Ja bih dao te pare (iako ne znam da li bih na tom kompjuteru odigrao nesto jace od civilizacije 😀). Na prvom mestu zbog rezolucije.
Da u pitanju je desktop zamena, u razmatranju su sledeci modeli :
Skuplja varijanta:
- TOSHIBA Satellite P100-343, Core 2 Duo T7200 (2x 2.0GHz), 2048MB
160GB, DVD±RW DL/RAM, Gigabit-LAN, WLAN, Bluetooth, nVidia GeForce Go 7600 256MB, 17" WXGA+ (1440x900), Windows XP MCE 2005
U drugom paketu dolazi veci hard, "bolja" graficka, veca rezolucija...
- TOSHIBA Satellite P100-344, Core 2 Duo T7200 (2x 2.0GHz), 2048MB
200GB, DVD±RW DL/RAM, Gigabit-LAN, WLAN, Bluetooth, nVidia GeForce Go 7900 GS 512MB, 17" WSXGA+ (1680x1050), Windows XP MCE 2005
Razlika u ceni je oko 200 evra.
A gde ima da se kupe ti računari? Jesi li siguran da su legalni?
ja sad videh da ovaj p100-324 ima hdd na 5400......po meni vise nema dvojbe....mrak masina
Cool, nadao sam se pokretanjem ovog topic-a da ce neko nesto konkretno napisati, jer nemam vise vreman da citam testove grafickih, koja cega koliko ima, a kapiram da ovde jos uvek ima ljudi koji izvlace informacije na brzinu 😉 thanxda ne zaboravim mislim da je 7600 osakacena za broj pajpova u odnosu na desktop - valjda ih ima 8 ,dok je 7900gs full osim sto su smanjeni klokovi zbog zagrevanja,tako da bi trebalo da je vise nego duplo bolja karta
OFF: kako ti radi taj TM8204WLMi?
Meni se ta mašina jako svidela na prvi (a i drugi) pogled, ali nisam imao prilike da se poigram malo duže sa njim. Čuo sam da se malo više možda greje pri nekim malo jačim grafičkim procesima, na primer igricama 🙂 ?
Za upucenije, kako i u cemu se oseti razlika izmedju :
GeForce Go 7900 GS 512MB
i
GeForce Go 7900 GS 256MB
Mojne samo da mi neko kaze da je razlika u 256mb 😉
Ok, dakle poenta je da je go 7900gs 256mb jos uvek daleko bolje resenje od go 7600 256mb ?
thanx
ja bih rekao 3X ,jer pored 20pp ima 256bit memoriju....
karta sa kojom moze da se uziva u HDR-u....na 7600 moze da se ukljuci ali u 800X600
Ako mozes i kad god mozes kloni se dell-a. Imao sam Inspirion, a sad na poslu Latitude. Dell je po meni krs ciji kvalitet je suludo porediti sa vecinom drugih proizvodjaca...Evo ako sve bude kako treba, za par dana će stići Pavillion 9000T sa 7600, pa ćemo da postujemo rezultate.
Btw M_M kako te služi taj Dell? Pitam te ovo jer sam gledao jednog Dell-a sa 7900DGS grafikom (Inspirion 1705), ali sam zbog prethodnih iskustava sa lapom ovog proizvođača (Latitude D800) ipak odlučio da uzmem HP.
Tacno je da prvo dobijes nekog Indijca koji natuca engleski, ali sto se support-a tice cini mi se da su se malo popravili. Elem prijatelj u UK je skoro imao problem da su na disku poceli da se mnoze losi sektori (primetio tako sto mu je disk usporio drasticno, a pojedini, na srecu njemu nebitni, fajlovi nisu vise bili ni citljivi). On je naravno odmah bekapovao svoje podatke i pozvao Dell-a i objasnio im situaciju. Sutradan je dosao njihov tehnicar, stavio novi disk koji je vec imao (napola, kao kod svih novih laptopova) instaliran WinXP, uzeo stari disk i pitao kada moze da ga kontaktira da dodje i donese mu sve podatke sa starog diska koje bude mogao da povrati. Prijatelj je rekao da je vec sve bekapovao i da mu nista sa starog diska vise ne treba tako da se na tome zavrsilo. Sve u svemu, nije mnogo bolelo...Dok sam ziveo u americi imao sam Dell i Toshiba notebook-ove, IBM na poslu...
Uglavnom Dell support je ocajan, kada se nazove telefonom za nesto, prvo sto u stvari dobijes indiju i pricas sa xy osobom koja jedva natuca engleski, katastrofa jednom recju. Prodavnicu nemaju, samo online.
Ponovo sam u evropi i kompanija za koju radim nazalost ima dil sa Dell-om pa imam Latitude notebook. Radi sve kako treba (za sad) ali problem je da ako se proba bilo koji drugi notebook, nikad se vise ne vraca na dell, ocajna izrada, jeftino deluje, chunga lunga su komponente unutra uglavno... da ne tupim dalje.
Ako mozes i kad god mozes kloni se dell-a. Imao sam Inspirion, a sad na poslu Latitude. Dell je po meni krs ciji kvalitet je suludo porediti sa vecinom drugih proizvodjaca...
Ajd' bas javi kako se ponasa i koje rezultate imas sa 7600.
Elem, zakljucak, laptop je odlican (placen oko 1700e), ali ne znam kakak je support kod nas (ima li kod nas ovlasceni zastupnik i servis? i da li kod nas vazi evropska garancija koja vazi u manje vise svakoj zemlji Evrope?), tako da je verovatno bolje da uzmes HP. Ja posto cesto putujem, ako mu se nedaj boze nesto desi, ako ne mou kod nas, sredicu to dok sam napolju...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari