Šta je novo?

Koji DVD citac preporucujete?

aegis1

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2002
Poena
619
Po kriterijumu da mi nije bitna tolko brzina vec pouzdanost citanja, znaci da cita sve i original i bugare i kioske i narezane ovako i onako sto DVD sto CD medije?Sto bi se reklo da cita novine ;)

Meni su svi preporucivali Lite-On, a postoooo je njega jakooooooo tesko naci, uzeo sam ASUS-a i savrseno sljaka i najvaznije TIH je, jako tih, tako da lepo mozes da gledas film, a da ne slusas rondanje iz kucista.

LiteOn, mada je i Asus OK ali eto, jedan user bas skoro je svoj frisko kupljeni QuietTrack nazvao LoudTrack-om. Mozda slucaj
Ja mog Liteon-a ne cujem dok vrti, mada, posle bombardovanja nista ne garantujem :d

Aha znaci ASUS,ali ipak se neki i zale na njega.Nego, zanimalo me kakve komentare su dobile marke poput NEC,Plextor i Sony, ima li neko ko koristi i te modele pa da nam saopsti utiske

LiteON tj. neki od OEM LiteON uredjaja (LiteON prepakovan pod brendom Sony, NEC...). Stim da OEM LiteON DVD treba fleshovati odgovarajucim LiteON modovanim firmwareom da bi se dobile vrhunske (najbolje) perfomanse. Pogledas sve modele DVD koje mogu da se nadju na trzistu. Saznas im tacne oznake.(Mnogi proizvodjaci u zadnje vreme prepakuju LiteON DVD). Odes na http://forum.rpc1.org/dl_all.php i vidis da li je LiteON OEM. Napomena: flashovanjem drugog firmware gubis garanciju. poz.

aegis1 je napisao(la):
Aha znaci ASUS,ali ipak se neki i zale na njega.Nego, zanimalo me kakve komentare su dobile marke poput NEC,Plextor i Sony, ima li neko ko koristi i te modele pa da nam saopsti utiske
Sebi sam posle vise testova svakojakih DVD citaca zadrzao: NEC DV-5800C tj. OEM Liteon LTD-166S (aka, JLMS XJ-HD166S). Ono sto me je najvise odusevilo pored fenomenalne brzie citanja i ripovanja DVD je izuzetna brzina audio extrakcije u sinhronizovanom modu od 30-50x! Naravno NEC-a sam flashovao sa modovanim LiteON firmwareom. Perfomanse ne flashovanog NEC su prosecne (cak bi se mogao porediti sa LG krsom:) ). Testirao sam i NEC DV-5800D tj. OEM Liteon SOHD-16P9S takodje flashovanog u LiteON koji je bio EXTREMNO brz, ali izgleda sa nesto losijim laserom pa je cesto usporavao citanje sa malo losijim medijima.
Plextor DVD je mozda najbolji DVD citac ikada, ali ti ga ne preporucujem da ga kupujes kod nas, jer nas dragi vuneni uvoznik valja samo njemu znanu klasu plextora koji crkavaju ko muve u zimu :).
poz

Poslednja izmena:
Ok, znaci NEC modovan "u" LiteOn je brza stvar ,ali nije mi tolko vazna brzina kolko da cita sve diskove , pa makar i sporo,jer imam neke problematicne DVD-ove na kojima su mi vazni podatci?
I zanima me da li je i ASUS prepakovan neki drugi proizvodjac ili ga bas pravi ASUS?
Da li na te Plextore ide garancijagodinu dana ko i na sve ostalo?

aegis1 je napisao(la):
Ok, znaci NEC modovan "u" LiteOn je brza stvar ,ali nije mi tolko vazna brzina kolko da cita sve diskove , pa makar i sporo,jer imam neke problematicne DVD-ove na kojima su mi vazni podatci?
I zanima me da li je i ASUS prepakovan neki drugi proizvodjac ili ga bas pravi ASUS?
Da li na te Plextore ide garancijagodinu dana ko i na sve ostalo?
NEC modovan i brz i precizan. NIsam naisao na mediji koji nije procitao.
Vuneni daje 2 god garancije na Plextor.
poz

1)Dobro ubedio si me u NEC-a, gde nec moze da se nabavi i po kojoj ceni?Gde taj LiteOn moze da se nabavi?(ako vec ne nadjem NEC)
2)Sta mislite o Plextorima?
3)Ko je taj Vuneni???

aegis1 je napisao(la):
1)Dobro ubedio si me u NEC-a, gde nec moze da se nabavi i po kojoj ceni?Gde taj LiteOn moze da se nabavi?(ako vec ne nadjem NEC)
2)Sta mislite o Plextorima?
3)Ko je taj Vuneni???
1- Gde ima tacno trenutno nec-a ne znam .Pozovi par firmi, obidji pcberzu, pa vidi (do pre mesec-dva bilo ih je u pakomu)
2- O plextoru jos jednom odlican, ali ne valja.
3- poznati uvoznik vuneni - asocijacija na ovcu tj. EWE :)
poz

Da ne otvaram novu temu-ocu da uzmem DVD/CDRW,ima LG i Liteon za po 30e pa sto mislite?Ne bi nesto puno rezao,samo ponekad.Jel svejedno?

Ne kupujte LiteON!

Nedavno kupih LiteOn SOHD 16P9SV i razmisljam da ga vratim. Nisam ga jos stigao dovoljno isprobati jer na racunaru na kojem je nakacen jos nemam monitor, ali iz ono malo testiranja sto sam uradio nisam zadovoljan. Nije uspio da procita dva malo izgrebana diska, koje je Nec 3500 procitao. Jedan bez ikakvih problema i usporavanja a drugi uz dosta muke, taj je bio vise izgreban. Nadam se da ce to mozda nekim buducim firmware-om ispraviti, ali da Nec rezac procita disk a LiteOn rom koji vazi za odlican citac nece, tome se nisam nadao. Mozda su raniji modeli bili bolji ali ovaj se nije pokazao. Ima i rip lock, ne zove se bas tako ali to je to, moras da ga flesujes da postigne vece brzine citanja. Kada se to uradi drajv je izuzetno brz, sa tim nema problema. Ako budem imao problema i dalje kada ga budem vise testirao, vraticu ga. Mozda to ima veze sa chipsetom, negdje sam citao nesto tako, nakacen je na Asus K8N sa nForce 3 chipsetom.

Uzeo sam prosle nedelje u HG Spotu LiteOn 167T za burazera posto je stari 166S ispustio dusu. Oni su jedini u gradu imali LiteOn-a po normalnoj ceni a nisam znao koji je model dok nisam otisao tamo i video i to me je prijatno iznenadilo. Posto sam ranije imao 166 a sada imam 167 zanima me koje ste to razlike primetili, ja ne vidim nijednu, manje-vise isto mi se ponasa i ovaj i onaj stari.

Lite-On SOHD-16P9S, a možeš i Lg ja sam ga prodavao i nijedan se nije pokvario, a dosta solidno i čitaju, za razliku od LG combo i CDRW uredjaja!

Vlada je napisao(la):
Uzeo sam prosle nedelje u HG Spotu LiteOn 167T za burazera posto je stari 166S ispustio dusu. Oni su jedini u gradu imali LiteOn-a po normalnoj ceni a nisam znao koji je model dok nisam otisao tamo i video i to me je prijatno iznenadilo. Posto sam ranije imao 166 a sada imam 167 zanima me koje ste to razlike primetili, ja ne vidim nijednu, manje-vise isto mi se ponasa i ovaj i onaj stari.
Kako cita izgrebane diskove (CD i DVD)?

Odlicno. Zaista nemam primedbe na njega. Jedino se mucio sa nekim fush diskovima koji su pred izvetravanjem ali je to do kvaliteta medija, ne uredjaja (ipak ih je uz dosta muka procitao). Ako izgreban disk koji mi dodje pod ruku ne procita nece ga procitati ni Pioneer 108 kad ih posaljem ortaku.

Danas sam jos malo testirao ovaj SOHD 16P9SV. Uspio je procitati jedan DVD sto Nec nece, Princo -R koji vjerovatno ima dosta gresaka ali nije izgreban i jedan takodje Princo unbranded CD sa dosta ostecenja koji Samsung CD rezac, koji se pokazao kao dobar citac nije uspio. Neki preliminarni zakljucak bi bio da mu je ispravljanje gresaka (error corection) dobro, ali da ima problema sa fizicki ostecenim diskovima. Ove sto nece da procita ne moze ni da ucita, ne prepoznaje nikakve podatke na njima. Da moze da ih ucita vjerovatno bi i uspio da procita sve podatke sa njih.
Ipak potrebno je jos testiranja da bi se donio zakljucak o uredjaju. Vjerovatno ce neki proizvodjac uzeti ovaj LiteON kao OEM pa ce biti i razlicitih firmware-a.

Nazad
Vrh Dno