Šta je novo?

Koji Joystick/Gamepad koristite?

Bishop

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
350
Po meni igra nekih sportskih igara tipa PES, FIFA, NBA...itd. nije za tastaturu.
Verujem da većina vas koristi neki gamepad ili joystick za igranje simulacija (vožnje, letenja, sporta).

Pa me zanima koji model vi koristite i kako su se pokazali?

Ja posedujem tri gamepad-a, ali ni jedan ne ispunjava moje uslove do kraja.

Imam Genius MaxFire G-09D, koji je odličan gamepad, ali malo glomazan za moj ukus.

Zatim sam kupio Genius MaxFire G-12 wireless - koji mi takodje nije odgovarao.

Nakon toga sam kupio najjeftiniji sony ps look gamepad gigatech DS-200X, čisto da ga isprobam i video sam da je to to što mi odgovara, ali došlo je vreme da on ide u zasluženu penziju, pa mi je za oko zapao ovaj model Gamebird ThrillerShock

Imate li vi neki komentar ili neki bolji predlog?

:wave:

Oridzidzi dual shock od PSX-a.

S obzirom na cenu i činjenicu da je kopija Sony-a 1:1 ne možeš pogrešiti.
Gde ima da se kupi kod nas?

Ja sam ranije imao Thrustmaster Dual Analog 2. Imao je (za gamepad) izuzetno precizne analogne kontrolere ali je bio preveliki za moje šake tako da mi je trebalo baš dosta vremena da se koliko-toliko naviknem. I taman kad sam se navikao stradao je pod policom punom debelih knjiga koja se otkačila sa zida.

Posle sam kupio Speedlink Bullfrog (SL-6540) koji mi je odlično ležao u rukama i odlično me služio jedno godinu dana dok nisam promenio konfiguraciju. Od tada se nešto ne slaže sa mojom pločom i nikad nisam uspeo da ga nateram da radi kako treba pa sam prestao da ga koristim.

Onda sam prešao na PS3 i batalio igranje na PC-u :d

Dual Action. Ponekad precision, kad me neko pretekne.:)

Offtopic
Imam sony dual shock 2, poceo je levi analog malo da mi glavi, cuje se kao da neka gumica skripi, da li to moze da se menja i gde?

PS2 sa adapterom za PC

X360 wired controler
Bolji za pc nisam koristio, uskoro ću naručiti još jedan od preko...

Xbox 360 gamepad, nema sportske igre koja ga direktno ne podržava.

Velika :)
Salim se, u boji, u xinputu, osnove ispod pecuraka su okrugle a ne kvadrataste, ima gumu iza, ne znam dalje al meni dosta :)

Saitek!

Ja koristim od 2007. Saitek P880 i OK se pokazao. . .

- 2 okidaca napred za brzu paljbu
- Osmosmerni D-pad
- 6 tastera sa brzim odzivom
- 2 analogna dzoistika sa ugradjenim tasterima
- Dugme za izmenu rezima rada koje omogucava do 20 programabilnih funkcija

Mada planiram da kupim jos jedan ali P2600 Rumble Force Pad. . .

- FPS dugme za trenutno podesavanje u FPS igrama
- 4 okidaca napred za brzu paljbu
- Osmosmerni D-pad
- 6 tastera sa brzim odzivom
- 2 analogna dzoistika
- Meki gumirani rukohvati povecavaju udobnost i poboljsavaju lezanje u ruci

Koristim Saitek P3200 vec 3 godine i relativno sam zadovoljan.

Logitech G940 Flight System za simulacije letenja ocena 7/10 za sad.
2x Logitech ChillStream za NBA 2K, FIFU, PES ocena 10/10.

Dvoumim se izmedju ovog Saiteka P3200 i originalnog Xbox 360 wired gamepada. Da li je mozda neko probao oba, pa da iznese utiske? Cuo sam da se neki zale na Xbox-ov d-pad, mada mi vise znaci kvalitet analognih kontrola i ostalih dugmica.

