Šta je novo?

Koji p2p program koristite

Probao i eMule. Prvi dl je povukao sa 20kb/s. Sledeći je bio na waitingu. Zašto. Zato što traži da ratio dl/ul bude najmanje 1:3. LimeWire nema tih problema, nema problema ni sa Nat-ovanjem, ali mi se čini da , ipak ima manje korisnika, nego eMule. Uostalom LimeWire, gura samo Gnuttela mrežu, dok eMule gura 2 mreže. Generalno: što više uploaduješ, to više i skidaš. Zar nije tako i kod Torrenta?

Da ne ureknem limewire radi perfektno, downlod ide i do 27 kb/s, ali uglavnom do 25.
Mozda nema toliko korisnika ali je zaista odlican i sto je najbolje brzo skida.

pozdrav

Ja sam pomalo razočaran Limewire-om. Iako imam Pro verziju (sa TurboCharged kao varijantom, šta god to donosilo bolje), ništa, ali bukvalno ništa nisam našao što bih mogao da skinem, onako da mi bude značajno.Takođe, ima dosta fake fajlova (pogotovo wmv), ali dobro, to je standardna boljka na svakom šeringu.
Zaista ne znam, evo emule mi, i pored NAT-a, najbolje pasuje. Ostavim ga i on skine to, pre ili kasnije.A ima SVEGA, bukvalno.

Pozdrav

Ti si Sinisa na 128k, jel tako?

Na toj brzini se mozda i ne provaljuje koliko je zapravo E-mule spor. Oko 5kb/s E-mule ili 10ak kb/s preko torrenta...nije neka razlika. Ali kada vuces torrente sa 25-30kb/s a E-mule ti ide u proseku na 3kb/s...to je da se ubijes.

Ja sam iskoristio E-mule i poskidao sam retke fajlove koji su mi bas trebali. Sve ostalo (filmovi, igrice, muzika) moze da se nadje preko torrenta i razlika je vise nego ocigledna. Ono sto bi mi E-mule skidao dve nedelje ovako skinem za dva dana.

Kazem da limewire nema mnogo korisnika, ali zaista skoro sve sto sam trazio nasao sam.
Kakav je Win MX?

pozdrav

Ma, razumem ja to sve Salko.. nego, naprosto, ne skidam sa neta nešto što mogu da uzmem od nekoga (logično), i kad ukucam neki konkretan search u Limewire, ne dobijem gotovo ništa, ili neku bedu od rezultata. Torrents je već nešto drugo i tu sam se naskidao ohoho, naravno kad iskopam neki fini .torrent fajl sa ok 'zdravljem' i trekerom itd...
Sa mjulom sam, npr. skinuo 4 ili 5 celih CD-ova, i brzina je u proseku zaista bila nezadovoljavajuca, ali ja tih 4-5 diskova nisam nigde drugde ni video da mogu da se skinu -- tu je cela poenta.

Probajte sve i koristite sve. Ko ima javnu ip adresu, to je već nešto drugo...

Pozdrav

wiz011 je napisao(la):
Ako koristiš WinXP SP2 onda je to zbog ograničenja na 10 konekcija. Za torrent mnogi preporučuju patch koji povećava ovaj broj.

Novi sam u Torent i p2p programima,tek od pre 10-ak dana kada sam dobio ADSL 768/192 me je zainteresovala doticna tematika,pa me zanima odakle se moze skinuti taj patch za SP2,jer kad god mi torenti povuku vise od 60KB/sec sufovanje je gore nego na 56K modemu.

Takodje me zanima koji client preporucujete za torent fajlove,ja korisitm BitLord 1.1 verziju,ali kada pogledam sa kime imam uspostavljene konekcije,vidim da je najvise onih sa Azeurusom ili BitCometom?

Koji p2p je najbolji za filmove?
Imam DC++ u SBB lokalu, Ares i e-mule i ne mogu da nadjem neke filmove koji mi trebaju
Malo me mrzelo da citam sve ove stranice :D

Koji p2p je najbolji za filmove?
Imam DC++ u SBB lokalu, Ares i e-mule i ne mogu da nadjem neke filmove koji mi trebaju
Malo me mrzelo da citam sve ove stranice :D

Lokalni torrent i DC++ ne zadovoljavaju tvoje potrebe? Napravi Request na trackeru. Ja sam sve skoro nalazio sto sam trazio u lokalu, retko koju stvar nisam mogao da nadjem.
Pozdrav.

To je ono na tabu hub security gde izlaze zahtevi i obavestenja?

