Nije baš tako za Win OS, tek 7-mica ne utiče na kvalitet reprodukcije, a raniji OS je i te kako uticao, zato sam postavio ovo pitanje za linux distribucije.... u principu na kvalitet najvise utice tvoja zvucna kartica, isto kao pod Windows OS.
Još ništa konkretno - zavisi od DAC-a koji budem pribavio da li će biti sa USB ili SPDIF ulazom.I mali off. KOji kabl koristiš sa SPIDF izlaza do spoljašnje jedinice
Ma znam da je dobra logika, ali šta će mi multipraktik, kad treba samo da promućkam...:eyebrows:Shvatio sam ja, nego sam isao logikom, ako je dobar za produkciju - dobar je i za reprodukciju! 😀
Da li si poredio sve OS pa tako tvrdiš, ili nagađaš...PulseAudio/ALSA + identični pluginovi = Svaki distro daje isti kvalitet, ništa bolji od windowsa ni osxa. Kvalitet možeš osetiti samo sa boljim hardverom.
load-module module-ladspa-sink sink_name=ladspa_out plugin=mbeq_1197 label=mbeq control=2,3,2,1,0,-5,-10,-7,-7,-5,-3,0,3,5,4
set-default-sink ladspa_out
; high-priority = yes
; nice-level = -11
; realtime-scheduling = yes
; realtime-priority = 9
; default-sample-format =
; default-sample-rate =
@zek: Ne verujem da je ubacen neki vestacki loudness, ali evo opisa tog ladspa multiband eq plugin-a: http://plugin.org.uk/ladspa-swh/docs/ladspa-swh.html#tth_sEc2.71Upravo ono što sam i pretpostavljao
"This is a fairly typical multiband graphical equalizer."
To je u stvari samo ekvilajzer kojim sam menjaš određene parametre zvučnog spektra i time utičeš na isticanje ili utišavanje jednog dela istog.
Time se ne dobija na KVALITETU reprodukcije već se degradira osnovni signal, a može se koristiti samo u nekoj kućnoj produkciji ili nešto slično.:smash:
Izvini ali moram da pitam o kojim zvučnicima je reč i zašto ima sada previše basa - onda sve to nije dobro jer je ubačen veštački neki loudness?!?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari