Šta je novo?

Koji externi HDD rack?

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Zeleo bih da moj Maxtor 80GB 2MB ata da ubacim u neki externi usb 2.0 rack...

Sta mislite da li je ovaj ok:

noname8qa.png

cena: 2.180din

Posto niko ne odgovara u mom thread-u,a ovaj nisam video.,ajde da pitam ovde.
Sta mi preporucujete?HD rack(externi naravno) mora da prima s-ata diskove,a sto se tice firewire-a,ako ima lep bonus,ako nema tu je usb 2.0.Treba da je vrlo pouzdan(dugovecna elektronika),da stiti hd dosta solidno jer ce se dosta nositi.I treba mi hard koji ce ici u to,i koji ce to izdrzati.Gledam odnos cena/kvalitet+perfomanse.Treba mi za filmove,i jos neke stvari.

NeNci je napisao(la):
Jel zna neko do koliko ampera smeju da se opterete 5V i 12V grane na njihovim napajanjima (od Rack-ova) ,ako neko moze da procita trebalo bi da pise na napajanjima ili neka mi kazu koja snaga pise na njima ,hvala

ja sam kupio neki kung-fu (mislim da je sweex) 5.25 sa ext ispravljacem.
aluminijumski je i bez ventilatora.
koristim ga za terenske intervencije. probao sam max 200gb disk i radi lepo.
ispravljac se posteno greje, ali bilo je momenata kad sam ostavljao rack ukljucen i po 15-ak sati

na nalepnici ispravljaca pise Leadman Power (zamislite) i deklarisane struje su
12V - 2A i 5V - 2A .

sve u svemu, vrlo sam zadovoljan

:wave:
Tema je stara i video sam da ima mnogo sličnih, pa ipak ću vas ovde pitati za mišljenje. Imam nameru da kupim jedan od ova dva rack-a?
LC-Power LC-PRO-35B5
Thermaltake Max 4 (bez ventilatora)
Prvi podržava hdd do 1,5Tb, a TT do 2Tb. Ja ću u rack smestiti Samsungov F3 ili EcoGreen F2 od 1Tb i koristiću ga kao storage uz laptop. Dakle, molim vas za iskustva i preporuke... koji se manje greje, koji je kvalitetnije odrađen, ima li nekih problema pri povezivanju sa eSATA (video sam da se i to dešava)...? Jednostavno, šta je bolje kupiti? ,) Razlika u ceni je 200din - Max 4 je skuplji. Hvala.

Poslednja izmena:
Meni Max 4 lepo radi posao upravo sa 1.5Tb Samsung-om. Hard se jako malo greje, tako da je celo kuciste uvek mlako do hladno. Ne treba ti varijanta sa aktivnim hladjenjem.

Ploca mi ne podrzava eSATA, ali preko USB-a radi lepo - ~30Mb/s.

Vrh Dno