Trebalo bi da jeste. Jel si na EUC-u? Imas tamo tab Zahtevi valjda.. :) Postavi zahtev i verovatno da ce neko da ga ispuni jer imaju bonus na svaki upload na zahtev;)

@frrka Pa najbolje je kad stavim nesto preko utorenta ili strong dc++.Tu je i emule.Al kad nesto nema dovoljno usera pa me mrzi da cekam(a i pitanje je da li bi i skinuo do kraja)onda odem na neki sajt odakle skidam sve sa rapidshara i sl.Ako ne znas takve sajtove javi se na pp da ti ih posaljem.Pozdrav

Ma rapidshare... Nece da vude full brzinom a da trazim premium accounte po forumima i da isprobavam satima je smor..
Za nove filmove torrent je super, kazu da je news jos bolji ali nisam ga koristio, placa se :)

a po cemu se razlikuje od ostalih torrent programa?

svlaci mi fajl sa max dl koji mi pruza moja konekcija !
sto je kod drugih, emule,shareaza....moguca ali zbirno, ovde stavim jedan fajl i eto ga chas posla
ja bih voleo da mi neko predlozi bolju stvar !

Poslednja izmena:
Ja koristim Torrent-e (Transmission za Mac i uTorrent za Win) i Limewire. Moram da napomenem da Limewire u poslednje vreme radi ocajno. Download je super (ide oko 30kb/s kod mene na 256/128), ali ne mogu vise da nadjem fajlove kao ranije. Vrh je bio kada nije mogao da skine neke stvari od U2. Mislim, U2 je totalni mainstream (kaze Need More Sources). Naravno, sve cesce se desava da fajlovi ne valjaju (posebno "novija muzika") itd...

Download ide stvarno brzo, ali mi deluje kao da ce i Limewire da pukne, kao sto je to bio slucaj sa gomilom drugih P2P programa vremenom.

Na Torrent nemam nikakvih zamerki, download ide odlicno (do 29kb/s) i ima svega... E sada neko spominje problem sa trackerima - pa dobro isti je problem i na P2P programima, ljudi obrisu nesto sa HDD-a, ali uvek mozes da odes npr. na Demonoid-ov forum i zamilis da ti siduju nesto, ako ti je bas bitno. To su tamo normalni ljudi i sidovace ti, ne kao na domacim DC++ kanalima - sjebu te na 99% ili cim vide da skidas ubiju slot.

svlaci mi fajl sa max dl koji mi pruza moja konekcija !
sto je kod drugih, emule,shareaza....moguca ali zbirno, ovde stavim jedan fajl i eto ga chas posla
ja bih voleo da mi neko predlozi bolju stvar !
Ja sam te pitao od kojih je torrent programa bolji :D

@swiper
emule
shareaza
bittorrent...

ja svlacim velike fajlove, igre i filmove !
pazi sad, meni je bolji ali ne mora da znaci da tebi....recimo nema svoj search engine kao e-mule, ali pocinje da svlaci odmah prilikom startovanja za razliku od mule

po meni (ali ko sam ja?) bitspirit i emule su definitivno najbolji (mula je skroz ok ali je pocetnicima problem da je konfigurisu kako treba, i ne radi kako treba bez net-limitera) !
postujem svako drugo misljenje ali ovo je moje misljenje !

poz

Poslednja izmena:
Download ide stvarno brzo, ali mi deluje kao da ce i Limewire da pukne, kao sto je to bio slucaj sa gomilom drugih P2P programa vremenom.

Naravno da će da pukne. Dovoljno je videti da likovi kao razlog za korišćenje limewire navode - ne mora ništa da se deli... :(

@swiper
emule
shareaza
bittorrent...

ja svlacim velike fajlove, igre i filmove !
pazi sad, meni je bolji ali ne mora da znaci da tebi....recimo nema svoj search engine kao e-mule, ali pocinje da svlaci odmah prilikom startovanja za razliku od mule

po meni (ali ko sam ja?) bitspirit i emule su definitivno najbolji (mula je skroz ok ali je pocetnicima problem da je konfigurisu kako treba, i ne radi kako treba bez net-limitera) !
postujem svako drugo misljenje ali ovo je moje misljenje !

poz

Ti ne razumes sta te ja pitam...
Ja te pitam: od kog torrent programa je bolji taj tvoj? A ti mi navodis emule i shareaza-u koji nisu torrent programi...

azureus rules sto se tice spoljnog torrentovanja... taj izbushi i autobs ako treba... :D
jedino sto ti pojede oko 70ak MB memorije

Ako je dobar [privatni] tracker onda ce da ide punom brzinom, izbegavajte javne trackere.. Nece da vam pomogne ni Azureus ako je los tracker :)
Meni npr sa hdbits.org vuce konstantno preko 100 KB/s [ 1 Mb/s paket]

Nazad
Vrh Dno