Moj favorit je ranije bio iPod Mini. Nano mi se ne svidja uopste, pa sam zato kupio iPod Video 30 GB. Imao sam od tih boljih i Zen Micro i uopste nije los plejer...
Ipod je OK (cini mi se da je bolji zvuk bio na Zen-u), ali je verzija softvera 1.0 bila jako bagovita, a ni 1.1 nije nesto mnogo bila bolja. Npr. ako je iPod formatiran u FAT32, a ne na Mac-u (HFS) onda nije hteo da prikazuje cover arts za pojedine numere. Pored toga, gubio je video fajlove par puta. Posle sam ga formatirao na Macintosh-u i ne povezujem ga vise uopste na PC (PC ga ne vidi, ako se ne instalira program MacDrive). Sada, sa softverom 1.1.1 sve radi kako treba, ali sam se namucio oko toga u pocetku kada sam tek kupio plejer... Nisam probao da li radi sada sa FAT32 kako treba, jer mi ne treba podrska za PC (ne koristim Disk Usage opciju)...
Sto se grebanja tice to je na nivou 4th generacije (Photo/Monochrome) i ni po cemu se ne razlikuje od njih. Ja moj iPod 5th gen. nosim u dzepu bez ikakvih futrola (smara me to) i nije bas toliko unakazen, mada imam ga mesec dana