Šta je novo?

koji nVidia GeForce Go

• Začetnik teme Začetnik teme RamOne
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

RamOne

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.11.2000
Poena
650
Interesuje me vase misljenje za ove dve kartice u notebook-u, u pitanju su:
nVidia GeForce Go 7900 GS 512MB
ili
nVidia GeForce Go 7600 256MB
Da li prva opravdava razliku u ceni?

Zavisi od razlike 🙂. I naravno za sta planiras da koristis notebook. Ako vec biras izmedju te dve kartice, znaci da si pazario (ili planiras) neki DTR sa 17", a na njemu bi se verovatno i poigrao nekad. Ja licno ne bih dao vise od 100-150e vise za tu bolju graficku

Da u pitanju je desktop zamena, u razmatranju su sledeci modeli :
  • TOSHIBA Satellite P100-343, Core 2 Duo T7200 (2x 2.0GHz), 2048MB
    160GB, DVD±RW DL/RAM, Gigabit-LAN, WLAN, Bluetooth, nVidia GeForce Go 7600 256MB, 17" WXGA+ (1440x900), Windows XP MCE 2005
Skuplja varijanta:
  • TOSHIBA Satellite P100-344, Core 2 Duo T7200 (2x 2.0GHz), 2048MB
    200GB, DVD±RW DL/RAM, Gigabit-LAN, WLAN, Bluetooth, nVidia GeForce Go 7900 GS 512MB, 17" WSXGA+ (1680x1050), Windows XP MCE 2005
U drugom paketu dolazi veci hard, "bolja" graficka, veca rezolucija...
Razlika u ceni je oko 200 evra.

Druga mashina ima ekran sa vecjom rezolucijom. Mada veruj mi uzhivo cje ti to biti JAKO sitno.

za tih 200e, dobijesh 40gb vecji disk, bolji ekran i grafichku. Znachi nije samo grafichka.

Da, nije samo graficka, a i ta rezolucija moze da se smanji zar ne 😉
Jel neko probao navedene masine, interesuje me kakve ekrane imaju, kakav je prikaz boja ?

Poslednja izmena:
Da u pitanju je desktop zamena, u razmatranju su sledeci modeli :
  • TOSHIBA Satellite P100-343, Core 2 Duo T7200 (2x 2.0GHz), 2048MB
    160GB, DVD±RW DL/RAM, Gigabit-LAN, WLAN, Bluetooth, nVidia GeForce Go 7600 256MB, 17" WXGA+ (1440x900), Windows XP MCE 2005
Skuplja varijanta:
  • TOSHIBA Satellite P100-344, Core 2 Duo T7200 (2x 2.0GHz), 2048MB
    200GB, DVD±RW DL/RAM, Gigabit-LAN, WLAN, Bluetooth, nVidia GeForce Go 7900 GS 512MB, 17" WSXGA+ (1680x1050), Windows XP MCE 2005
U drugom paketu dolazi veci hard, "bolja" graficka, veca rezolucija...
Razlika u ceni je oko 200 evra.

A gde ima da se kupe ti računari? Jesi li siguran da su legalni?

kod mene je 1680X1050 na 15.4 ekranu....jeste sitnije,ali zato postoje podesavanja velicine fonta i ostalog.....
ne volim da smanjujem rez. prilikom igranja jer na tft-u sve osim native izgleda mnogo lose,zato bih radije uzeo model sa 1440X900 jer ce duze trajati sa odgovarajucom grafickom
jedina mana tih toshiba je hdd na 4200 0/min....to bi trebalo da se zameni,tu je placen danak autonomiji (3,5h na bateriji sto je izvranredno)
moja preporuka je p105 s9722 - ima sve kao skuplji model ali 1440X900 rez. kod tebe je ispod 2000$(ako si jos uvek u usa),ne znam koliko su ovi modeli,ali pretpostavljam da su slicne cene....
da ne zaboravim mislim da je 7600 osakacena za broj pajpova u odnosu na desktop - valjda ih ima 8 ,dok je 7900gs full osim sto su smanjeni klokovi zbog zagrevanja,tako da bi trebalo da je vise nego duplo bolja karta

ja sad videh da ovaj p100-324 ima hdd na 5400......po meni vise nema dvojbe....mrak masina

