Šta je novo?

Koji mp3 player kupiti???

AleXander- je napisao(la):
Jos jedno pitanje.Koji je najjeftiniji player kapaciteta 1 ili 2 gb,sa punjivom baterijom?
P.S.Za brata-dan njegovog rodjenja

Ja bih rekao iPod shuffle! Em lep, em ako ga uhvatis polovnog :banana: .
Mislim da je nov oko 120€.

Ne znam dal ti se isplati kupovati neki drugi, a ne verujem da moze da bude jeftiniji, sa punjivom baterijom i 1GB!
Naravno, ekran (ni)je problem. ,)

Baci pogled i na http://www.sony.co.yu/view/ShowProd...ageType=Overview&category=PAW+Network+Walkman - btw, u prirodi izgleda bolje nego na slikama, jer je nezgodan za slikanje...

Zadovoljava oba uslova, a pri tom ima i mali dislpej za razliku od Shuffla. Malo sam se igrala, pa nemam celokupnu sliku, ali utisci su pozitivni. U svakom slučaju mislim da ne bi više trebalo da se oglašavam u ovoj temi, jer ipak neko treba i da kupi PC Press narednog meseca :D

Poslednja izmena:
AleXander- je napisao(la):
Jos jedno pitanje.Koji je najjeftiniji player kapaciteta 1 ili 2 gb,sa punjivom baterijom?
P.S.Za brata-dan njegovog rodjenja
Najjeftinije: neki SD player ~25€, SD kartica 1GB ~45€, 2 punjive AAA baterije ~5€, punjač ~10€ = ~85€
Mada nisam siguran koliko je tako đumle pogodno za poklon ;)

Moj favorit je ranije bio iPod Mini. Nano mi se ne svidja uopste, pa sam zato kupio iPod Video 30 GB. Imao sam od tih boljih i Zen Micro i uopste nije los plejer...

Ipod je OK (cini mi se da je bolji zvuk bio na Zen-u), ali je verzija softvera 1.0 bila jako bagovita, a ni 1.1 nije nesto mnogo bila bolja. Npr. ako je iPod formatiran u FAT32, a ne na Mac-u (HFS) onda nije hteo da prikazuje cover arts za pojedine numere. Pored toga, gubio je video fajlove par puta. Posle sam ga formatirao na Macintosh-u i ne povezujem ga vise uopste na PC (PC ga ne vidi, ako se ne instalira program MacDrive). Sada, sa softverom 1.1.1 sve radi kako treba, ali sam se namucio oko toga u pocetku kada sam tek kupio plejer... Nisam probao da li radi sada sa FAT32 kako treba, jer mi ne treba podrska za PC (ne koristim Disk Usage opciju)...

Sto se grebanja tice to je na nivou 4th generacije (Photo/Monochrome) i ni po cemu se ne razlikuje od njih. Ja moj iPod 5th gen. nosim u dzepu bez ikakvih futrola (smara me to) i nije bas toliko unakazen, mada imam ga mesec dana :)

Poslednja izmena:
Rece mi drug danas da je ovaj SanDisk imao problema sa softverom, neki bag ili slicno...
Moze li mi ko reci sta o ovome?

Ako umre drzi se pritisnuto Select dugme 30 sec i onda se resetuje.

delimir je napisao(la):
Moj favorit je ranije bio iPod Mini. Nano mi se ne svidja uopste, pa sam zato kupio iPod Video 30 GB. Imao sam od tih boljih i Zen Micro i uopste nije los plejer...

Ipod je OK (cini mi se da je bolji zvuk bio na Zen-u), ali je verzija softvera 1.0 bila jako bagovita, a ni 1.1 nije nesto mnogo bila bolja. Npr. ako je iPod formatiran u FAT32, a ne na Mac-u (HFS) onda nije hteo da prikazuje cover arts za pojedine numere. Pored toga, gubio je video fajlove par puta. Posle sam ga formatirao na Macintosh-u i ne povezujem ga vise uopste na PC (PC ga ne vidi, ako se ne instalira program MacDrive). Sada, sa softverom 1.1.1 sve radi kako treba, ali sam se namucio oko toga u pocetku kada sam tek kupio plejer... Nisam probao da li radi sada sa FAT32 kako treba, jer mi ne treba podrska za PC (ne koristim Disk Usage opciju)...

Sto se grebanja tice to je na nivou 4th generacije (Photo/Monochrome) i ni po cemu se ne razlikuje od njih. Ja moj iPod 5th gen. nosim u dzepu bez ikakvih futrola (smara me to) i nije bas toliko unakazen, mada imam ga mesec dana :)

Ja moj imam 2 meseca i savetujem ti da ga ipak nosis u fotroli i ja sam ga nosio u dzepu i ekran se malo ogrebao. Nije puno ali se primeti kada gledas film a malo iritira.

Vlada je napisao(la):
Imam SanDisk e140. Plejer mi se mnogo svidja, posebno imajuci u vidu cenu. Ono sto mogu navesti kao manu je sto nema mogucnost snimanja (ni voice ni FM) a takodje i malo sporiji odziv na komande (ali nije strasno). Kvalitet zvuka je odlican a prosirenje je zgodna mogucnost kao i cinjenica da koristi standardne AAA baterije.

