Šta je novo?

Mobilni telefon Koji mali telefon?

Koji mobilni telefon kupiti

Dart Vejder

Poštovan
Učlanjen(a)
15.05.2017
Poena
80
Nepune 3 godine koristim iP 13 pro, pre toga sam koristio 3 godine Xs. Htedoh da promenim, tako da sam pre mesečak dana uzeo S23 Ultra, medjutim nikako ne mogu da se naviknem na gabarite.
Koji mali telefon bi bila preporuka, a da nije iP?
Najbitniji su mi stabilnost, brzina i kamera, kao i da nema boljke sa signalom.
Moje vidjenje jeste da bi najbolji izbor bio mali S23, ali ne bežim od ostalih. Možda Pixel 7 ili 8? Znam da je izbor jako sužen, zato i otvorih temu.

Kao što si i sam rekao S23. Nema boljeg, pogotovo za to koliko košta.

Asus Zenfone 10 je maltene jedina alternativa, ali čisto sumnjam da je jeftiniji. Izbor je sužen još na iPhone od Mini do Pro modela, S22 i Zenfone 9, Pixel 8a i 7a.

Po meni S23, Pixel 8 ne mozes da kupis legalno u Srbiji i da ga popravis ako ne daj Boze dodje do kvara. Pritom S23 ima sve bolje, sem mozda eto kamere..

Samsung kralj malih telefona. Nekad je i Huawei imao dobre alternative - P20 vs Samsung S9, P30 vs Samsung S10. Ali su ga američke sankcije koštakle dosta. Em nemaju više male modele, em nemaju ni google. Zato i moj glas ide za S23. Nema greške sa tim fonom.

Jedino da ga koristis kao dumb fon. Ovo kažem bez namere da vređam. Malo pozivi/poruke. Viber, whats up, face...malo portali i to je to. Ako pokreneš neku igru i sl. ode baterija samo tako.

Doduše, više ne prave telefone koji mogu da izdrže 24h. Ali ovaj i Samsung S21FE nisu mogli da mi izdrže ni 15 sati. Moj 5 godina star Huawei P30 Pro izgura veče sa 30-40%. A baterija mu sigurno 70% health.

Doduše, više ne prave telefone koji mogu da izdrže 24h
Itekako prave, ja sa svojim HM6P mogu 2 dana da izguram.
Jos nisam legao uvece u krevet ispod 40%.

Sto se IP 13 mini tice ja ne bih uzimao jer je rekao da mu je bitna baterija a tu je jedna od najslabijih.

Pa da, igre ne igram, najvise IG mi trosi u principu. Svakako njegova primarna osobina i prednost nije baterija nego mali form factor.
Jednostavan prezgodan za nosenje. Sluzbeni mi je Samsung koji je duplo veci, kad treba da sednem, moram da ga izvadim iz dzepa...

Jos jedan glas za S23, uzeo sam ga u trenutku kad je vec bio izasao S24 i jedino sto me je vuklo kod tog telefona je 7 sigurnosnih zakrpi/updatova.

Imamo S23 i 12X, meni se više sviđa i UX i format Xiaomi, pa bih preporučio 13, 14, pre Samsunga. U ruci slično, ali Xiaomi je viši malo i taman za toliko fali na Samsungu da se lepo kucka i vidi dovoljno ekrana. Drugim recima, deranžman isti, a ekran korisniji, veći.

Nećeš se zeznuti ni sa jednim.

Da ne otvaram novu temu, nadovezacu se ovde sa novim pitanjem. Na kraju sam uzeo mali s23, jeste super telefončić, ali mi je bio previše dosadan, kamerama sam bio jako nezadovoljan, osećaj prilikom korišćenja me je nekako gušio, a iako je brz, imao sam utisak da je sve fluidnije i sugestivnije, odnosno lakse na jabuci. Ponajvise otkljucavanje preko otiska, precesto nije radilo kako treba niti dovoljno brzo. Gestovi su takodje mnooogo bolji na ip-u, kamera takodje, osetno bolja na matorom 13pro.
Elem, nisam navikao na ovakav klaster nezadovoljstva i menjanja telefona, tako da mi opet treba pomoć gde pomoći otprilike nema😆.
Kako malog telefona kakav bih ja voleo da imam nema, moram naci neko Solomonsko resenje.😅
Jeste se pojavio pixel sa 9 pro i slazem se sa mnogima da je idealan telefoncic, ali pitanje je kada ce biti dostupan, pritom biće bezobrazno papren, tako da će kupovina istog sacekati sledecu godinu, a verujem da ce sada svi izbaciti te manje telefone sa ozbiljnijim telefoto kamerama, sobzirom da su pokrenuli trend Gugl i Epl.
Tako da, moj izbor se sveo na Guglovu 8 seriju, pored problema sa modemom i procesorom. Presao sam preko toga zarad kamera i sistema. Naravno, radije bih uzeo mali, medjutim nema tu telefoto kameru koju toliko želim, a je l' te, pro varijanta mi je prevelika, to je i razlog što sam odmah zamenio s23u, mada Pixel ima zaobljenu formu i verovatno je lakši za rukovanje.
E sad, moje pitanje na kraju podugačkog izlaganja jeste, da li je neko koristio oba i uporedio direktno ekrane i kamere? Na osnovu svega vidjenog na mnogobrojnim testovima, fotografije i snimci mi deluju osetno bolje na malom kao i stabilizacija prilikom video snimanja, na pro modelu cesto postoji štucanje.
Zahvaljujem svima koji budu imali strpljenja da pročitaju ceo post i odgovore.:)

Zašto ne opet iphone? Koristio sam 13p,14p i sad 15p. Znam da razlika nije velike između njih. Za sad mi 15pro radi primetno brže, osetno je lakši i lakši za držanje od 14pro. Baterija takođe bolja. Kompaktan telefon sa svim parametrima sa ocenom 5

Sve to stoji, ali nista novo, nista osetno bolje. Dizajn identican, ostrvo je zaista nebitno. Neprimetna je razlika u svakodnevnom koriscenju, a i voleo bih promenu sistema. Doduse, da ima taj 5x zoom, velika je šansa da bih ipak ostao na🍎 s obzirom na realan nedostatak konkurencije.

verujem da ce sada svi izbaciti te manje telefone sa ozbiljnijim telefoto kamerama, sobzirom da su pokrenuli trend Gugl i Epl.
Ništa od toga, više puta je dokazana činjenica da kupci vole što veći ekran i da mi koji preferiramo manji telefon smo zanemarljiv procenat tržišta.

Sve to stoji, ali nista novo, nista osetno bolje. Dizajn identican, ostrvo je zaista nebitno. Neprimetna je razlika u svakodnevnom koriscenju, a i voleo bih promenu sistema. Doduse, da ima taj 5x zoom, velika je šansa da bih ipak ostao na🍎 s obzirom na realan nedostatak konkurencije.
Iphone 16p ima 5x

Nazad
Vrh Dno