P100-324 nema hdd 5400 🙁 SATA jeste, ali 4200. I pored toga je opasna mašina. 🙂

OFF: kako ti radi taj TM8204WLMi?
Meni se ta mašina jako svidela na prvi (a i drugi) pogled, ali nisam imao prilike da se poigram malo duže sa njim. Čuo sam da se malo više možda greje pri nekim malo jačim grafičkim procesima, na primer igricama 🙂 ?

da ne zaboravim mislim da je 7600 osakacena za broj pajpova u odnosu na desktop - valjda ih ima 8 ,dok je 7900gs full osim sto su smanjeni klokovi zbog zagrevanja,tako da bi trebalo da je vise nego duplo bolja karta
Cool, nadao sam se pokretanjem ovog topic-a da ce neko nesto konkretno napisati, jer nemam vise vreman da citam testove grafickih, koja cega koliko ima, a kapiram da ovde jos uvek ima ljudi koji izvlace informacije na brzinu 😉 thanx
...
Jos samo da im stignu masine, jos je na cekanju.
alekssBGD, odgovorio si sam sebi. 😉

Poslednja izmena:
OFF: kako ti radi taj TM8204WLMi?
Meni se ta mašina jako svidela na prvi (a i drugi) pogled, ali nisam imao prilike da se poigram malo duže sa njim. Čuo sam da se malo više možda greje pri nekim malo jačim grafičkim procesima, na primer igricama 🙂 ?

ne znam koliko se drugi laptopovi greju pa ne mogu proceniti jel ovo puno....uglavnom mozes da drzis dlanove na kucistu - nista bitno ,ali nezgodno je sto su auspuh stavili na desnu stranu,pa duva na ruku gde je mis(naravno zbog toga trazim polozaj gde me ne bije promaja)
ekran je ok,nije glare....
super pi 1m radi za 30s
3dmark-ove nisam igrao:d
fear radi glatko u 1024 na high(30+fps)
farcry radi glatko u 1680 na high(~30fps)
hl2 (tacnije CSS) radi glatko u 1680 na high(~70fps):smoke:
zvucna karta i zvucnici su najveci shit koji sam mogao cuti ,ali sam kupio audigy2 zs i plantronics sluske tako da sam im doskocio :banana:
baterija 3:30
tezina ~3kg

u vezi ove toshibe,video sam da su im hardovi od 200gb na 4200,ali kad sam procackao po netu videh na 2 mesta da su napisali 5400 u spec. ,neko laze - verovatno trgovci.....svejedno to je moj sledeci laptop

Za upucenije, kako i u cemu se oseti razlika izmedju :
GeForce Go 7900 GS 512MB
i
GeForce Go 7900 GS 256MB
Mojne samo da mi neko kaze da je razlika u 256mb 😉

Za upucenije, kako i u cemu se oseti razlika izmedju :
GeForce Go 7900 GS 512MB
i
GeForce Go 7900 GS 256MB
Mojne samo da mi neko kaze da je razlika u 256mb 😉

Bas tako, razlika je u 256MB. 🙂

Ja imam sa Go 7900GS 256MB potpuno sam zadovoljan. Vrlo se malo greje jer radi na samo 1V na 430/1100MHz(3dMark06=4380), a ako bas hoces zesci OC onda dignes napon na 1.24V (koliko ima GoGTX) i cepas na 600/1600MHz (za ovo treba flesh GTX bios-a, barem na mom Dell-u), ali tada ventilator pocne da se cuje posto mora brze da radi zbog veceg grejanja.

