Šta je novo?

Koji externi HDD rack?

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Zeleo bih da moj Maxtor 80GB 2MB ata da ubacim u neki externi usb 2.0 rack...

Sta mislite da li je ovaj ok:

noname8qa.png

cena: 2.180din

Biraj neki koji provereno radi sa 200+ GB HDD. Ja imam odavno neki DTK za koga imam samo reči hvale (NEC čipset).

Ja protekle tri godine imam lepih iskustava i sa kung fu rackom,neznam ni ime,nepiše ništa na njemu.Skuplji bih kupio samo u slučaju da na hardu čuvam neke izuzeto važne podatke.

dobrosavke je napisao(la):
Rack sa slike je Kung Fu samo tako. Hladjenje (odvodjenje toplote) je uzasno. Uzmi neki malo ozbiljniji LC, Thermatake ....

ne znam u cemu je njegov greh...jedino sto nema ventilator,ako je to minus uopste,koji ce mi nesto sto pravi buku, tako da kod mene vent. ne bi ni radio....

Čini mi se da misli na moj rack .)

Ja bih svakako birao neki od rekova sa ugradjenim napajanjem, tako da ako ga nosis (cemu bi inace rek sluzio?) imas samo jos kabl za struju da poneses, a ne vuces celu skalameriju sa napajanjem.

imas jedan takav u Imtelu, pretpostavljam da je neki kinez, ima integrisano napajanje a takodje ima i ventilator. cena oko 30e.

btw, sta mislite o ST Lab rackovima, video sam par komada, jako lepo izgledaju samo je pitanje kakvog su kvaliteta.

Poslednja izmena:
USB port po standardnu daje max. 500mA struje, to mu dodje valjda 2.5W. Standardni hard diskovi troše reda 10W, samo mali 2.5inch mogu da se uklope u tu potrošnju, ali ne svi. Dva USB konektora obezbedjuju ukupno 1A (5W) ali se i zauzmu dva porta. Mislim da se negde koristi i napajanje preko priključka tastature...

I sta ispade na kraju da je najbolje za cenu do 40 evra, a da ima fan i da podrzava hardove preko 200Gb - konkretno 300Gb PATA? Moze i 5.25" (ali da ima "shine" za ucvrscivanje 3.5" harda), zbog boljeg hladjenja.

Razmisljao sam o Chieftec-u UB300U (nema fan) i UB500U (5.25" sa fanom), ali su im cene ~40 i ~50€. I pored toga mi je prijatelj koji radi sa Pinom rekao da je par komada riknulo vrlo brzo - ispravljaci su im ocajni, tako da stvarno nisam pametan...

http://www.chieftec.com/products/Assories/UB300U.htm
http://www.chieftec.com/products/Assories/UB500U.htm

USB rack mi je neophodan, posto su mi IDE portovi zauzeti sa 3 harda (od 4) i DVD rezacem, pa me mrzi da svaki put kod Backup-a cupam kablove iz Pioneer-a, a i taj hard mi sluzi za prenos podataka VS-NS.

BTW, citajuci po netu, vidim da ljudi imaju jako puno problema sto sa USB rack-ovima, sto sa externim USB hardovima. Ne znam da li je to zbog toga sto ih drze sve vreme ukljucenim pa se pregrevaju ili je u necemu drugom fora...

p.s. Lepo bi bilo da moze da se nadje u NSu, al' ni BG nije preko sveta... :)

leksa je napisao(la):
Ja bih svakako birao neki od rekova sa ugradjenim napajanjem, tako da ako ga nosis (cemu bi inace rek sluzio?) imas samo jos kabl za struju da poneses, a ne vuces celu skalameriju sa napajanjem.

Stvarno, jel' imas neki konkretan predlog?
Pretpostavljam da bi to bio 5.25" rack, al' to mi ne smeta.

Ja sam kupio isti kao onaj sa Zonijeve slike u imtelu i odlican je.
Nema ventilator, tako da nece prijati nekom disku koji se mnogo greje, npr Maxtor 120 GB se pregreva unutra, ali zato WD 800BB radi odlicno. Trafo je eksterni i relativno mali.
Masivno metalno - aluminijsko kuciste odlicno odvodi toplotu.

imas da kupis 5,25" rack-ove, aluminijumske sa ventilatorima (mislim da je st-lab ali ne drzi me za rec). Cini mi se da ih ima u ewe-u. Jako su dobri, evo moj kolega sa posla vec 5 dana ne gasi komp i drzi maxtora 160gb u tom racku i download-uje na njega sve vreme.

a sta mislite o ovome:
http://www.st-lab.com/s101.htm

kakav je, sem sto lepo izgleda :)

Floyd je napisao(la):
uzeo sam pre neki dan LC Power rack,crn metalni(kazu aluminijum),nema dodatni ventilator,ali su stranice mrezaste pa moze topota da napusti fioku...sto je najbitnije podrzava i ATA i SATA diskove,ubacih maxtora 300gb sata i radi fino(transfer oko 25mb/s)....cena je 30evra

http://www.lc-power.com/htm/products_detail.php?lang=2&h_id=3&u_id=19&a_id=78

Moze li neki info gde si ga uzeo?
Jako mi se svidja, pogotovo zbog toga sto prima i PATA i SATA diskove, jer mislim da sve manje ima smisla uzimati samo rack-ove koji su samo za PATA diskove.

pitanje za vlasnike LC rackova.
Uzeo sam i ja juce sata/pata LC rack i ispravljac mi se (po mom utisku) previse greje. posle par sati rada se toliko zagreje da vise ne mogu da ga drzim u ruci. Jel i kod ostalih ista situacija?

Ispravljaci se generalno mnogo greju...
Bas sam malopre to konstatovao kod drugovog laptopa.

E sad, prijatelj mi rece da su cak i na Chieftec-u od 50 evra crkavali ispravljaci, tako da...
BTW, taj USB rack sluzi za backup i prenos podataka, a ne da satima bude ukljucen!

Kakav je inace? Kakva mu je izrada, cena, hladjenje?

pa pazi, nije da je bio ukljucen 3 dana, mislim da 4-5 sati nije neki preterano dug period. Kao sto sam rekao, evo na poslu mi stoji jedna fioka stoji upaljena vec 5 dana bez prestanka i nikakavih problema nema.
Sto se tice samog rack-a, manje-vise sve standardno. Aluminijumski je, ali ono sto ga razlikuje je to sto su mu stranice napravljene od neke mrezice pa ima kakvog takvog strujanja vazduha. Isprobao sam u njemu dva diska, Hitachi 80GB pata i 250GB sata i oba su radila, doduse ovi diskovi se greju manje od maxtora pa ne znam kako bi se ponasao sa maxtorom. Sto se izgleda tice, vidi se i sa slike, prilicno je jednostavan, ima samo dve diode sakrivene ispod maske...
Videcemo za par dana kako ce se pokazati, za sada sam zadovoljan.

evo sad i male ispravke, ispravljac se toliko zagreje vec posle pola sata rada. da li je to normalno ili da se cimam da reklamiram pre nego sto se istopi? :D

p.s. cena mu je 30e.

Poslednja izmena:
Jel zna neko do koliko ampera smeju da se opterete 5V i 12V grane na njihovim napajanjima (od Rack-ova) ,ako neko moze da procita trebalo bi da pise na napajanjima ili neka mi kazu koja snaga pise na njima ,hvala

Nazad
Vrh Dno