Šta je novo?

Koji MMO?

NikolaDJ1331

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2009
Poena
304
Igram WoW oko 2 godine, ali u zadnje vreme mi je postao strasno dosadan. Poceo bih neki novi MMO, pa ako moze neko da mi predlozi neki. Posebno me intresuje Warhammer, ako je neko igrao da mi kaze kakav je. :d

Ne mogu nista da ti kazem o Warhammeru ili Conanu, ali Guild Wars od mene ima toplu preporuku™.

Jel si vishe za PvE ili PvP. Ako si za PvP igraj Warhammer, dok ako preferirash PvE imash Lord of the Rings Online.

Jel si vishe za PvE ili PvP. Ako si za PvP igraj Warhammer, dok ako preferirash PvE imash Lord of the Rings Online.

Upravovo tako i obe igre su extra narochito grafika u LOTRO + je optimizovan i radi na X3100(laptop) sa medium podeshavanjima 25-30fps dok je WAR zahtevniji i nije igriv na x3100.

EVE online je super ukoliko voliš svemir. Jako jako zanimljiv MMO i EVE je praktično žanr za sebe!
Ako voliš mitsku fantastiku i PVP, Warhammer je neprevaziđen. Za PVE je Guild Wars ok, pogotovo što se ne plaća pretplata.

War je super zabavan! Ako volis pvp, prava stvar...

E da alternativa LOTRO-u bi mogla da bude Everquest II, dok bi alternativa WAR-u mogla biti Age of Conan.

EVE online je super ukoliko voliš svemir. Jako jako zanimljiv MMO i EVE je praktično žanr za sebe!
Ako voliš mitsku fantastiku i PVP, Warhammer je neprevaziđen. Za PVE je Guild Wars ok, pogotovo što se ne plaća pretplata.

Mogu samo da se složim sa kolegama koji su preporučili EVE Online.Igram dotičnu igru od decembra 2007-me i još uvek se oduševljavam istom.

WAR je dosta zahtevan, ponekad zna da bude neigriv (napad na fortres, city siege), framerate nevidjeno opadne.
Mythic je priznao da je to do njih ali nista jos nisu preduzeli.
Igra kao igra ima svojih momenata ali me nije drzala dugo igrao sam 3 meseca pa sam resio da pravim pauzu, dojadilo mi, onda me brat nagovorio pa sam uzeo pretplatu pa sam od 60 dana sam igrao 40.
Napravi Trial account pa vidi kako ti igra lezi, trial je doduse ogranicen na T1.
Conan je po misljenju mnogih propao i vecina igraca sto sada igra WAR je igralo AOC i oni su od skora uveli Trial klijent je veoma velik (download 14GB, instalacija 25GB) pa ako te nemrzi mozes i to probati.
Ajd pa sa srecom :wave:

ja prestao da igram war pre jedno mesec dana (sve ukupno igrao negde 3 meseca), jednostavno je bezveze kada se dodje do lvl40 i tier4, nema nikakvu poentu igranje
kada su i pvp pretvorili u grind, sve je isto kao u prethodnim tierovima, grind, grind... i da imas srece da ti se zalomi roll da dobijes neku dobru opremu :)

ko hoce pvp eve
pve war ili wow, sve jedno

naravno, na kraju sam se vratio u eve, koji doduse nisam nikad ni napustao :)

EVE za PVP, ali igra ne prasta, drugi igraci jos manje, a moze da bude vrrrrloo nervirajuce i dosadno. (x sati skupljanja flote, x sati jurenja od gejta do gejta po protivnickoj teritoriji, 5 minuta laga kad se uleti u duplobrojniji protivnicki kamp i lag dok se ne probudis u stanici)

WOW je umro onog dana kada se pojavio TBC. Pre toga je bio i ostao legendaran i revolucionaran, tako da bilo sta da iko napravi je malo bez duse i kratko drzi. Warhammer svet je fenomenalan, ali ga ljudi iz (MYTHICA) nisu dobro iskoristili. Conan je zaziveo 2 meseca i nestao. EVE je za uzi krug ljudi i najkompleksniji je od svih MMO igara. Uskoro sa pojavom SC2 i Diabla 3 ovo sve ide u zapecak, a Blizz je jedini koji moze da napravi dobar MMO. Ja se nadam da ce jednog dana izbaciti World of Starcraft, ali bez nekih suludih expanzija.

moj najtopliji predlog je lineage2,naravno nemoj na ofi jer je x1 i ima da se oteglis, nego DL game i probaj na nekom od pirat servera kao npr. dragon-network ima da biras x7,x15,x30

Lineage 2, to beshe sa onim Keep endgame PvP-om?

WOW je umro onog dana kada se pojavio TBC. Pre toga je bio i ostao legendaran i revolucionaran, tako da bilo sta da iko napravi je malo bez duse i kratko drzi. Warhammer svet je fenomenalan, ali ga ljudi iz (MYTHICA) nisu dobro iskoristili. Conan je zaziveo 2 meseca i nestao. EVE je za uzi krug ljudi i najkompleksniji je od svih MMO igara. Uskoro sa pojavom SC2 i Diabla 3 ovo sve ide u zapecak, a Blizz je jedini koji moze da napravi dobar MMO. Ja se nadam da ce jednog dana izbaciti World of Starcraft, ali bez nekih suludih expanzija.

Moram,nazalost,da se slozim sa tobom,posle ko zna koliko played-a sada samo popricam sa nekim ljudima.

Samo sacekajte Aion ! Bice super MMORPG ! 100%

Imam 1000% pozitivne utiske iz Korean i China Beta testa od drugara !

Wow za Aion je decija igra !!!

Pa ne kazesh nema shta da te drzi na lvl 40 u WAR-u pa sam pitao, a chime onda WoW drzi ljude na lvl 80

Samo sacekajte Aion ! Bice super MMORPG ! 100%

Imam 1000% pozitivne utiske iz Korean i China Beta testa od drugara !

Wow za Aion je decija igra !!!

Od drugara lol :D. Prvo probaj Aion pa pocni da hvalish. Mislim ok je igra, bila bi izuzetna da se ne placa pretplata. Medjutim poshto ce se placati standardna MMO pretplata (~15$) a sama igra nije nishta bolja od ostalih P2P major MMOa kao shto su WoW, WAR, Lineage i Everquest ceo hype pada u vodu.

Ono shto igru stvarno izdvaja jeste lepa grafika i letenje/bitke u vazduhu i to je sve. Ostalo je grind kao i svuda.

Slazem se za aion medjutim ono sto se preskace kada se hvali ova igra je da je ona uradjena u tzv manga fazonu a mnogi ljudi nisu ljubitelji ovog zanra..ali ako nudi neko osvezenje u ovakvom tipu igara..sto da se ne proba :D

Zezash ili si ozbiljan :D. Pa 99% azijskih F2P MMOova je uradjeno u manga stilu :d.

Nego zaboravih da pomenem u prethodnom postu. Za razliku od Aiona koji ne donosi nishta sushtinski novo postoji jedna igra koji sam skoro probao koja je stvarno drugacija od svih MMOa koje sam do sada igrao. Igra je josh uvek u CB fazi i za razliku od kineskog Aiona ne moze svako da upadne da igra :p. Igra je post apolyptic MMO ala Fallout i zove se Fallen Earth. Ono shto je izdvaja od svih ostalih MMOova na trzishtu jeste to shto u ovoj igri postoji pravi storyline kao u Single player igrama (sa sve animacijama na kraju misija). U igri NEMA GRINDA i PvE gameplay se svodi na ogradjivanje questova/misija razlicitog tipa koji se ne ponavljaju. Tek sam igrao 10tak sati pa ne mogu vishe reci a i ne zelim da dam nepotpun review tako da kad nadjem dovoljno vremena napisacu malo vishe o igri (iako sam pod NDA :d).

Poslednja izmena:
E jel ima neko da da neki predlog za free to play MMO.
Nasao sam dosta preporuka, ali me zanima neko subjektivno misljenje nasih igraca. Nesto sto se ne svodi samo na grind, posto mi je vec muka takvih igara.

Pa ne kazesh nema shta da te drzi na lvl 40 u WAR-u pa sam pitao, a chime onda WoW drzi ljude na lvl 80

pa ako sam rekao da nema sta da te drzi war na lvl40 to ne znaci da je wow bolji zato sto ima lvl80
oba se svode na grind, samo sto su u waru bolja imena klasa ako nista :)

naravno, ovo je sve licno, moje iskustvo
kome se svidja wow/war/sta god, neka to igra

meni licno je u mmo igrama bitno da uz pvp koji ima svrhu, i to da igra ima neku politiku, dramu...

Poslednja izmena:
Evo ja da napisem da sam probao Runes of Magic i mogu da kazem da je apsolutni Trash. Mnogi ga porede sa wow-om ali po meni veze nema jedna igra sa drugom. Interfejs mi je nekako skroz nedopadljiv, postoje dual klase sto se meni ne svidja, ne postoje rase (samo human-i), ekstremno ne optimizovana igra..To je samo jedan deo razloga zasto sam odradio odma Uninstall.

Eto obzirom da mnogi hvale ovu igru i porede sa wow nije lose da ljudi vide i jedno suprotno misljenje.

Poslednja izmena:
Meni se najvishe ne svidja chinjenica da nema rasa i da ima samo jedan start town. Ja ne zelim da kada napravim novog lika radim sve isto kao sa starim. Nadam se da se kasnije granaju zone.
P.S. Zar nije interfejs prekopiran od WoW-a?

Nazad
Vrh Dno