Za kraj odgovor na tvoje pitanje: 512vs256MB - osetnije razlike u performansama tesko da ces primetiti u sadasnjim igricama jer su sve manje-vise optimizovane za 128-256MB video memorije... mozda u nekoj buducoj...

Poslednja izmena:
Ok, dakle poenta je da je go 7900gs 256mb jos uvek daleko bolje resenje od go 7600 256mb ?
thanx

ja bih rekao 3X ,jer pored 20pp ima 256bit memoriju....
karta sa kojom moze da se uziva u HDR-u....na 7600 moze da se ukljuci ali u 800X600

Ipak je samo 2x. Generalno govoreci, da bi karta bila brza 2x mora sve imati duplo brze, i core i memoriju. Core su sredili sa vise pipe-ova, a memoriju tako sto su prosirili bus sa 128 na 256bit.

U svakom slucaju, evo iz iskustva, sa 7900gs, na 430/1100 kako ga ja drzim, mozes da igras CoD2 u 1440x900, DX9, Trilinear, AA 2x, Shadows ON, DynLights Normal, teksture na high i da ti nikad ne padne ispod 20fps (90% igre 30-35fps)... Voleo bi da neko sa 7600 proba isto ovo...

Poslednja izmena:
Evo ako sve bude kako treba, za par dana će stići Pavillion 9000T sa 7600, pa ćemo da postujemo rezultate.
Btw M_M kako te služi taj Dell? Pitam te ovo jer sam gledao jednog Dell-a sa 7900DGS grafikom (Inspirion 1705), ali sam zbog prethodnih iskustava sa lapom ovog proizvođača (Latitude D800) ipak odlučio da uzmem HP.

Evo ako sve bude kako treba, za par dana će stići Pavillion 9000T sa 7600, pa ćemo da postujemo rezultate.
Btw M_M kako te služi taj Dell? Pitam te ovo jer sam gledao jednog Dell-a sa 7900DGS grafikom (Inspirion 1705), ali sam zbog prethodnih iskustava sa lapom ovog proizvođača (Latitude D800) ipak odlučio da uzmem HP.
Ako mozes i kad god mozes kloni se dell-a. Imao sam Inspirion, a sad na poslu Latitude. Dell je po meni krs ciji kvalitet je suludo porediti sa vecinom drugih proizvodjaca...
Ajd' bas javi kako se ponasa i koje rezultate imas sa 7600.

Nemam neko dugogodisnje iskustvo sa Dell laptopovima, ali prethodni (kojeg sam imao nekih 6-7 meseci pa prodao) i ovaj sadasnji me sluze sasvim lepo, nemam ama bas nikakvih problema. Cak i u ovako jakoj konfiguraciji baterija traje i do 2.5h, laptop je veoma brz i prakticno necujan, ima 6xUSB2.0, firewire, citac kartica (SD/xD/MS/MSpro/MMC), VGA i DVI izlaz, TVout, subwoofer, itd. Pravi pravcati desktop replacement laptop.

Kod nas je verovatno bolje uzeti HP, ali u inostranstvu Dell nudi nizu cenu i bolji support (mozes prilikom kupovine odabrati 2 year on-site support), gde ako ti nesto crkne u roku od 24h njihov covek dodje i popravi/zameni sta treba.

Elem, zakljucak, laptop je odlican (placen oko 1700e), ali ne znam kakak je support kod nas (ima li kod nas ovlasceni zastupnik i servis? i da li kod nas vazi evropska garancija koja vazi u manje vise svakoj zemlji Evrope?), tako da je verovatno bolje da uzmes HP. Ja posto cesto putujem, ako mu se nedaj boze nesto desi, ako ne mou kod nas, sredicu to dok sam napolju...

