Šta je novo?

Koji mis koristite? Magic mouse ili....

kicba

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
319
Imam magic mouse vec mesec dana i nikako da se naviknem da ga koristim. Nekako mi je prenizak i posle nekog vremena (20+ minuta) znoji mi se ruka. Mis ima ekstra funkcije ali dzaba mu zbog ovog gore.

Da li ga vi koristite i kako ste zadovoljni s njim?

Preporucite mi nekog drugog misa, ovaj magic mouse kacim za prodaju.

Treba znati i koristiti magic mouse. Miš nije napravljen da se obuhvata celom rukom vec samo prstima. Dakle pokušaj da ga koristiš samo prstima i videćeš da je mnoog zgodnije i uživaćeš ;)
I nećeš imati problem sa znojenjem dlana.
U mojoj situaciji ja koristim 2 miša, Magic i RazerDA. Magic je odlican za surfovanje netom, Photoshop, Illustrator odnosno odličan je za OS X...
Razer koristim pod WinOS jer mi treba za 3DMax, gde se sa Magic-om vrlo teško snalazim. Pokušao sam takođe Razer da koristim pod OS X, nije to to.

Treba znati i koristiti magic mouse. Miš nije napravljen da se obuhvata celom rukom vec samo prstima. Dakle pokušaj da ga koristiš samo prstima i videćeš da je mnoog zgodnije i uživaćeš ;)

Znam, ali onda nemam nasta da oslonim saku. Samo mi zamara ruku bezveze.

Logitech MX Performance. Meni je savrsen! ;)

Magic Mouse ali kao sto pralexis rece, moras da se naucis/naviknes da ga koristis...kad to uspes, ostali misevi ce ti delovati "grubo" :S:

Da sam sebe citiram :)

Pokušao sam takođe Razer da koristim pod OS X, nije to to.

Ja sam resio sve probleme sa misem uz pomoc dva programa, SmoothMouse da iskljucim ubrzanje misa, sada napokon mis radi kako sam navikao na Windowsu, i USB Overdrive, da isljucim ubrzanje kod skrolovanja, i da podesim ostale tastere na misu. Sada sve radi besprekorno, AutoCAD napokon radi kako treba, zbog resenog skrola. Nadam se da ce biti nekome od pomoci.

magicpad

logitech g9x+trackpad,al me nervira to sto na logitechu ne radi b i f dugme na mac os...

MagicMouse mi je nezamenjov u programima gde trba puno "paniranja" i skrolovanja.

ja sam od svih tih apple periferija izabrao microsoft explorer touch scroll mouse

Magic Mouse i Magic Trackpad....a Logitech Performance MX za Dotu 2 :p

Logitech G300, prvo zato što je simetričan, a drugo što mogu dugmići da se podese sa Logitech alatom, miš to zapamti i zadate prečice nastave da rade u OS X-u, a treće lagan je i savršeno mi leži u ruci.

G300 i Magic Trackpad.

Poslednja izmena:
Ja koristim Lenovo A300-M (N6901). To je bluetooth laserski miš koji se vrlo lepo slaže sa mac-om. Nema problema sa uparivanjem, dovoljno je precizan za svakodnevne zadatke, lep je, izdržljiv i baterija traje izuzetno dugo. Što je najlepše, platio sam ga samo 20 evra.

^ A znaci dobar mis je onaj koji se upari iz prve :) To iz Microsoftovog iskustva ostalo da pola stvari nikad ne radi kako treba :) Koriscenje "obicnog" misa u OS X je kao voznja automobila joystickom. Magic mouse nije jedan od 10 miseva koje Apple ima pa sad odaberes onaj koji ti se slaze sa namestajem :) To je mis koji je usko povezan sa nacinom na koji OS X radi, i bez njega OS X nije isti sistem. I nikakvi "3rd party" touch misevi se ne mogu porediti sa njim, isto kao i sa Magic Trackpadom....

Ja koristim magic mouse i ipad kao trackpad uz pomoc rowmote pro aplikacije,

Ja sam imao problema pri duzem koriscenju magicmouse-a, bol u zglobu sake, od kada koristim "obicnog" misa, nemam tih problema. Inace, steelseries xai i ipad kao track pad.

Moj problem sa Magic Mouse je sto nije za svakoga. Ja imam sitnu ruku pa meni jos i odgovora ali taj trenutak da šaka lebdu iznad miša je apsurdan. I nađem Gigabyte ECO600 slučajno. Cena je vrlo razumna, oko dve crvene, samo što je za dešnjake. Dakle cepam Diablo III na njemu, pa sad vidite koliko je to klikova u poslednjih godinu dana, i ovo sa baterijom je tačno, da traje besmisleno. Ne sećam se da sam je menjao. Ima neki softver da šteluješ DPI, to ni pipnuo nisam. I sad mi magic stoji u rancu da kad nosim laptop, ne moram da se peglam sa trackpadom. A eco600 sam posle mesec dana uzeo i za posao...pa sad na uzorku od dva komada koje akam svakodnevno mogu da kažem da je sasvim pristojan.

To je sve stvar navike. I meni je sve u vezi sa Macom bilo apsurdno prvih mesec dana, isto kao sto mi je PC bio posle prelaska sa Amige 90ih godina, ali sam to prebrodio (mogu recimo da ga uporedim sa ostavljanjem cigareta jer sam i to uradio :)), a sada sve u vezi sa PCjem mi je rana alpha faza razvoja, a sistem ne mogu da zamislim bez Magic mouse-a :) Godinama sam na Magicu bar 8h dnevno, i uopshte ni ne razmishljam o njemu ili nekom zamaranju...

Poslednja izmena:
Iskreno Magic Mouse je super sto se dizajna tice i gestures... ali ovako je nezgodan u pm... pritom BlueTooth je tako da je za nijansu sporiji od usb-a (zato i nema preterano mnogo bt miseva)... ja obozavam trackpad na mac-u za razliku od bilo kog drugom ali s'ozirom na to da koristim mStand i cesto cepam igre i radim dizajn u programima kao sto je illustrator, Ps itd kupio sam Logitech Performance MX koji je apsolutno bruuuuka ali malo je manje optimizovan za Mac i vise podesavanja ima za Win... ali bez obizra na to zaist je udoban do zla boga... Najveca mana mu je baterija koja traje 2-3 nedelje uz gasenje kad se ne koristi... USB kabl za punjenje je tu i brzo se puni ali zna da smara iskreno...

znaci +1 za Performance MX (jeste $100) ali vredi!

Nazad
Vrh Dno