Šta je novo?

Koji MMO?

Interfejs jeste klon wow-a po rasporedu, simetriji ali nesto mi tu jako smeta mozda u rezoluciji ili bojama ne znam, jednostavno je ruzan.

Potpisujem za neoptimizovanost....uzas,em nije nikakva posebna grafika,em zakoci na svakih par sec......

uhhh , mozete pljuvati WoW do mile volje ... i ja to radim ... al je cinjenica da wow ima igraca kolko i svi ostali mmo-ovi (ne racunajuci par kineskih only:p ) zajedno ... Takodje je cinjenica da je vrlo uspesno tu vec 4+ godina i i dalje raste... Dominacija WoW-a ce prestati samo kada blizzard ga bude sam sklonio sa trona... O kvalitetu necu ni da pocinjem ... Izgubio je epic feel koji je imao u vanili , cinjenica , ali da je i dalje 5x bolji od bilo kakve konkurencije - jeste.

Poslednja izmena:
Meni se najvishe ne svidja chinjenica da nema rasa i da ima samo jedan start town. Ja ne zelim da kada napravim novog lika radim sve isto kao sa starim. Nadam se da se kasnije granaju zone.
P.S. Zar nije interfejs prekopiran od WoW-a?

Ima dve startne zone ali samo jednu rasu. Mada to i nije toliko bitno jer igra ubrzano ide nizbrdo...

P.S. Developeri bi da zarade lovu na brzaka :S:

Kako to mislish ubrzano ide nizbrdo?

Sve vishe i vishe bugova, sve manje komunikacije sa zajednicom. Prave sitne promene koje igru sve vishe vuku u teshki grind. U sustini, Runes of Magic je i dalje ubedljivo najbolji F2P MMO ali kako stvari sada stoje nikada nece prici P2P igrama. Jednostavno gledaju ljudi da uzmu pare na brzinu a posle ili ugase igru ili smanje broj servera. To je neki utisak koji sam ja stekao.

Kako sve vishe bugova majku mu?

Zezash ili si ozbiljan :D. Pa 99% azijskih F2P MMOova je uradjeno u manga stilu :d.

Nego zaboravih da pomenem u prethodnom postu. Za razliku od Aiona koji ne donosi nishta sushtinski novo postoji jedna igra koji sam skoro probao koja je stvarno drugacija od svih MMOa koje sam do sada igrao. Igra je josh uvek u CB fazi i za razliku od kineskog Aiona ne moze svako da upadne da igra :p. Igra je post apolyptic MMO ala Fallout i zove se Fallen Earth. Ono shto je izdvaja od svih ostalih MMOova na trzishtu jeste to shto u ovoj igri postoji pravi storyline kao u Single player igrama (sa sve animacijama na kraju misija). U igri NEMA GRINDA i PvE gameplay se svodi na ogradjivanje questova/misija razlicitog tipa koji se ne ponavljaju. Tek sam igrao 10tak sati pa ne mogu vishe reci a i ne zelim da dam nepotpun review tako da kad nadjem dovoljno vremena napisacu malo vishe o igri (iako sam pod NDA :d).

Ok sve je to lepo al koja je poenta da igras Singleplayer u massive multiplayer online igri ? :)

@StormScion: Nisi me razumeo. Hteo sam reci kako je struktura misija drugacija nego u drugim MMOima gde se questovi svode na ubij ovog/skupi/odnesi/donesi ovo/ono. Ovde su misije slicnije onima iz single player igara i postoje event trigeri u misijama, animacije i sl. Igra ima sve elemente klasicnog MMOa samo sto su se ljudi potrudili i napravili takve misije da deluje kao da nema grinda shto je svakako plus. A i tvoje pitanje je malo bezveze jer misiji/questovu u MMO igrama imaju samo jednu svrhu i to je razlog zasto se devovi ne trude da ih naprave boljima. Mali broj igrama MMO igara prelazi grind questove zajedno i samim tim ti questovi predstavljaju najveci problem ovako koncipiranih MMOova jer tu provedesh najvishe vremena u prvih mesec dana igranja a sve sto vidish od multiplayera jesu drugi igraci koji pored tebe rade to isto (pricam za PvE). Jedini multriplayer u klasicnim MMOima danasnjice u PvE modu su instance a dok stignesh dotle potrosis 100+ sati na glupave questove koje radish sam.

@Solesoslav: Duga je to prica...

Evo i ja planiram da se upustim u svet MMO, pa pitam koju besplatnu igru biste mi preporucili, i koji server? Ali takav server gde se ja, totalni noob u pitanju MMO mogu nauciti igranju istih. Hvala.

Runes of Magic, totalno besplatni WoWlike MMO. Vec ga tolko ljudi preporucuju da to je vec strasno.

Cisto da vam kazem da je BattleForge postao Free2Play.
Jedino lose je sto krecete sa manje solidnim spilom, tako da
kad vam u PvP ubadne neki lik sa level 15+ spilom ne ostaje
druga opcija osim Leave Match :D.

Cekam da vidim gde mogu da se nadju neke raritetne karte
pa da je prodam i samim tim skupim te BF poene da kupim
booster(inace BF poeni se kupuju sa realnim novcima :D).

U majskom SK isao je review BattleForge-a.
Preporuka, ako ne nesto vise onda barem za 2 dana dobrog igranja.

Chekaj a jel mogu se dobiti ti poeni bez para?

Update: Igranjem PvE se nazalost ne dobijaju karte.
Dobijaju se karte ali to su Update karte za osnovne karte
koje moras da posedujes predhodno da bi mogao
da odradis upgrade.

Lose sam razumeo druga koji mi je preporucio igru
i sad kad sam probao sam shvatio da se ne dobijaju osnovne karte.
Osnovne karte se dobijaju trgovinom sa drugim ljudima i
razmenom za te BF poene.
A update karte se samo mogu dobiti preko PvE
i ne mogu se trgovati.

Teoretski menjaju ljudi gold za BF poene. Gold se
dobija grindovanjem u PvE ali kurs je malo nepovoljan.
1000 golda = 10 - 15 BF poena.

Booster sa 8 karata je 250 BF poena.
Cena karata na marketplace-u se krece od 2 -> 2500 BF poena.

Jos mi bilo cudno zasto je igra postala Free2Play.
Taman sam mislio da EA nije bas toliko zla firma. :D
Haha. Kako da ne. :D

Ali bez obzira na sve, gameplay i sam koncept RTS-a
u kome ne moras da gradis buildinge iz kojih izvlacis creature-e
i to sto moze da se mesaju sve 4 frakcije u jednom decku je bas osvezenje.
Ideja igre mi se jako svidja. Steta sto trebaju pare za bilo koji ozbiljniji
PvE i PvP.

@StormScion: Nisi me razumeo. Hteo sam reci kako je struktura misija drugacija nego u drugim MMOima gde se questovi svode na ubij ovog/skupi/odnesi/donesi ovo/ono. Ovde su misije slicnije onima iz single player igara i postoje event trigeri u misijama, animacije i sl. Igra ima sve elemente klasicnog MMOa samo sto su se ljudi potrudili i napravili takve misije da deluje kao da nema grinda shto je svakako plus. A i tvoje pitanje je malo bezveze jer misiji/questovu u MMO igrama imaju samo jednu svrhu i to je razlog zasto se devovi ne trude da ih naprave boljima. Mali broj igrama MMO igara prelazi grind questove zajedno i samim tim ti questovi predstavljaju najveci problem ovako koncipiranih MMOova jer tu provedesh najvishe vremena u prvih mesec dana igranja a sve sto vidish od multiplayera jesu drugi igraci koji pored tebe rade to isto (pricam za PvE). Jedini multriplayer u klasicnim MMOima danasnjice u PvE modu su instance a dok stignesh dotle potrosis 100+ sati na glupave questove koje radish sam.

@Solesoslav: Duga je to prica...

Ok je to i sasvim razumem. Istrazivao sam malo o igri na netu i gledao malo ove youtube filmice. Ako to bude tako kako ti kazes mozda i bude dobra igra ali opet treba da shvate ti ljudi koji prave igru da questovi i lvlovanje u mmou prvenstveno sluze da se igrac navikne na klasu nauci kako se ona igra , istrazi svet oko sebe i privikne na mehanike igre i kroz njih prodje sto je pre moguce da bi mogao da se igra na max lvlima sa pravim igracima :D
Mada dobro svako voli drugacije da se igra tako da ko voli nek izvoli :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno