Šta je novo?

Koji dobar cpu cooler

• Začetnik teme Začetnik teme ikap
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ikap

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2005
Poena
609
Koji dobar cpu cooler za Lga 775. poželjno tih? Meni sa sviđa TT Blue Orb II, ali ga nema... :wall:

tt big typhoon ili zalman cnps7700cu

Poslednja izmena:
ili zalman cnps9500cu 😀

Titan Vanessa-S ce ti takodje dobro odraditi posao hladjenja 🙂

Sve to ovisi koliko čovjek hoće potrošiti. Meni hladnjak nije statusni simbol, a Freezer je po performansama klasa spomenutih ili jako blizu po duplo nižoj cijeni. Kao što rekoh, finalna obrada definitivno nije na razini Zalmana, ali performanse itekako jesu.

Da ne otvaram novi thread mene isto zanima koji qler bi bio najbolji za 805-icu. Moj primerak ima dobar OC potencijal ali se vec na 3,6GHz sa box qlerom bas mnogo greje. Sta mislite o Asus Star Ice modelu? To je onaj sto lici na motor od aviona 🙂

Uspeo sam da zavrsim cnps 9500 kod nas za 60 yura.
Morao sam da ga pazarim jer sam se zaljubio u njega |ne nisam nastran| 😀
Posto mi je proc. krs nisam uspeo da ga bas bas istestiram, ali ovako malo kloknut 32-39.
Sa hladjenjem sam zadovoljan jos samo valjan proc. da pazarim...

edit: okruzenje oko 25C

Prilozi

• 2006-06-09-16h03-CPUGraph.gif
    2006-06-09-16h03-CPUGraph.gif
    12.8 KB · Pregleda: 57
Poslednja izmena:
BozicBata je napisao(la):
Da ne otvaram novi thread mene isto zanima koji qler bi bio najbolji za 805-icu.

Zalman 9500, kosta oko 60tak evra kod nas, da li vredi te pare pa i ne bas, sa 30-40 evra colerom mozes da imas 100Mhz manje.

Misko aj na PM reci gde ima taj Zalman da se pazari. A interesuje me koji je od ovih u klasi 30-40EU best buy....

Mogu ovde, nema ga u prodaji, barem ja ne znam da ga ima, ali rade neki preko net-a jednog od njih imas u hot hardware sobi (tj. bilo ga je), ovi do 30-40 pa 7700 zavisi kako gde dal u hgspotu, ili neki polovan ili remarkiran kinez sta vec.

Poslednja izmena:
zalman 7700cu

Sutra ili prekosutra bih isao da pazarim neki qler, ali jos nisam odlucio koji. Aj dajte neke konkretne predloge sa obrazlozenjima...... 🙂
Samo ti lepo otidni negde gde u ponudi ima ZALMAN-a i onda, na licu mesta, sam odluči koji. Bilo koji da kupiš, nećeš pogrešiti.😉

zalman pravi vrhunske i cpu i gpu kulere ali je stvarno po meni prilicno skup tako da za oko 40e (sto je 50% manje od cene zalmana 9500) big typhoon definitivno za sada najbolji odnos performanse/cena kao u svoje vreme hyper 6 a i bolje hladi od 9500-tke

ivke76 je napisao(la):
zalman pravi vrhunske i cpu i gpu kulere ali je stvarno po meni prilicno skup tako da za oko 40e (sto je 50% manje od cene zalmana 9500) big typhoon definitivno za sada najbolji odnos performanse/cena kao u svoje vreme hyper 6 a i bolje hladi od 9500-tke

Da s tim sto coveku treba za Intela a tu TT ne briljira.

A ljudi shta mislite o TT Silent tower-u. Meni treba neshto malo a dobro. Mislim ne bi preterivao sa oc-om...a i kad namontiram kooler da mogu da zatvorim kucishte...🙂 ili bi mogao da stane Big Typhoon..ali ne verujem..?

http://www.thermaltake.com/coolers/cl-p0025/cl-p0025silentTower.htm

http://www.thermaltake.com/product/cooler/retail/cl-p0114/cl-p0114.asp

Ne znam da li moze da se to namontira na ovu "bedu" od p5p800se a da negde ne zapinje...Mislim odmah iznad ploche je LC napajanje..na nekih ~1cm da se bojim da ce udraiti u njega a isto vazi i za hladnjak od severnog mosta. Vidim da se silent moze da se montira i na socket A ploche pa verujem da moze i na ovo...a ima i Mini Typhoon...deluje ok ali kako to radi..?

http://www.thermaltake.com/product/Cooler/Retail/CL-P0268/cl-p0268.asp

Od ova tri nekako mislim da bi mi silent tower najvise odgovarao...jer ima dve devetke i izvlachi toplotu i da strane..mada i ovaj mini typhoon ne izgleda loshe. Ko zna mozda mogu i sva tri da se namontiraju..

@Ivica uzmi TT BT, bolji je od oba navedena prilicno, jednostavno 92mm fan nema sta da trazi sa 120mm fanom mnogo je to manja povrsina, ako je isti princip cooler-a.

Misko: osim u slucaju kada 9,2cm radi na 2500 obrtaja a 12cm na 1200!!!

Obzirom da covek ima intel 805 koji se i onako sam po sebi opako greje, pa jos predpostavimo da ce da ga zesce oc (cim mu treba dobar kuler zar ne), iskreno sumnjam da bi mu zalman9500 ili 7700 tu losije radili od nekog tt bt-a.

I ja isto planiram da uzmem TT Silent tower sa 9-tkom, i znam da ce za ovog celerona biti i previse, ali planiram da kasnije uzmem nekog preslera jer najverovatnije necu imati pare za conroe-a+plocu za nju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno