Šta je novo?

koji firewall

sinke

Čuven
Učlanjen(a)
18.10.2000
Poena
620
Treba da odem do komsije da mu sredim malo komp posto je pun virusa i ko zna cega jos pa cemo lepo da formatiramo disk i da sve nanovo stavljamo i sad posto je on mnogo cesto na netu a posecuje sve i svasta na sta ga navuku reklame i ko zna kakvi sajtovi tako da je on raj za "hakercice" i onda posle 3 dana vec bude svasta na kompu. E sad meni dosadilo to pa cu da mu stavim avp, mada vec ima on to ali to i nije resenje njegovih muka. Treba mi i neki firewall, e sad problem oko toga je sto mu moram objasniti da ce ga taj firewall mnogo njakati za bilo kakvu sitnicu ce mu postavljati neka pitanja ali dobro bolje i da se muci sa tim nego ja sa njegovim virusima. S obzirom da njegov provajder nema proveru poste njemu i preko maila stizu svakakvi virusi i crvi i ko zna sta tako da je to jos gori problem ali valjda ce avp uz novi update da to resi. A koji firewall preporucujete, zone alarm, atguard ili vec sta ? Rece mi drugarica ona koristi atguard i da nije los, uspe sa njim da spreci upade samo je problem sto je bas cesto pita tj. kod svakog sajta kad otvara je pita da li da pusti li ne. Kaze cak da ni reklame ne dobije tj. moze da spreci, ono tipa recimo imas Incredi mail pa ti oni poturaju svakakve reklame pa posle nemas sat u incrediju nego imas reklame umesto tog casovnika. Eto to su pitanja ?

O ovome smo dosta raspravljali u sobi Internet te ti predlazem da tamo pogledas

A sta fali AtGuardu 3.2 ?
znam ljude koji ga koriste, kao i ja naravno i zadovoljni smo snjim

imaju li ovi navedeni firewall-ovi nesto sto atG nema?

Aargh je napisao(la):
A sta fali AtGuardu 3.2 ?
znam ljude koji ga koriste, kao i ja naravno i zadovoljni smo snjim

imaju li ovi navedeni firewall-ovi nesto sto atG nema?
nemoj da se vredjas odmah :) sve je stvar subjektivne procene, kome se koji interfejs vise svidja. meni je licno najbolji outpost firewall po pitanju podesavanja, ali mi se zone alarm najbolje pokazao ubijanjem popup prozora

mala ispravka: najbolji mi je isa server, ali naravno, ko ce njega da stavlja i uci :)

Miroslav je napisao(la):
nemoj da se vredjas odmah :) sve je stvar subjektivne procene, kome se koji interfejs vise svidja. meni je licno najbolji outpost firewall po pitanju podesavanja, ali mi se zone alarm najbolje pokazao ubijanjem popup prozora

Ne vredjam se, pitanje sam postavio s namerom da ako neko zna neku manu navedenom programu, ili prednosti drugih firewall-ova da ih objavi na forumu. Inace za popup prozore ti netreba firewall, odnosno posebno podesavanje opcija u njemu ako koristis Opera browser

Aargh je napisao(la):
Ne vredjam se, pitanje sam postavio s namerom da ako neko zna neku manu navedenom programu, ili prednosti drugih firewall-ova da ih objavi na forumu. Inace za popup prozore ti netreba firewall, odnosno posebno podesavanje opcija u njemu ako koristis Opera browser

E drustvo ovako, posto mi je drug imao Zone alarm to mi je bilo najlakse da uzmem i da komsiji stavim. Stavio sam Zone alarm 3.0 pro ja to nisam koristio i ne znam da li treba nesto da mu posebno podesim, uglavnom sam default vrednosti ostavio, ako treba nesto predlozite. Mada mozda ja instaliram to kod mene pa da se jedno vreme igram sa njim da vidim kako radi. Nadam se da ce mu sluziti, ima jedna poruka koja mu se stalno javlja gde imas samo ponudjeno OK, (znaci nije kod otvaranja sajta) stvarno sam zaboravio sta je, i da me ne smara cekirao sam ono da me o tome uopste ne obavestava, e sad jedino ne znam da li ce ga obavestiti u slucaju pokusaja nekog upada ili se ta poruka odnosila na to pa da je vise nece pokazivati ?

Aargh je napisao(la):
fora je u tome sto sam isprobao razne add-onove za IE, ni jedan nije dobro radio kao zone alarm. onaj PanicWare Popup hvale do boga, a meni ni jedan prozor da zatvori :) operu ne koristim

sinke je napisao(la):
E drustvo ovako, posto mi je drug imao Zone alarm to mi je bilo najlakse da uzmem i da komsiji stavim. Stavio sam Zone alarm 3.0 pro ja to nisam koristio i ne znam da li treba nesto da mu posebno podesim, uglavnom sam default vrednosti ostavio, ako treba nesto predlozite. Mada mozda ja instaliram to kod mene pa da se jedno vreme igram sa njim da vidim kako radi. Nadam se da ce mu sluziti, ima jedna poruka koja mu se stalno javlja gde imas samo ponudjeno OK, (znaci nije kod otvaranja sajta) stvarno sam zaboravio sta je, i da me ne smara cekirao sam ono da me o tome uopste ne obavestava, e sad jedino ne znam da li ce ga obavestiti u slucaju pokusaja nekog upada ili se ta poruka odnosila na to pa da je vise nece pokazivati ?
hmmm... mislim da je problem bas u tome, dakle on je nesto detektovao i sada te obavestava. mene je to nerviralo, pa sam iskljucio da me obavestava. i ovako nista ne mozes da uradis ako te neko zaista napadne, ili se odbranis ili nista :)

Miroslav je napisao(la):
fora je u tome sto sam isprobao razne add-onove za IE, ni jedan nije dobro radio kao zone alarm. onaj PanicWare Popup hvale do boga, a meni ni jedan prozor da zatvori :) operu ne koristim

hmmm... mislim da je problem bas u tome, dakle on je nesto detektovao i sada te obavestava. mene je to nerviralo, pa sam iskljucio da me obavestava. i ovako nista ne mozes da uradis ako te neko zaista napadne, ili se odbranis ili nista :)

Pa meni nista ni ne treba samo da mu ne dam pristup do kompa. Ali kazem malo smo bili na netu skidali update za avp i poceo je da izbacuje tu poruku ali poruka je nesto tipa da je on detektovao neki zahtev i da ga je sam odbio i tu ti nista ne preostaje samo da kazes OK, odbio si ga super. E a posto svakako nista ne utices na to onda mozes da cekiras da te vise ne obavestava kad nesto tako odbije, bar tako sam ja shvatio. Ma instaliracu ga kod mene pa cu sacekati da se to desi pa cu napisati.

Miroslav je napisao(la):
fora je u tome sto sam isprobao razne add-onove za IE, ni jedan nije dobro radio kao zone alarm.

probaj MyIE2 - super zatvara pop-up prozore, mozes vrlo lako&elegantno da snimas Flash animacije, mali je, ne instalira se, ima tab-ove (kao Opera), i mnogo toga jos... definitivno *najbolji* dodatak za IE!!!

Nazad
Vrh Dno