Šta je novo?

Koji p2p program koristite

Ma linwire zakon i tacka :D Normalno ima puno p2p programa ali zaista ljudi ovaj program mi daje najbolje rezultate.Dosta stvari moze da se nadje na njemu.

Sta reci,

pozdrav

Ne moras da nadgledas da se ne zakaci na nekog ko vuce 1-2KB. Podesis da automatski diskonektuje takve korisnike. Upload ne gusi download nista vise od ostalih P2P programa.

Ja bih preporucio jos jedan interesantan P2P program za media fajlove, koji mislim da ovde nije spominjan: Ares (ili kao alternativa Warez, koriste istu mrezu). Nesto kao sto je Kazaa nekad bila.

Stvorenje je napisao(la):
Ne bih da cepidlačim ali ovo nije tačno i pokazuje da ''iskusni član P2P populacije'' i nije baš tako iskusan ili ne govori istinu. ;)

Opet teorija zavere kod nas. Zar zaista misliš da nemam pametnija posla nego da iznosim ne istinu. Ok, tražiću da mi pošalje screenshot za Du metar.

Serbianboss je napisao(la):
Ma linwire zakon i tacka :D Normalno ima puno p2p programa ali zaista ljudi ovaj program mi daje najbolje rezultate.Dosta stvari moze da se nadje na njemu.

Sta reci,

pozdrav

Gde si ga iskopao?

borab je napisao(la):
Opet teorija zavere kod nas. Zar zaista misliš da nemam pametnija posla nego da iznosim ne istinu. Ok, tražiću da mi pošalje screenshot za Du metar.
Nema nikakve teorije zavere već ima korekcije neistine i dezinformacija. Ne kažem da si ti lažov već da to što ti je taj ''stručnjak'' rekao nije tačno. To si mogao i sam da zaključiš pošto sam u topicu koji si baš ti pokrenuo postovao atačment u kojem se lepo vidi koliko fajlova šerujem i kako ide download (460 kbps), al' evo opet da se potsetiš >>> KLIK

BTW i kod Limuna ne mora ništa da se šeruje, probaj pa ćeš videti.

Poslednja izmena:
Limun ima falinku da preuzete fajlove razbacuje na sve strane pa posle treba da se traže po disku.

Ja nemam tih problema, posto sam podesio da se svi fajlovi downloaduju na desktop

pozdrav

Zasto mi je, kad skidam torrent file, obican surf veoma usporen? File skidam u rasponu od 18-24kbps...Koristim i RevConnect, skidam slicnim brzinama, ali pri njegovom koriscenju, surf mi je skrorz opusten. Primetno je malo usporenje, ali u pitanju su nijanse u odnosu kad ne skidam nista...?

samsung je napisao(la):
Primetno je malo usporenje, ali u pitanju su nijanse u odnosu kad ne skidam nista...?

Pa sam si lepo odgovorio.Ne moze da ti brzina kada nesto skidas i surfujes da bude ista.Uvek ce malo brzina da ti opadne.To bi ti bilo kao kad bi skidao dva fajla sa neta.Nece oba fajla da ti se skidaju brzinom od 26 kb/s

pozdrav

Serbianboss je napisao(la):
Pa sam si lepo odgovorio.Ne moze da ti brzina kada nesto skidas i surfujes da bude ista.Uvek ce malo brzina da ti opadne.To bi ti bilo kao kad bi skidao dva fajla sa neta.Nece oba fajla da ti se skidaju brzinom od 26 kb/s

pozdrav

Pa sam sam odgovorio, i to mi je jasno, ali mi nije jasno:
RevConnect--> dwnload 20kbps-->surf saaaaaaaaasim ok.
Torrent--->dwnload 20kbpd---> surf jaaaaaako spor...
?

Ne znam sta da ti kazem.Ja kad koristim limewire internet jako malo uspori.Mozda da probas sa nekim drugim p2p programom

pozdrav

samsung je napisao(la):
Pa sam sam odgovorio, i to mi je jasno, ali mi nije jasno:
RevConnect--> dwnload 20kbps-->surf saaaaaaaaasim ok.
Torrent--->dwnload 20kbpd---> surf jaaaaaako spor...
?
Ako koristiš WinXP SP2 onda je to zbog ograničenja na 10 konekcija. Za torrent mnogi preporučuju patch koji povećava ovaj broj.

wiz011 je napisao(la):
Ako koristiš WinXP SP2 onda je to zbog ograničenja na 10 konekcija. Za torrent mnogi preporučuju patch koji povećava ovaj broj.
Da, XPSP2...hm..Juce jedno, danas drugo..Malopre sam pokrenuo skidanje nekog torenta i iznenadjenje...dwload pichi u rasponu od 28-32 kbps ??!?!?!?
!?!? (ADSL 256/64) na koju fora--zaista ne znam, a sto je josh gotivnije--surf mi malkice sporiji...Kako i zast0-veze nemam...

