Šta je novo?

Koji dobar cpu cooler

ikap

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2005
Poena
609
Koji dobar cpu cooler za Lga 775. poželjno tih? Meni sa sviđa TT Blue Orb II, ali ga nema... :wall:

Pa koliko mi se cini i TT Silent tower to isto radi.Taman mi se pozadi nalazi ona antecova 12-ca i mislim da bi mi TT Silent tower bio bolje resenje od TT Big Typhoon-a(koji je btw i skoro duplo skuplji) jer mi je kuciste skoro uz samu stranicu stola pa bi BT izbacivao vazduh na tu stranu gde skoro nema protoka vazduha(slicno kao sto radi i ovaj box kuler sa tim sto je on manji pa ima mesta da izbacuje vazduh koji "kupi" ta 12-ca)

Poslednja izmena:
Proday je napisao(la):
Misko: osim u slucaju kada 9,2cm radi na 2500 obrtaja a 12cm na 1200!!!

Obzirom da covek ima intel 805 koji se i onako sam po sebi opako greje, pa jos predpostavimo da ce da ga zesce oc (cim mu treba dobar kuler zar ne), iskreno sumnjam da bi mu zalman9500 ili 7700 tu losije radili od nekog tt bt-a.

Ne znam da li si video tamo sto sam napisao ako je isti princip kulera TT mini typhoon nema logike pored BT jer je ovaj veci bolji a i tisi, Zalman samo pokazuje koliko je njegovo telo dobro, moze da se moduje da primi i veci (tisi) fan. Uglavnom uvek idite na veci fan vs manji jer cete dobtiti u najmanju ruku isto a ipak dosta tise. izuzetak je Zalman, koji bi bio jos bolji da ima veci fan.

Mislio sam da kad kazes isti princip kulera mislis na heatpipe, a ne i na velicinu ventilatora. Za ovo ostalo si sve upravu. Taj mini typhoon nebi uzeo ni za brdo karamela, a voleo bih da vidim kako modovati zalman 9500 sa vecim kulerom; ima li sanse da to lici na nesto kasnije???

Proday je napisao(la):
Mislio sam da kad kazes isti princip kulera mislis na heatpipe, a ne i na velicinu ventilatora. Za ovo ostalo si sve upravu. Taj mini typhoon nebi uzeo ni za brdo karamela, a voleo bih da vidim kako modovati zalman 9500 sa vecim kulerom; ima li sanse da to lici na nesto kasnije???

Pa na isti princip sam mislio TT mini i big typhoon jedno te isto samo je jedan veci.

Za Zalmana i mod u tisi i mod na veci fan: http://www.silentpcreview.com/article284-page1.html

Dobro de..a shta mislite o ovim Gigabyte coolerima..

http://www.gigabyte.com.tw/Products/Cooler/Products_Spec.aspx?ProductID=2128&ProductName=GH-PCU32-VH

A evo i 3D Rocket cooler Pro-a
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Cooler/Products_Spec.aspx?ProductID=2114&ProductName=GH-PCU22-VG

22-jka ima da se kupi za oko ~36-37 evra....Sad ce te reci...pa kad imash 37 evra..onda imash i 45..za BT-a...ali dal ce da stane..u moju kutiju..?

Ova ultra 31-ca je TT silent tower ojadila kao od shale..
http://www.legionhardware.com/document.php?id=298&p=6

Dodushe ja mislim da ova 31-ca ne moze na LGA..ali njega je valjda nasledila ova 32-jka tj. 3D Rocket GT serija.

Prvenstveno su mi privukli paznju poshto su manji a josh plus duvaju po MOSFET-ovim shto kod mene treba da bude inperativ sobzirom da su mosfetovi na p5p800se ...mini ringlice...:D

Poslednja izmena:
pozdrav svima,imam 805D kloknut na 3.4 i sa box coolerom mu je temp. po ovim vrucima na max load-u 51-52c,jel to dobro i dali ima potrebe menjati ovaj box cooler shto je doshao uz njega...

Da li neko zna da li Zalman 7700cu moze da se postavi na GA 8i945P-G?

Na zalmanovom sajtu su zadate nepotpune informacije o dimenzijama(ne po visini) i prema njima ne odgovara, ali posto su neke od GA i915p ploca kompatibilne, a cipset je otprilike slicno odaljen od socketa kao kod ove ploce da li to znaci da cu mozda moci ipak da ugradim ovog zalmana?

I da li bi ovaj zalman bio dovoljan da dobro hladi ovog celerona i posle eventualno nekog preslera klokovanog na 3.6GHz i to leti...

Poslednja izmena:
tomasbg je napisao(la):
pozdrav svima,imam 805D kloknut na 3.4 i sa box coolerom mu je temp. po ovim vrucima na max load-u 51-52c,jel to dobro i dali ima potrebe menjati ovaj box cooler shto je doshao uz njega...
Nema potebe ništa dirati, temperature su ti super.
:wave:

SuperStarr je napisao(la):
Nema potebe ništa dirati, temperature su ti super.
:wave:

hvala lepo,hvala

Vrh Dno