Samo da te pitam u vezi baterija, posto imam punjac za te baterije, jel moguce menjati baterije u ovom playeryu? AKo budem isao na putovanje necu bas moci stalno da ga punim, pa bi bilo lepo da imam rezervnu bateriju(e)

OVAKO:
znaci isti problem sam imao pre 2 meseca i dalje me proganja, tj. proganjao me je!

prvo kupim MSi mega stick 511 od 1gb koji nikako nije radio kao usb 2.0 i ja ga nosio prvo na servis pa je isla zamena da bi na kraju otisao u prodavnicu odrzao ljudima lekciju iz kulture i uzeo svoje pare nazaad!!!
sto se mene tice zajedno na prvoj poziciji su iriver i iPOD. iPOD je mnogo skuplji. rertzimo imas model shuffle (koji je bez displeja!) od 5612 mb koji je nekih 8000 a imas i model od 1 gb koji je 11-12000. dok je iPOD-ov model nano vec nekih fantasticnih 26000! e sad ja sam uzeo creative muvo tx od 1 gb koji super izgleda i kosta samo 7500 dinara.

Ovako, pošto je meni trebao MP3 + USB disk, nakon dosta traženja izbor je pao na Transcend T.Sonic 310 - 1GB.

T.Sonic 310 + Koss The Plug daju bolji zvuk od iPod Shuffle (provereno).

Najveći nedostatak iPoda mi je zahtev za iTunes-om, dodeljivanje prostora koje će biti rezervisano za podatke i za muziku.

Najveći nedostatak T.Sonic-a je nemogućnost preskakanja iz foldera u folder što zna biti prilično zamorno kad treba doći do određene pesme.

Poslednja izmena:
iPod Shuffle 1.gen je trenutno najkvalitetniji flash MP3 player po kvalitetu zvuka (bez amp.)

Jel to onako odokativno? :D

Nakon godinu dana ja još uvek imam tu kombinaciju i još uvek stojim iza tvrdnje da je zvuk bolji nego na shuffle-u. (probao shuffle sa koss-ovim sluškama i obratno)

Sasvim je moguce da tebi tako zvuci i oko toga se ne moze raspravljati.

Iz licnog iskustva sam probao:

iRiver: Clix, IFP 890, T10, (uskoro T60)
iAudio: G3
Creative: Zen Nano, MuVo
iPod: Shuffle 1gen

I shuffle mi jos uvek zvuci odlicno. Takodje Clix i IFP 890 odnosno G3.

Poslednja izmena:
Ispade da ne treba kupiti ni jedan. Meni treba nešto jednostavno, što može da se koristi kao memory stick, da ima normalan USB priključak, da koristi AAA bateriju, da može da snima pomoću mikrofona i da pristojno radi. Izgleda da je ovde izbor minimalan, možda je onaj Transcend 520 najbliži tome (ali izgleda da on nema ni futrolu, ni štipaljku, kako ga negde zakačiti?)

U stvari, ja sam sa svojim skoro sasvim zadovoljan:

http://www.z-cyber.net/Products/MacerV3.htm

Moj problem je to što mi je 256 MB ipak malo (za muziku možda čak i nije, ali kad ga napunim nema mesta za snimanje zvuka). Osim toga, dobio sam ga na poklon od bivše devojke, a pošto je bivša budi mi neke asocijacije pa bih voleo da ga zamenim (uzgred budi rečeno, svojevremeno je plaćen više nego što danas košta iPod Shuffle).

Poslednja izmena:
Тај или Creative V100
Meni se ne sviđa to što je Creative bezmalo duplo širi nego ovaj sadašnji, ne razumem kakav im je ono štos sa dvodelnim dizajnom. Pogledaću prvo taj Transcend negde.

Хм ... Мало гуглах, и разлика није драстична као што се чини:
520 - 74 x 30 x 18.5 mm
V100 - 74.5 x 36.5 x 15 mm
Дизајн би требало да је идентичан (сем по димензијама) MuVo TX серији - у једном делу је батерија, а у другом (одвојивом) меморија, екран, USB порт, итд.

Хм ... Мало гуглах, и разлика није драстична као што се чини
Da, baš zanimljivo, na slikama izgleda mnogo veća razlika.

Skinuo sam uputstvo za onaj 520 i ako radi kako treba onda je to tačno ono što tražim (on ima rupu za gajtan, Creative nema ništa i ja stvarno ne znam gde bih ga držao, meni to uglavnom treba kad vozim bicikl a tad najčešće nemam džepove).

Ja imam Canyon 2gb, slusam 90% u kolima preko adapter kasete, tako da sam super zadovoljan..
Mana mu je EQ, inace cena-kvalitet, super

Ja sam kupio sansu 2gb i koristim senn cx300 i zvuk je odlican!

Ja imam Canyon 2gb, slusam 90% u kolima preko adapter kasete, tako da sam super zadovoljan..
Mana mu je EQ, inace cena-kvalitet, super

Kvalitet cega? Sigurno ne zvuka, preko tog "adaptera" :D
Ima ortak canyon od 2 GB, ne svidja mi se ni najmanje. Slabiji izlaz nego na mom matorom creative muvo, a i kvalitet zvuka ne moze da se poredi. Al dobro, nije skup canyon.

Nazad
Vrh Dno