Ja sam primetio da mi sporo idu torrenti gde ima mnogo onih koji skidaju (mislim da me većina brzo automatski otkači kao presporog i traži one koji mogu da puste brži upload) a brzo oni torenti gde nema više od 10-20 ljudi i gde imam sreće da se zakačim na nekoliko njih koji daju brz upload.

ne mozete da kazete da je limewire bolji od emule ili neceg drugog jednostavno je potrebno da se covek privikne na mulu i sve je ok....
primer: moj brat koristi limewire i protok mu je uvek maksimalan
ja koristim emule i protok je nestabilan cesto oko 5 kB/s
ali stvari koje ja skidam se ne mogu naci na limewire-u a i kada bi se naslo protok bi bio losiji nego na muli, a to sto moj brat skida muziku i spotove koje je video na tv-u i koje imaju hiljade korisnika svakako ne odredjuju kvalitet jednog p2p klijenta tako da komentare limewire vuce max non stop bolje zadrzite za sebe da ne bi zbunjivali ostale ljude.
a sto se tice emule, citanje uputstva dosta pomaze, i u uputstvu kaze da je neophodno staviti oko 10-20 file-ova da se skida ne bi li popunili protok, i da kada mu zadate tih 15-20 stvari treba spustiti u tray i pogledati nakon 3-4 dana, ali to su razlike kod p2p programa.

E-mule treba iskoristiti za izuzetno retke fajlove i to je sve. Baciti 10 dana interneta i pustiti e-mule da radi na 3-5kb/s u proseku. Kada zavrsi brisati ga sa racunara.

To je tvoje misljenje.Ima mnogo zadovoljnih korisnika limewire.Za mene je limewire best.Zasto? Pa zato sto mi najbolje radi.Za muziku i spotove je odlicna stvar.Za filmove ne znam jer nikad nisam skidao sa limewire tako da to ne mogu da komentarisem.
Probao sam emule i nesto nisam bio zadovoljan.

Uostalom nikog nekosta nista da skine bilo koji p2p program(tako i na limewire) da proba i vidi sta je najbolje.Ja sam probao nekoliko p2p programa i za mene se pokazao kao najbolji.Sigurno nemoze da se poredi sa Dc++ koji ima mnogo korisnika a samim tim i vise strvari za download

pozdrav

nisam ja rekao da je limewire los, samo dobar je manje vise koliko i drugi on sluzi za neke stvari i to radi dobro, samo kada zagusti tu uskace emule, a kod emule sto vise uploadujes to ti bolje radi...pa ti vidi ako ti odgovara, meni da, a mom bratu ne... i to je to
poz

Ja koristim uglavnom mIRC (preko PacketNews pretrazivaca) za skidanje filmova i velikih fajlova. Download je ekstra i nema cimanja da moras da sedis pored kompa da nadgledas.

Pozdrav

Milos13 je napisao(la):
Ja koristim uglavnom mIRC (preko PacketNews pretrazivaca) za skidanje filmova i velikih fajlova. Download je ekstra i nema cimanja da moras da sedis pored kompa da nadgledas.

Pozdrav
Hoce li objasniti u par reci kako se to radi preko mIRC-a, da li je potreban jos neki program ili sve ide preko njega?
Kako se radi pretraga?
Koja je brzina downloada, koliko treba da se skine jedan DivX?
Da li ima i novijih stvari za download?

florentiu je napisao(la):
Hoce li objasniti u par reci kako se to radi preko mIRC-a, da li je potreban jos neki program ili sve ide preko njega?
Kako se radi pretraga?
Koja je brzina downloada, koliko treba da se skine jedan DivX?
Da li ima i novijih stvari za download?

www.packetnews.com .. dalje ce ti biti jasno ...

kliknesh na fajl koji hocesh da skinesh otvori ti se mirc zakaci na server i udje u sobu gde se nalazi bot koji distribuira taj fajl ... kopirash sa packetnews-a neshto tipa /dcc get (ime bota) #1 i pastujesh na kanalu i ako ima slobodnih slotova bot ti shalje taj fajl
napomena : prvo podesish mirc da ne ignorishe dcc get

poz

Ako vi nalazite ista korisno preko paketnews.com, onda ne znam sta da kazem...

Sikenes mirc instaliras, odes na Packetnews.com kada nadjes sta ti treba kliknes na channel, otvoriceti se mirc, sacekas da se otvori drugi prozor i kucas: /msg (ime bota) xdcc send # (broj paketa koji ti pise na sajtu), iymedju tarabe i broja nema razmaka. To ti je to, mozes i da nastavis download.

Pozdrav

A kako se radi resume? Koristim operu 8.

poz

Vrh Dno