Šta je novo?

Koji linux za muziku

+ Hteo sam samo da dodam da sam skoro bio kod prijatelja koji slabo nesto bahce muzikom ali ima dosta ke$a pa sam svratio da vidim sta je uzeo .. uglavnom tip je sastavio sebi sistem za kucu od PC351BK i P163BK ... Zvuk je neverovatan..

što se tih stvari tiče ovde na forumu sam našao slikovito objašnjeno šta utiče utiče na kvalitet muzike puštene sa kompa:

Zvucnici > . > . > . > . > kvalitet fajla koji pustas > . > pojacalo = zvucna karta > . > . > . > . > . > kablovi.

Da otprilike ono sto sam i ja rekao u nekoj skracenoj verziji i bez istorije i kako sam ja puko pare za glupost...

Izvor (CD Player ili DAC) i zvučnici su najvažniji, pa onda pojačalo.
DAC sa SPDIF-om je vrlo poželjan i ako je DAC jeftiniji od 300€ razmisli o zameni OpAmp-a za neki bolji .

Sve dok sistem prepoznaje DAC, nije važno koji je.
Ako koristiš isključivo desktop mašinu, onda je bolje kupiti Xonar STX (ASIO) i zameniti OpAmp kroz vreme, nego jeftini DAC.
Jeftin USB DAC od 100-150€ preporučujem samo ako koristiš notebook, pa nemaš puno izbora.

Za one kojima je to skupo, preporučujem Xonar DS i izmenu OpAmpa ili bilo koju Zvučnu koja ima podršku za ASIO drajvere.

Poslednja izmena:
Ubuntu, laka instalacija, drajvere dobijas odmah :) nije potrebno nikako znanje za instalaciju. Instaliras XBMC i uzivas :)

Nazad
Vrh Dno