D

Vrh Dno