Imam dva komada originalnih ps2 uz adapter za pc. Po meni su se relativno brzo sjebali. Vibracija na jednom nije radila u samom startu (mrzelo me da reklamiram) a na drugom je crkla ubrzo. Levi analog prso na oba a jedino ga ja koristim od svih koji su igrali na gamepadima :facepalm: Planiram da uzmem chillstream.

Dvoumim se izmedju ovog Saiteka P3200 i originalnog Xbox 360 wired gamepada. Da li je mozda neko probao oba, pa da iznese utiske? Cuo sam da se neki zale na Xbox-ov d-pad, mada mi vise znaci kvalitet analognih kontrola i ostalih dugmica.

Igrao sam podosta i na jednom i na drugom i nisam primetio neku znacajnu razliku kad su analogne kontrole u pitanju. P3200 sam uzeo zbog velicine, nacina kako mi stoji u rukama, odnosno udobnosti prilikom koriscenja. Po nekoj mojoj proceni, 360-kin dzojped je suvise mali za udobno igranje...

Koristim Saitek Cyborg Rumble Pad, sličan je Saiteku p3200 samo što mogu da se rotiraju levi analog i d-pad. A i meni se više sviđa od p3200 jer nema glossy plastiku na sebi.

Ja sam na kraju zavrsio sa wireless XBOX kontrolerom. Kupio sam adapter za povezivanje sa PC-jem i sve radi bez ikakvih podesavanja, doduse mora driver da se instalira... Jednostavno podrzava sve igre bez ikakvih podesavanja, d-pad je dosta lose odradjen ali su zato analog palice odlicne :) Iovako skoro nista ne igram vise na d-padu... Pre toga sam imao Cordless Rumblepad 2 i Saitek P2900. U sustini su oba kontrolera bila vise nego odlicna ali je zezanje sa kontrolama presudilo. Saitek mi je ubedljivo najbolje lezao u ruci, kod ovog XBOX wireless me nervira izbocina za baterije na ledjima. Sve u svemu prezadovoljan sam

Logitech Dual Action 2 vec nesto preko 3 godine krstic se razdrndao ali radi pecurke i dugmici ko novi.I uzeo sam Logitech Chillstream tj. imam ga vec preko 6 meseci dobro odradjen game pad kvalitetna plastike prepoznaje ga svaka igra koja dolazi sa xboxa bez dodatnih podesavanja ali MANA mu je mali je i trnu mi ruke posle nekog vremena igranja sto mi predstavlja veliki problem.

Ja sam na kraju zavrsio sa wireless XBOX kontrolerom. Kupio sam adapter za povezivanje sa PC-jem i sve radi bez ikakvih podesavanja, doduse mora driver da se instalira... Jednostavno podrzava sve igre bez ikakvih podesavanja, d-pad je dosta lose odradjen ali su zato analog palice odlicne :) Iovako skoro nista ne igram vise na d-padu... Pre toga sam imao Cordless Rumblepad 2 i Saitek P2900. U sustini su oba kontrolera bila vise nego odlicna ali je zezanje sa kontrolama presudilo. Saitek mi je ubedljivo najbolje lezao u ruci, kod ovog XBOX wireless me nervira izbocina za baterije na ledjima. Sve u svemu prezadovoljan sam

Gde si to kupio ?
Daj link!
Ja imam 2 Xbox wifi koji skupljaju prasinu samo.

jetion jt-gpc005
za taj kes[900 din] odlican :smoke:

200935171024183.jpg

S obzirom na cenu i činjenicu da je kopija Sony-a 1:1 ne možeš pogrešiti.
Gde ima da se kupi kod nas?

Ukucaj samo naziv na googlu i izbaciće ti (prvih par linkova, da ne stavljam sad reklamu) :D

Cena mu je smešna oko 650 din. Zato me i zanima da li ga je neko probao. Najveći je problem naći gamepad koji zadovoljava sve potrebe. Da je kvalitetan i da ne krcka, da lepo leži u ruci, da tasteri imaju dobar odziv...ma muka živa. Lakše mi je da odlučim koju ću grafu da kupim nego gamepad :D

:banana:

Vrh Dno