Šta je novo?

Koji kinez i gde?

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
Proveo sam dosta vremena citajuci zvanicnu temu vezanu za kineske mobilne telefone, ali mi je malo teze da se odlucim. Elem, planiram da porucim neki model do 200usd, ali ne znam koji. Dopada mi se THL T11 ali vidim da par ljudi ima problema sa prijemom signala. Coolpad F1 mi je takodje zanimljiv ali opet, nisam siguran. Dajte neku preporuku, da li sacekati neki od modela koji izlaze, vidim da se spominje Jiayu koji bi trebalo uskoro da izadje?
Elem, prioriteti su mi: 2GB RAM-a, dobra baterija, dobar ekran (pozeljno 1080p, ali ako ne moze za te pare 720p ce zavrsiti posao), i iskreno bar neko iskustvo od ljudi kako se ponasaju aparati, kvare li se i tome slicno.
Drugo, gde poruciti? Vidim da se sa to2c ne moze poruciti za srbiju, da li preko aliexpress-a ili nesto drugo?

Sačekaj, baš deluje da će uskoro biti dosta noviteta. Coolpad je bio zvezda ovog leta, ja sam nešto ranije poručio Huawei Honor, jer još uvek nije bilo utisaka o Coolpad-u, ali definitivno je obeležio drugu polovinu godine. Iako je još uvek best-buy, mislim da je na dinamičnom tržištu već vreme za neke nove zvezde. Što se kvaliteta tiče, ja sam u poslednjih godinu i po poručio 8 telefona do sad, za familiju i prijatelje, i osim jednog što je drugar slomio, svi ostali rade kao i prvog dana.

Ili kada,
možda oko božića katoličkog bude nekih akcija, kao što je sada bio black friday, ili na aliju što ima, možeš da uštediš kojih 10-20€.

Jos uvek nije izasao. Plus ce trebati vreme da padne cena. Da ne pricamo o nekom ozbiljnijem opisu.. Ali sacekaj ili njega ili novi meizu

Bice mozda i 4.6 inca. Navodno izbacuju 2 modela,jedan 5.5 a drugi manji.

Ima ovaj novi mtk treba videti sta moze,plus meizu izbacuje telefone sa dobrim zvukom i kamerom. Valjda nece sada zakinuti

Poslednja izmena:
Puci ce mi glava. Trazim i gledam vec 24 sata, jedina pauza je bilo spavanje. Uopste ne znam sta uzeti, svi mi se dopadaju, prosto ne mogu da verujem da moze da se uzme telefon sa 8 jezgara, FHD ekranom 5.5", 3gb rama za 200 usd. A ima ih bas dosta, mada bi mi najvise odgovaralo 5". Koje brendove bar pratiti? Meizu, Jiayu, Xiaomi (mada je skup), THL, Uni, Coolpad.... Ima li jos a da je koliko toliko proveren?

Sad je smena generacija. Sačekaj MT6752 i MT6795 modele. Ako ti je baš do kupovine sad, uzmi Coolpad F1, ne računajući malu kolu koja je bila aktuelna par dana, ovo je još uvek ubedljivo najbolja ponuda.

Nije mi frka za par dana, toliko mogu da sacekam. Ali opet, treba sacekati neki posten review, ipak ovi kinezi ih nahvalise na svojim sajtovima kao da je HTC M8 ili nesto tog ranga ;) Svoj prethodni telefon sam oprao u ves masini, i teglim neki matori blackberry sa sobom, pa bih opet to voleo da resim sto pre to bolje.

Piše telefon do 200 USD. Gledam sad Umi Zero, ako bude nešto od one akcije za 200 USD, definitivno bih njega poručio.

Vidim sad na aliexpress najavu za neki UMI Zero. Po videu deluje vrlo zanimljivo i cene ga 200$. Navodno su pokupili delove od raznih proizvodjaca i nabobali kojekave launcher-e i ko zna sta jos. Meni deluje vrlo zanimljivo.

Puci ce mi glava. Trazim i gledam vec 24 sata, jedina pauza je bilo spavanje. Uopste ne znam sta uzeti, svi mi se dopadaju, prosto ne mogu da verujem da moze da se uzme telefon sa 8 jezgara, FHD ekranom 5.5", 3gb rama za 200 usd. A ima ih bas dosta, mada bi mi najvise odgovaralo 5". Koje brendove bar pratiti? Meizu, Jiayu, Xiaomi (mada je skup), THL, Uni, Coolpad.... Ima li jos a da je koliko toliko proveren?

To ti se samo na prvu loptu cini da je sve tako jeftino...kada malo dublje proucis videces da su cene prilicno ujednacene i da moras da ubodes neku akciju da bi prosao povoljno.

Inace nema potrebe sta da cekas, 2gb rama 8core (verovatno ti ne treba ni toliko) 5-5.5" je dovoljno i danas i za narednih godinu dana (verovatno i duze), noviji modeli su samo skuplji.
Recimo pomenuti dakele je furao do skoro cenu od 180$, i tek sad pred kraj godine su je skoro prepolovili.
A da ne pricamo o ovim telefonima od 300+$ koliko su oni bolji od obicnog coolpada, a kostaju duplo vise.

Poslednja izmena:
Ima vec tema o kineskim telefonima. Ionako nisu bas mainstream (jos uvek). ajd da ne delimo teme previse

Vrh Dno