Poslednja izmena:
Dok sam ziveo u americi imao sam Dell i Toshiba notebook-ove, IBM na poslu...
Uglavnom Dell support je ocajan, kada se nazove telefonom za nesto, prvo sto u stvari dobijes indiju i pricas sa xy osobom koja jedva natuca engleski, katastrofa jednom recju. Prodavnicu nemaju, samo online.
Ponovo sam u evropi i kompanija za koju radim nazalost ima dil sa Dell-om pa imam Latitude notebook. Radi sve kako treba (za sad) ali problem je da ako se proba bilo koji drugi notebook, nikad se vise ne vraca na dell, ocajna izrada, jeftino deluje, chunga lunga su komponente unutra uglavno... da ne tupim dalje.
---
Interesuju me iskustva vlasnika 7600 u notebook-ovima ?

Dok sam ziveo u americi imao sam Dell i Toshiba notebook-ove, IBM na poslu...
Uglavnom Dell support je ocajan, kada se nazove telefonom za nesto, prvo sto u stvari dobijes indiju i pricas sa xy osobom koja jedva natuca engleski, katastrofa jednom recju. Prodavnicu nemaju, samo online.
Tacno je da prvo dobijes nekog Indijca koji natuca engleski, ali sto se support-a tice cini mi se da su se malo popravili. Elem prijatelj u UK je skoro imao problem da su na disku poceli da se mnoze losi sektori (primetio tako sto mu je disk usporio drasticno, a pojedini, na srecu njemu nebitni, fajlovi nisu vise bili ni citljivi). On je naravno odmah bekapovao svoje podatke i pozvao Dell-a i objasnio im situaciju. Sutradan je dosao njihov tehnicar, stavio novi disk koji je vec imao (napola, kao kod svih novih laptopova) instaliran WinXP, uzeo stari disk i pitao kada moze da ga kontaktira da dodje i donese mu sve podatke sa starog diska koje bude mogao da povrati. Prijatelj je rekao da je vec sve bekapovao i da mu nista sa starog diska vise ne treba tako da se na tome zavrsilo. Sve u svemu, nije mnogo bolelo...

Ponovo sam u evropi i kompanija za koju radim nazalost ima dil sa Dell-om pa imam Latitude notebook. Radi sve kako treba (za sad) ali problem je da ako se proba bilo koji drugi notebook, nikad se vise ne vraca na dell, ocajna izrada, jeftino deluje, chunga lunga su komponente unutra uglavno... da ne tupim dalje.

HP i IBM deluju nesto ubedljivije sto se krajnje izrade (kuciste i tastatura) tice, pa zato i vise kostaju. Ali komponente unutra su slicne. Svi oni kupuju hard-diskove, procesore, memoriju, graficke, ekrane i ostalo od istih proizvodzaca, cak se i njihove matice ploce izradjuju u istim fabrikama (npr. kod Flextronics-a), tako da prica o chunga lunga komponentama bas i ne stoji.

Poslednja izmena:
Ako mozes i kad god mozes kloni se dell-a. Imao sam Inspirion, a sad na poslu Latitude. Dell je po meni krs ciji kvalitet je suludo porediti sa vecinom drugih proizvodjaca...
Ajd' bas javi kako se ponasa i koje rezultate imas sa 7600.

Da, moje iskustvo sa Dell-om je slično. =) U svakom slučaju Pavillion je naručen. Treba da prođe neko vreme dok ga sklope i pošalju. Kada bude stigao, zakačiću neke rezultate za GF Go7600 256.

Poz

Elem, zakljucak, laptop je odlican (placen oko 1700e), ali ne znam kakak je support kod nas (ima li kod nas ovlasceni zastupnik i servis? i da li kod nas vazi evropska garancija koja vazi u manje vise svakoj zemlji Evrope?), tako da je verovatno bolje da uzmes HP. Ja posto cesto putujem, ako mu se nedaj boze nesto desi, ako ne mou kod nas, sredicu to dok sam napolju...

Pa zar nije Informatika uzela da radi Dell? Trebalo bi da svi stvari, vezane za servis i ostvarivanje uslova garancije, možeš da rešiš tamo u Jevrejskoj. Ili grešim?

Nazad
Vrh Dno