Šta je novo?

Koji mail klijent

kustera

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
Ajde da vidimo ko sta koristi za skidanje, citanje i pisanje mail-a.

Ja The Bat 😀

The Bat

Kuca TheBat :d
Posao Outlook Express 😛

B_r_X je napisao(la):
Windows - The Bat!
Linux - sylpheed-claws
Uzgred, nesto mi je drug reko kao da se pojavio neki The Bat za Linux. Sad sam mu poslao mail pa dobijate pouzdanu informaciju malo kasnije.

ja sam jedno vreme koristio i bat i eudoru ali sam se vratio na outlook zbog unicode poruka, odnosno nemogucnosti bat-a da prikaze nasa slova.

silvereye je napisao(la):
ja sam jedno vreme koristio i bat i eudoru ali sam se vratio na outlook zbog unicode poruka, odnosno nemogucnosti bat-a da prikaze nasa slova.
Jesi li ti siguran u to? Meni sve prikazuje kako treba.

kustera je napisao(la):
Jesi li ti siguran u to? Meni sve prikazuje kako treba.

I to od verzije 1.34, a mozda i ranije. 😀 Ja ga koristim od tada i nisam naisao na takav problem...

Microsoft Outlook (office)
Outlook Express (home)

Becky - Home
Eudora - Office

kustera je napisao(la):
Uzgred, nesto mi je drug reko kao da se pojavio neki The Bat za Linux. Sad sam mu poslao mail pa dobijate pouzdanu informaciju malo kasnije.

Ajde, raspitaj se. Baš bi mi trebao TB! za linux. Tj. baš bih voleo i tamo da ga gledam :mig:

B_r_X je napisao(la):
Ajde, raspitaj se. Baš bi mi trebao TB! za linux. Tj. baš bih voleo i tamo da ga gledam :mig:
Ipak dezinformacija.
Sad bih :rocket: tog mog drugara.....

Meni rekoše da The Bat može da prikaže samo osmobitne kodne rasporede, ali ne i unikod (UTF8 najbitnije). Problem je zato kad primi unikod poruku (npr. iz OE) - ne može da je prikaže kako treba.

Kako da ga nateram da prikaze nasa slova? Mnogo bi mi znacilo...

kUdtiHaEX je napisao(la):
Kako da ga nateram da prikaze nasa slova? Mnogo bi mi znacilo...
Cudno je da imas problema sa sismisom. Meni prikazuje gotovo sve, cirilicu, latinicu sa yu slovima. Nikad do sad nisam imao problema sa njim.

Caslav je napisao(la):
Meni rekoše da The Bat može da prikaže samo osmobitne kodne rasporede, ali ne i unikod (UTF8 najbitnije). Problem je zato kad primi unikod poruku (npr. iz OE) - ne može da je prikaže kako treba.
Nazalost, ovde su u pravu. TB! ima polovicnu podrsku za nasa slova po unicode rasporedu. Tj, prikazace ih ispravno samo pod odredjenim uslovima. Meni npr. radi samo ako u registryju stoji:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Nls\Codepage]
"ACP"="1251"
ali to me ogranicava po pitanju copy&paste-a. Sa ovim u registryju mogu da c&pujem samo cirilicu, ali ne i latinicu (za latinicu treba 1250). Tako da poruke po utf-8 otvaram iz drugog mail/news clienta.
Kad smo ve? kod "naših" slova, da li neko zna zašto mi Benchmark brljavi sa latinicom? ??š?ž I to na dosta neobi?an na?in...

Nazad
Vrh Dno