Šta je novo?

Koji LCD32'' - 50k din

iivkovic

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2004
Poena
309
E pa narode ... ja kao čitah ovo što ste pisali (da budem iskren vraćao sam se tamo negde do početka juna) ... elem ...

32'' je najviše što može a para .. pa recimo da bih mogao da ubedim gospođu da crknemo do 50k din. ... Vidim da za 50k ima i Full HD i komp (koji tek treba da sklopim;) može da istera i da imam gde da pribavim gomilu sadržaja al' opet ... nije ni neophodno s obzirom da je daljinski u ženske ruke i da se gleda TV. Znači prihvatam sve savete ... uključujući i one daj 35 i kupi ono i čuvaj pare ili kupi neki player ... uloži u akcije ove ili one ...

Naravno dolaze u obzir i linkovi sa sve psovanjem da to tamo negde sve piše ,)

Zahvaljujem.

Obrati pažnju na akcije, ima često akcija u Metrou, Tempu, Neptunu...

Za 50k bi mogao da nađeš i neki 37", a na akcijama možda i veći a što se tiče veličine ekrana, to nikad nemože da bude preveliko. Ja bih za te pare tražio neki solidan 37" ili veći, 32" nikako...

Oko konkretnih modela neko drugi će se javiti.

Obrati pažnju na akcije, ima često akcija u Metrou, Tempu, Neptunu...

Za 50k bi mogao da nađeš i neki 37", a na akcijama možda i veći a što se tiče veličine ekrana, to nikad nemože da bude preveliko. Ja bih za te pare tražio neki solidan 37" ili veći, 32" nikako...

Oko konkretnih modela neko drugi će se javiti.

Ma razumem ja to što veće to bolje ... drage volje ... al' problem je u sobičku (odnosno kvadraturi celog stana) ... so ... možda to nešto sa 37'' a da su zvučnici skriveni il' tako nešto ... al' se opet plašim da bi previše udarao u TV :(

Meni je u principu dilema to Samsung serija 5 extra (al' to je previše za mene trenutno) a onda ima Full HD LG za 50k??? Pa onda vidim da je bila i neka priča ne treba ti LCD ako nije extra veliki i skup pa tako ... jesam mator al' sam i zbunjen ;)

Ma razumem ja to što veće to bolje ... drage volje ... al' problem je u sobičku (odnosno kvadraturi celog stana) ... so ... možda to nešto sa 37'' a da su zvučnici skriveni il' tako nešto ... al' se opet plašim da bi previše udarao u TV :(

Meni je u principu dilema to Samsung serija 5 extra (al' to je previše za mene trenutno) a onda ima Full HD LG za 50k??? Pa onda vidim da je bila i neka priča ne treba ti LCD ako nije extra veliki i skup pa tako ... jesam mator al' sam i zbunjen ;)

Zasto i ne bi bio zbunjen, danas je kupovina televizora prava nauka, razumem te :D
Daj nam sto precizniju maksimalnu udaljenost od tv-a, da vidimo koliko je zapravo mala ta soba, da bi videli koja dijagonala ti je savrsena, pa cemo posle da redjamo modele koji bi ti bili najbolji.

Ima serija 3 u BB za 34999, nje loša kupovina za ograničen budžet

Daj nam sto precizniju maksimalnu udaljenost od tv-a, da vidimo koliko je zapravo mala ta soba, da bi videli koja dijagonala ti je savrsena, pa cemo posle da redjamo modele koji bi ti bili najbolji.

Hmmm ... udaljenost od TV mislim da nije problem (odnosno jeste ... kako se uzme;) ... to je otrpilike 3m al' ovako ... soba je otprilike 2x4m (znači više liči na hodnik al' *** ... skupa lokacija :)) ... problem što se veličine TV tiče je to što on treba da bude na zidu od 2m na kome su i vrata za terasu so ... ja mogu da turim i 2m širine pa da se spušta sa plafona i tako dalje ... jeste problem para al' ljudi ... ja ne odlučujem o svemu ... oženjen sam :(

So ... bottom line ... 90 cm je max max u širinu pa sam to nešto blenuo i video da je to 32'' ili 37'' al' da nema zvučnika sa strane ili tako nešto ...

Eto ... sad znate celu postavku :))

Ako je komplikovano pitanje ... neka ga svedemo na foru ... ima LG full HD za 50k a opet ima priča da LG nije nešto pa i priča da mi ne treba full hd ako to gledam sa tri metra i tako ... te neke stvari na gomili ... a konkretni modeli je idealno ;)
Hvala!

Stos kod lcd i plazmi je da mozes kupiti veci ekran i staviti ga u sobu. Kupovati bilo sta ispod 1m jednostavno nije to to pa mogu da se javljaju lazna oka sokolova kojima je 32"dosta na 3m i sl ali takvi def imaju problem (u glavi ili ocima). Za 3m 50"je vise nego ok, cak za 2.3m mozes i 42". Rezolucija nije najbitnija jer sto si dalje to ne uocavas promene. Oni sto vide promene uglavnom nemaju ni iste izvore slike tj FullHD materijal je obicno kvalitetnije odradjen. Najoblje bi bilo na FullHD tv pustiti sa BD i 1080p i 720p pa provaljivati razliku. Boja, kontrast, osvetljenje pa tek rezolucija.

Hmmm ... udaljenost od TV mislim da nije problem (odnosno jeste ... kako se uzme;) ... to je otrpilike 3m al' ovako ... soba je otprilike 2x4m (znači više liči na hodnik al' *** ... skupa lokacija :)) ... problem što se veličine TV tiče je to što on treba da bude na zidu od 2m na kome su i vrata za terasu so ... ja mogu da turim i 2m širine pa da se spušta sa plafona i tako dalje ... jeste problem para al' ljudi ... ja ne odlučujem o svemu ... oženjen sam :(

So ... bottom line ... 90 cm je max max u širinu pa sam to nešto blenuo i video da je to 32'' ili 37'' al' da nema zvučnika sa strane ili tako nešto ...

Eto ... sad znate celu postavku :))

Ako je komplikovano pitanje ... neka ga svedemo na foru ... ima LG full HD za 50k a opet ima priča da LG nije nešto pa i priča da mi ne treba full hd ako to gledam sa tri metra i tako ... te neke stvari na gomili ... a konkretni modeli je idealno ;)
Hvala!

Hehe zaista cudna situacija, i bedak sto te zid ogranicava na 90cm sa obzirom na udaljenost. 37inca ti je minimalno 92 do 95cm po duzini. Tih 90cm je tacno 90 izmereno metrom? Ako ne pase onda ce morati 32 nazalost.

Full hd ti nije obavezan cak do 50inca, ali evo u cemu je stvar. HDready lcdovi su stvar proslosti i polako nestaju, i sada svi noviji modeli imaju full hd rezoluciju od 32inca pa navise tako da ti se namece bukvalno, sto naravno nije losa stvar. Sta je jos tu povezano. Kako tehnologija napreduje i izlaze noviji modeli, kvalitet prikaza kod lcd-a se poboljsava, tako da ako kupujes neki model hdready televizora koji je izasao pre godinu dana ili dve gubis na ukupnom kvalitetu slike, sto ukljucuje kontrast, dubinu crne, tacnost boja, processing slike koji su naravno na strani novijih modela. Razumes naravno i da je bitna cena televizora, i sistem koliko platis toliko dobijes.

Zadesio si se u vreme bas kada proslogodisnji modeli polako nestaju iz prodavnica, a novim modelima jos nije normalna cena.

Rekao si da LG i nije nesto i to je donekle tacno, jer LG sa dubinom crne boje zaostaje za ostalim proizvodjacima LCD-a. Na prvom mestu bi isao Samsung ili Sony, pa Sharp pa Toshiba pa mozda Panasonic, barem po meni, ostali mogu i ne moraju da se sloze.

Konkretan model Samsunga bi bio SAMSUNG LE-32B530 ali ti on malo probija budzet jer je 55 hiljada u tehnomarketu, na akcijama je moguce da se nadje i za manje naravno. Sony je dosta skup kod nas tako da ekvivalent ovom modelu samsunga ti probija budzet jos vise. Sharp takodje. Od Toshibe mozda 32XV550PG.

Ne znam koliko zena ima tu glas sta ce da se kupi :D ali ako je to slucaj prosetajte se po radnjama pa sta se njoj svidi, ali moj glas ide za samsung B530.

Evo mene opet ;)

Elem ... istraživao sam malo ... zagledao razgledao ... pokupio neke kataloge čak ... i imam još koje pitanje ...
Shvatio sam pojentu oko veličine i sad gledam da nekako probam sa tim 37'' jerbo kako vidim Samsung iz serije 5 je po dekleraciji 91,8 valjda. To je za mene naravno preskupo al' bih sad hteo da pitam za razjašnjenje još par stvari ;)
Pošto sam daleko ispada iz prethodnih diskusija da mi Full HD i nije potreban ... to ok ... idemo na veće ;)
E sad ... bilo je diskusija da Samsung proizvodi panele od 32'' i 42'' valjda a da za ostale veličine kupuju od drugih ili tako neka priča? Pa onda, je l' preporuka za 37'' takođe model B530? Taj model je kol'ko vidim oko 65k i recimo da čekam tamo još mesec dva ... uz nemogućnost sigurne predikcije i tako svašta nešto ... na koliko bi ta cena trebala da padne?

Tnx

E sad ... bilo je diskusija da Samsung proizvodi panele od 32'' i 42'' valjda a da za ostale veličine kupuju od drugih ili tako neka priča? Pa onda, je l' preporuka za 37'' takođe model B530? Taj model je kol'ko vidim oko 65k i recimo da čekam tamo još mesec dva ... uz nemogućnost sigurne predikcije i tako svašta nešto ... na koliko bi ta cena trebala da padne?

Tnx

Ne ne pogresno si shvatio, samsung cak i nema 42 inca hehe :). Jedino 37 inch nisu samsungovi paneli i njih uzimaju od firmi AU Optronics(AUO) i Chi Mei Optoelectronics(CMO). Zato treba izbegavati 37inch modele samsunga, ali i ti paneli nisu toliko losi zapravo, ali samsungovi s-pva su mnogo kvalitetniji.

Samsung pravi panele zajedno sa sonyjem i njihove dijagonale su 32,40,46,52 inca.

Ne znam sta da ti kazem za 37 B530, ako bas moras 37 inca zbog ogranicenog prostora uzmi ga ili cekaj da nabavis veci stan , sta da se radi :)

Ja sam uvek za LG. Ima LG 32LH3000 koliko sam video za 48k-49k. On je fullHD. Na njemu mozes preko USB flash-a da gledas i mkv file-ove, da slusas muziku i gledas slike.

Nazad
Vrh Dno