SCOUT je napisao(la):Jos jedna preporuka za HITACHI 7K250...imam ga i prezadovoljan sam njime...
gde se mogu kupiti Seagate, u Beogradu?
da li je garancija 1 god. ili vise?
pozdrav
Miki
SCOUT je napisao(la):Jos jedna preporuka za HITACHI 7K250...imam ga i prezadovoljan sam njime...
GoldenDragon je napisao(la):Cao,
ja sam pre dve nedelje kupio MAXTOR 120GB SerialATA 8MB. I moram reci da je odlican. Tih, brz i pouzdan. Mnogo bolji od 80GB serija koje je Maxtor do nedavno radio. Nije mnogo skuplji od 80GB a zaista vredi. Pa ako ti 10-tak evra razlike ne znace mnogo kupi ovaj disk. Trenutna cena mu je oko 95-100 Evra.
Milan
Dobro, to je opste poznata stvar za Maxtora.StORM48 je napisao(la):Inače, Maxtor je skoro, nezvanično, u analitičkim krugovima proglašen za neslavni broj 1 u svetu hardvera, kada je u pitanju broj reklamacija po broju proizvedenih jedinica. Toliko. Ko veruje, veruje, ko ne...
a sta fali Segate-u?Zekiyu je napisao(la):Al, ajde ti reci nama sta je po tebi najbolji izbor kod nas od SATA HDD-ova 80GB? (naravno, da ga ima u prodaji, i da nije papreni raptor)
Bad MF je napisao(la):Podaci na hard disku se ne cuvaju u nizovima, vec u stablima podataka, tacnije u B+ ili B* balansiranim stablima (sad sam zaboravio koje od ova dva). Pretrazivanje podataka u stablima (ova stabla nisu binarna, vec cvorovi imaju 200-300 ili cak vise sledbenika) je mnogo brze u stablima, kao i umetanje i izbacivanje novih podataka u odnosu na nizove. Takodje, da se stabla ne bi deformisala i time pokvarile performanse, primenjuju se algoritmi odrzavanja stabla sto blize kompletiranim stablima, otuda i ime balansirana stabla. To je otprilike ukratko o tome.
Pozdrav
CAR je napisao(la):Kad ste se vec raspisali o tom Hitachi-ju/IBM-u, i kad ga toliko hvalite... koliko otprilike bude cena za 120/160 GB model?
PATA, sa 8 MB cache-a.
P.S. Ima li uopste ovih "Zvezda Smrti" u PATA izvedbi... ili su svi SATA?
Drago mi je da to cujem. Mislim, oduvek se znalo da su IBM-ovi najbrzi... ali su se "malko" grejali... i riknjavali... :dBokiPK je napisao(la):Odavno nisu DeathStar. Naprotiv, za godinu dana, 40/60/80/120GB modeli, nijedan nije crko a ni pokvario se (pu, pu)
OK ako je tako... a cene?BokiPK je napisao(la):Ima ih i PATA, ali kod nas ih jos nema(bar preko ovlascenih kanala). Pokusao sam da iskukam neku kolicinu, ali mrka kapa zasad.
duksa88 je napisao(la):Ja se nebih slozio, bar sto se mehanika tiche.
Kvantum jeste imao problema za elektronikama Philips LCT ali ostale mehanike ako izuzmemo AS i ST su mu bile odlichne.
Mnogo vise je bilo losih Wd-ova i Seagate-a , ti maxtori se nisu pojavljivali kod nas sve dok nisu pocheli brandovi.A i oni su bogami dobro crkavali.
Tanki hardovi su Maxtorovo chedo i oni su znatno losiji od Debelih Quantumovih.
Ja kada treba nesto da sachuvam pre bih ga chuvao na LCT10 nego na bilo kom maxtoru.Samo imam pouzdanu elektroniku i imam disk za sva vremena.Mehanike su im bas bile dobre.
Nikola
CAR je napisao(la):Drago mi je da to cujem. Mislim, oduvek se znalo da su IBM-ovi najbrzi... ali su se "malko" grejali... i riknjavali... :d
OK ako je tako... a cene?
Za 120/160 GB... pa nek bude SATA ako mora![]()
Hvala ti puno.BokiPK je napisao(la):Ovako, otprilike, dacu trenutno raspolozivi izbor:
- Seagate Baracuda ATA 7(PATA), 120GB 8MB...90€, skup al' vredi
- Hitachi 160GB SATA...106€,
(PATA treba da stigne za neko vreme.)
..sa raptorima :cigar:Vojkan je napisao(la):Onome kome je brzina najbitnija preporuka ide za RAID![]()
CAR je napisao(la):Hvala ti puno.
P.S. Pretpostavljam da ipak pre ide glas za Hitachi-ja, bar za onoga kome je brzina najbitnija?![]()
CAR je napisao(la):Ma kakav RAID, kakvi Raptori... i sta da radim kad treba da nosim hard kod ortaka?![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari