Šta je novo?

Koji OS na PI?

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Win2000 ili WinMe? Šta je brže na PI 150MHz, 128MB RAM, 14.4GB HDD?

Josh jedan glas za 98SE...Koliko se seccam bio je na kvadrat stabilniji od ME-a 🙂

Win98SE definitivno! Me samo ako si lud, a 2000 je ipak zahtevnija.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Nece 2000 da radi na 128MB rama...

Ko te to laže?
Radio mi je na Cel 366 + 64Mb SDRAM-a sasvim, sasvim zadovoljavajuće! (surf kroz MyIE + WinAMP bez ikakvog svapovanja npr.)
Druga je stvart sto sam vratio 98SE zbog manjka prostora na HDD-u... :\

A kakva je situacija sa 2003 po pitanju zahtevnosti ??

Takođe glas za 98! Inače, pročitao sam da je neki lik seo, i napravio novi Service pack (naravno, nezvanični) za 98 tako da ne bi bilo loše da malo ideš na google...

Jeste, ene ga u Svetu Kompijutera... mada je taj lik pored zvanicnih zakrpa ubacivao i jos neke stvari, tipa Win2000 desktop temu... bezveze... trebao je da lepo napravi samo skup oficijalnih zakrpa...

Genghis Khan je napisao(la):
Josh jedan glas za 98SE...Koliko se seccam bio je na kvadrat stabilniji od ME-a 🙂
pricas napamet ili ti je komsija rekao?
ja me instaliram na sve masine koje ne mogu da teraju nesto ozbiljnje i niko se do sad nije zalio
i ja sam ga vozio dok se nije pojavio xp, bez ikakvih problema
a ako je masina na 150mhz zasto ne instalirati winnt 4.0?

ME jeste jedno 100 puta stabilniji od Win98, koristio sam oba. Jedino sto je memory management los, kao na 98-mici. Zato preperucujem 2000.

NTC je napisao(la):
Zato SE sto je to 'ispravljena' verzija 98. A ko se kune na ME..... ne zna sta pricha?!?!?
alaj su je 'ispravili'...
a to za ME mogu da kazu samo oni koji nikad u zivotu nisu ni videli ME

Aman ljudi, koristio sam Win98 (sto sam morao) skoro dve godine, a potom godinu dana ME... ME je bre daleko stabilniji... 98-mica mi je prsnjavala 3 puta dnevno, a na ME sam video blue screen mozda dvaput za sve vreme koriscenja... meni je to dovoljno...

Mada opet, to su sve windowsi na prevazidjenim kernelima, tako da bi ipak trebao da koristis NT...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ME jeste jedno 100 puta stabilniji od Win98, koristio sam oba
Ne znam koko si dosao do ovog zakljucka, ali u dubokoj si zabluzi 😛

Poslednja izmena:
zakljucak je jednostavan: ako komp ne prsne kada pritisnem vise od jednog dugmeta u isto vreme, OS je dobar! 😀

Ako nećete da se igrate, onda ili NT4 +SP6 ili neki RedHat 7.3.
To bi bio dobar kompromis mogućnosti OS-a i hardvera.

a win 3.11 :d :d :d
Win 98 SE je bagovitiji (za mesec dana plavi ekran mi se pojavio 15-20 puta, a na obicnoj 98mici 3-5 puta mesecno) ...

Windows 98 je krsh najgori... a SE nije nista bolji, bar po mom iskustvu. Reinstalriao sam 98 svakih 7 dana, bio je katastrofa... Kada radi bez drajvra onda je super, cim mu dodam drajver za skener ode mast u propast 😀
Situacija se mnogo poboljsala kada sam stavio ME, i svako ko kaze da je Windows 98 bolji od ME nije u pravu. Setite se samo kako Windows 98 prsne kada mu stavite 512 mb rama 😛 Medjutim, cim je dosao Windows 2000, razmisljanja vise nije bilo 🙂

kUdtiHaEX je napisao(la):
Windows 98 je krsh najgori... a SE nije nista bolji, bar po mom iskustvu. Reinstalriao sam 98 svakih 7 dana, bio je katastrofa... Kada radi bez drajvra onda je super, cim mu dodam drajver za skener ode mast u propast 😀
Situacija se mnogo poboljsala kada sam stavio ME, i svako ko kaze da je Windows 98 bolji od ME nije u pravu. Setite se samo kako Windows 98 prsne kada mu stavite 512 mb rama 😛 Medjutim, cim je dosao Windows 2000, razmisljanja vise nije bilo 🙂

Tako je bre! Windows 98 mi je toliko pucao da je to stvarno bilo bruka & sramota! A jos plus sto sam nekada imao AMD K6-2... evo banalnog primera: raspakujem "neoficijelnu" CD rip kopiju Unreal Tournamenta, startujem neki SETUP.BAT koji prebacuje muziku iz mp3 u UT format, i windows prsne u toku rada... i ja onda :wall:
ME jes' da je zdrao ram, al je valjao...

kUdtiHaEX je napisao(la):

I najmanja doza dedukcije bi ovde imala za rezultat zakljucak da je drajver taj koji pravi probleme.

Nazad
Vrh Dno