Šta je novo?

Mobilni telefon Koji mobilni iz MTS-a da uzmem?

Koji mobilni telefon kupiti

arcibalde

- Test subject -
Učlanjen(a)
30.08.2010
Poena
455
Pozdrav svima. Trebalo bi da uzmem neki mob iz MTS pa me interesuje koji je od ovih modela najbolji izbor. Kamera nije od presudnog znacaja, duzina rada pre pujenja jeste vazna (sto duze to bolje), igranje nekih zahtevnih igara nije prioritet: igrace se nesto poput Fishdom i slicnih zezalica (mada, sada, nikad se ne zna). Sto se memorije tice sto vise to bolje pa sam izabrao modele sa 128GB da se nadje. Sto se ekrana tice nemam pojma kakva je razlika izmedju IPS i AMOLED, suska se da je ovaj potonji daleko bolji ali iskreno nikada, makar da znam, ga nisam video ili uporedjivao tako da je to neka wild card stavka. U principu, korisnik nije super zahtevan bitno je da ima dosta mesta za razne gluposti, da je pristojna kamera da radi tecno ne da trza ili nesto slicno. Ah da i da ima onaj 3.5mm prikljucak za sluskice. Elem ovo je neka ponuda koju sam ja izabrao:

vivo Y70 8/128GB​

REALME 8 6/128GB​

OnePlus Technology N10 6/128GB​

XIAOMI Redmi Note 10s 6/128GB​

Motorola G60 6/128GB​

Poco X3 Pro 6/128​

Poredjani su po ceni iliti mesecnoj rati i ovaj Poco bi bio gornja granica cene na koju bi se islo. Mozda bi i moglo da bude do 200din skuplje (mislim na mesecnu ratu) ali pod uslovom da je to bas, bas, bas daleko kvalitetnije od navedenih telefona.
Hvala.

P.S. Moze i predlog za telefon koji nije na spisku ali jeste u ponudi MTS-a.

P.S.2 Akhm ajde da dodam i ova dva modela koji jesu skuplji ali:

XIAOMI Mi 11 Lite 5G 6/128GB​

Samsung Galaxy A52s 5G​

Poslednja izmena:
Različiti su telefoni, sve zavisi šta su vam prioriteti. Od jeftinijih Realme 8, a od sredine liste Redmi Note 10S. Oneplus N10 preskočite.
Mislim da nema potrebe za X3 Pro i G60, kamoli za još skupljim.

G60 je inače ogroman telefon, ako će se koristiti pretežno kući za filmove i youtube idite na njega.

Po meni najisplativiji Realme 8. Prelep, pristojnih da ne kažem kompaktnih dimenzija, odlične performanse. Čak bolji po performansama od Pro verzije. Ja uzeo na black friday akciji ćerki. A žena ima RN10P. U poređenju sa njim zaostaje samo u kameri (64mpx vs 108mpx) i kvalitetu amoled ekrana (60hz vs 120hz). U realnosti oba za nijansu bolja. Zato Realme kida sa trajanjem baterije, brži je od RN10P, sistem skoro čist android, plus dimezije za džep. Prosto neverovatno kako su uspeli u toliko mali fon da ubace 5000mAh bateriju.

Od tih skupljih koje si dodao na listu Mi 11 Lite 5g će te razočarati sa trajanjem baterije a vidim da ti je to važno, nema ni 3,5 mm jack za razliku od Samsunga...

Nazad
Vrh Dno