Šta je novo?

Koji mp3 player kupiti???

AleXander-

Slavan
Učlanjen(a)
30.03.2006
Poena
304
POZ
koji mp3 player biste mi preporucili iz neke vise kalse(iPod,Creative,iRiver),a da je do 230 eura???
Unapred zahvalan

Evo, da se i ja pridružim: iPod nano, samo razmisli kolikog ćeš kapaciteta da uzmeš, jer je skoro neophodno odvojiti još para za (skupe) dodatke: preporučlljivo je da uzmeš nove (bolje) slušalice, one za kačenje oko vrata (Lanyard) su meni npr. isto bile neophodne, neki Tubes za zaštitu, možda i još neku fotrolu, pa punjač, ako putuješ, a ne nosiš notebook. Da ne pominjem dock, zvučnike, daljinski, FM... Iskreno, meni sve to liči na jednu rupu bez dna i na Apple "zaveru" protiv naših novčanika :D

Poslednja izmena:
Nista novo ti necu reci ali iPod Nano nema konkurenta!Ja imam black 2GB i to mi je sasvim dovoljno sto se tice kapaciteta.

Hvala verovatno cu uzeti nano,a onaj zenmicro kakav je on?
P.S.Ja sam mislio od dodataka da uzmem punjac i neku futrolu,da li su stvarno neophodne nove sluske???

Ima jedan problem sa appleom,ako mi se aparat pokvari,popravka je mnogo skupa,negde na netu sam procitao da zamena baterije kosta 100 eura,jel to istina,i jel ima ljudi koji rade to za manje pare.

P.S.Ovaj creative je mnogo dobar ocigledno,ali ja nemam toliko para.:(

AleXander- je napisao(la):
Ima jedan problem sa appleom,ako mi se aparat pokvari,popravka je mnogo skupa,negde na netu sam procitao da zamena baterije kosta 100 eura,jel to istina,i jel ima ljudi koji rade to za manje pare.

P.S.Ovaj creative je mnogo dobar ocigledno,ali ja nemam toliko para.:(

U austriji zamena interne baterije na ipod shuffle je 80-tak evra, sto je skoro ko ceo mp3 player.Cak se prica(moj drug radi u it prodavnici tamo) da ne menjaju bateriju, vec ti daju neki polukoristen koji je vracen ili popravljen...svakakve price kruze, ali jedno je sigurno , zamena baterija je papreno skupa.
Pa ako ga uzmes, drzace ti ba2 2 godine ta bat. , a dodtle ce da izadje nano kurano 3
Ne znam dal znas, ali imas u opciji i verziju od 1gb, za otprilike 50e manje.

iPod Nano je u prednosti zato sto za njega imash mali milion dodataka, a bateriju mozes i sam zameniti(kupis novu za 30-ak eura, stigne ti, ti otvoris iPod pazljivo, zamenis bateriju i uzivas :) )

EDIT:Da ti odgovorim na pitanje: Ja ne posedujem iPod, barem ne jos :d , ali posto sam vise puta slusao, gledao i imao u ruci drugaricin Nano od 4GB, mogu ti reci da OBAVEZNO kupis zastitnu futrolu ako hoces da se sacuvas od nervirancije zbog prljavstine i ogrebotina, jer iako je jako lep, jako se lako i prlja :)
Sto se tice kvaliteta sluski, zavisi koliki si audiofil, na primer meni ne bi odgovarale jer ja volim jako cist zvuk :,,:
ocena default sluski: prihvatljivo, ali nista posebno
I, koliko ja znam, treba dokupiti punjac za non-USB prikljucke ako npr. putujesh negde gde nema kompova( a takvih mesta je sve manje :d )

Poslednja izmena:
jel moze preporuka za nesto jefitnije?
cca 50-70e +

iPod nano 220e + dodaci (kojih ima milion?!? a koji su ti manje vise neophodni) = prazan dzep + player s kojim ces osedeti ako ga ogrebes!

Ako je vec ultra portable player, normalno je da ce doci u priliku da bude ili izgreban ili ostecen na neki drugi nacin.
A po svemu sudeci, ako nemas jos toliko kinte za dodatke, batali.
Ne treba ti da sluzis player, nego on treba da sluzi tebe!

