ubojan
Čuven
- Učlanjen(a)
- 27.03.2002
- Poena
- 619
Na fakultetu sam ucio nesto najosnovnije o Pascal-u, C, C++ i Javi. Medjutim od svega toga ja nemam nikakve prakticne koristi jer nikom ne trebaju smesni programi kakvi se na tim predmetima rade. Resio sam da napravim nesto prakticno i korisno (a ne da programe pokrecem po DOS-u), eto na primer, neki audio player i da on radi na Windows-u. Ne mora bas to ni da bude player (znaci ne mora multimedijalni program). Znam da oko toga ima dosta posla i ima dosta da se uci, ali mene zanima odakle da krenem.
Znaci koji programski jezik da ucim (C++ mi se ne svidja bas puno, mada pretpostavljam da je najjaci)? U kom razvojnom okruzenju da radim? Da li za tu vrstu aplikacija moram da znam nesto o samom OS-u, o DirectX-u? Ako mozete da preporucite neke knjige kao i tutorial-e za pocetak.
Hvala unapred.
Znaci koji programski jezik da ucim (C++ mi se ne svidja bas puno, mada pretpostavljam da je najjaci)? U kom razvojnom okruzenju da radim? Da li za tu vrstu aplikacija moram da znam nesto o samom OS-u, o DirectX-u? Ako mozete da preporucite neke knjige kao i tutorial-e za pocetak.
Hvala unapred.