Hmmm ... udaljenost od TV mislim da nije problem (odnosno jeste ... kako se uzme😉 ... to je otrpilike 3m al' ovako ... soba je otprilike 2x4m (znači više liči na hodnik al' *** ... skupa lokacija 🙂) ... problem što se veličine TV tiče je to što on treba da bude na zidu od 2m na kome su i vrata za terasu so ... ja mogu da turim i 2m širine pa da se spušta sa plafona i tako dalje ... jeste problem para al' ljudi ... ja ne odlučujem o svemu ... oženjen sam 🙁
So ... bottom line ... 90 cm je max max u širinu pa sam to nešto blenuo i video da je to 32'' ili 37'' al' da nema zvučnika sa strane ili tako nešto ...
Eto ... sad znate celu postavku 🙂)
Ako je komplikovano pitanje ... neka ga svedemo na foru ... ima LG full HD za 50k a opet ima priča da LG nije nešto pa i priča da mi ne treba full hd ako to gledam sa tri metra i tako ... te neke stvari na gomili ... a konkretni modeli je idealno 😉
Hvala!
Hehe zaista cudna situacija, i bedak sto te zid ogranicava na 90cm sa obzirom na udaljenost. 37inca ti je minimalno 92 do 95cm po duzini. Tih 90cm je tacno 90 izmereno metrom? Ako ne pase onda ce morati 32 nazalost.
Full hd ti nije obavezan cak do 50inca, ali evo u cemu je stvar. HDready lcdovi su stvar proslosti i polako nestaju, i sada svi noviji modeli imaju full hd rezoluciju od 32inca pa navise tako da ti se namece bukvalno, sto naravno nije losa stvar. Sta je jos tu povezano. Kako tehnologija napreduje i izlaze noviji modeli, kvalitet prikaza kod lcd-a se poboljsava, tako da ako kupujes neki model hdready televizora koji je izasao pre godinu dana ili dve gubis na ukupnom kvalitetu slike, sto ukljucuje kontrast, dubinu crne, tacnost boja, processing slike koji su naravno na strani novijih modela. Razumes naravno i da je bitna cena televizora, i sistem koliko platis toliko dobijes.
Zadesio si se u vreme bas kada proslogodisnji modeli polako nestaju iz prodavnica, a novim modelima jos nije normalna cena.
Rekao si da LG i nije nesto i to je donekle tacno, jer LG sa dubinom crne boje zaostaje za ostalim proizvodjacima LCD-a. Na prvom mestu bi isao Samsung ili Sony, pa Sharp pa Toshiba pa mozda Panasonic, barem po meni, ostali mogu i ne moraju da se sloze.
Konkretan model Samsunga bi bio SAMSUNG LE-32B530 ali ti on malo probija budzet jer je 55 hiljada u tehnomarketu, na akcijama je moguce da se nadje i za manje naravno. Sony je dosta skup kod nas tako da ekvivalent ovom modelu samsunga ti probija budzet jos vise. Sharp takodje. Od Toshibe mozda 32XV550PG.
Ne znam koliko zena ima tu glas sta ce da se kupi
😀 ali ako je to slucaj prosetajte se po radnjama pa sta se njoj svidi, ali moj glas ide za samsung B530.