Pozdrav

pa dobro bre Mr P jel procita sta ja gore napisa
"preporuka za neki jeftiniji"
MSI?
....
oftopic:
200e mobilni, 250e player...neka hvala :)

Mr P je napisao(la):
Ako je vec ultra portable player, normalno je da ce doci u priliku da bude ili izgreban ili ostecen na neki drugi nacin.
Tubes rešava problem grebanja, a i super izgleda (meni najbolje izgleda beli-polutransparentni na belom plejeru). Pored toga verovatno bi ublažio i pad sa neke visine... E sad, ako planiraš da ga gaziš, to je druga stvar :D

Vidim da svi hvale iPod.Sigurno sa razlogom.Ali obrati paznju i na Creative.
Ja imam ZEN NEON i prezadovoljan sam.4 GB, odlicne slusalice, dizajn.Jedino ne bi bilo lose da moze da se menja baterija ali.....niko nije savrsen.

kupi sony ericsson w800 i reshi sve probleme ;)

iPod nano... bilo koji model... pon pogodak!
Mislim da ako imas tolike pare, da je glupo da kupujes nesto jeftinije!

okmijun je napisao(la):
jel moze preporuka za nesto jefitnije?
cca 50-70e +
msi mega 533... 3700 din... 256MB + SD card reader (znaci: prosiriva memorija ;) a moze da s koristi i kao card reader za komp), voice recorder...

moja sestra koristi ovaj vec oko 2 meseca i prezadovoljna je...

postoji i model sa fm tunerom...

Ja bih ti preporucio da odvojis malo vise novca (sacekas malo dok ne nakupis) i kupis iPod 5th geration. Imam ga oko 2 meseca i prezadovoljan sam.
30gb audio, mp4, slike... sve sto pozelis, jeste malo skuplji ali se isplati.

Na testu imam Sansa e130, isto to, samo je kapaciteta 512 MB. Utisci su podeljeni. Lagan je,a glomazan, pa nekako ne uliva poverenje. Smeta mi što dolazi sa "in ear" slusalicama, poklopci za USB i karticu nisu pričvršćeni... Zvuk nije loš, lepo je što memorija može da se proširi, što ima FM. Posadinsko osvetljenje na displeju je lepe plave boje, ali sa lošim kontrastom...
Mada, posle iPoda sve je... ne umem da nadjem reč :D

pa za te pare koje 'oces da pljunes na mp3 playere,bolje kupi ipod nano!??

SoSo je napisao(la):
Na testu imam Sansa e130, isto to, samo je kapaciteta 512 MB. Utisci su podeljeni. Lagan je,a glomazan, pa nekako ne uliva poverenje. Smeta mi što dolazi sa "in ear" slusalicama, poklopci za USB i karticu nisu pričvršćeni... Zvuk nije loš, lepo je što memorija može da se proširi, što ima FM. Posadinsko osvetljenje na displeju je lepe plave boje, ali sa lošim kontrastom...
Mada, posle iPoda sve je... ne umem da nadjem reč :D

E jebi ga, to ti je kao kad sednes za neki ekstra auto pa se vratis za Jugo.. jeb ga..
Ja sam citao da svi hvale Sandisk mp3 playere, dvoumio sam se izmedju ovog modela i m240 ali ipak uzeh ovaj jer moze da se dodaje memorije... A sta fali in ear slusalicama?

Ja imam SanDisk i zadovoljan sam, ima pristojan zvuk, sa jednom gp AAA baterijom svira oko 12h, ima dobar fm tjuner, jedino sto mi je malo 256mb (postoje i sa 512 i 1gb)

Mada ne bih se bunio da imam neki iPod... :)

Nisam ja rekla da je loš, štaviše u odnosu na sve "kršiće" koji čekaju da budu testirani, Sandiskovi plejeri obećavaju :) Imam još i m240 i ovaj.

"In ear" slušalice ja ne volim i nisam rekla da im nešto fali. Smeta mi taj osećaj da čujem sebe kako dišem i kad treba nešto da kažem moram da ih skinem, pa onda opet da ih nameštam :D

:d :d

Oki doki...

U americi je taj mp3 player od 1 giga nesto preko 60 e a ovde mu je cena skoro duplo toliko...

Jos jedno pitanje.Koji je najjeftiniji player kapaciteta 1 ili 2 gb,sa punjivom baterijom?
P.S.Za brata-dan njegovog rodjenja

Imam SanDisk e140. Plejer mi se mnogo svidja, posebno imajuci u vidu cenu. Ono sto mogu navesti kao manu je sto nema mogucnost snimanja (ni voice ni FM) a takodje i malo sporiji odziv na komande (ali nije strasno). Kvalitet zvuka je odlican a prosirenje je zgodna mogucnost kao i cinjenica da koristi standardne AAA baterije.

Vrh Dno