Šta je novo?

Koji DLNA software?

Probao sam sve moguce DLNA software-e, Mezzmo je definitivno najbolji sto se tice codeca i optimizacije. Imam neki stari komp (10 godina) koga koristim kao media server. Kad gledam na tom kompu film stuca kad ga pusti da strimuje preko Mezzmo na SmartTV nema nikakvog stucanja. Jedina mana kod Mezzmo je sto se placa.

Plex ima najbolji UI na SmartTV-u ali mnogo je spor kada osvezava bazu filmova.

Mezzmo:
-Lakoca koriscenja
-Vrh optimizacija i codecs (apsolutno svaki format muzike, videa, fotografija i titlova) prepoznaje.

Plex:
-Vrh UI ako skines Plex SmartTV app

Imam problema sa velikim ripovima, koji imaju DTS-HD master. Nasumice secka i gubi zvuk. Našao sam da neki televizori kao imaju ograničenje bandwidth-a za DLNA, i da zato ima problema. Da li je to tačno? Ima li još neko s takvim problemom i još bitnije, ima li nekome da rade bez problema?
Do moje mreže sam prilično siguran da nije, gigabitni ruter, žičano povezano, i pri tome kad ne secka na par sekundi nasumice, perfektno radi.

instalirao sam danas serviio i super radi preko wifi mreze streamuje 1080p sadrzaj bez problema, ali ima jedna mana, nema titla :( film i titl su imenovani isto, da li uopste moze titl ?
p.s. tv je saamsung h6200

Može, ili je do TV-a ili nisu imenovani identično. Ili ti je titl u formatu koji TV ne čita.

Izaberi profil za tv. Tamo u spisku uređaja kliknite na svoj tv i izaberi odgovarajući profil.

Ja isto imam problem sa titlovima..
Kada stavim isiti film i titl na usb - tv pusta normalno. Ali preko Serviio jednostavno nece.. Ako odaberem burned in - onda radi ali se slika smanji..

Izaberi profil za tv. Tamo u spisku uređaja kliknite na svoj tv i izaberi odgovarajući profil.

Ja imam sony bravia iz ove godine, taj tamo nema. A na support page kod njih kazu da je isti djavo kao kada se odabere 2013 serija..

Može, ili je do TV-a ili nisu imenovani identično. Ili ti je titl u formatu koji TV ne čita.

Ja imam isti ovaj problem. Imenovao sam isto. Isti folder. A titl je u formatu koji tv moze da cita. (cita sve prevode, samo nekada mora da se odabere odgovarajuca enkripcija da bi se lepo pokazala lat/cir slova.)

Probaj Plex ako Serviio neće. Ja ih držim paralelno, jer oba imaju mane i vrline. I nijedan ne radi perfektno.

Posle dosta goolgovanja juce sam provalio da sony modeli uopste ne podrzavaju subtitle preko DLNA. Probadju jos plex svakako kao resenje, vise zbog samog programa.
Problem sam reseo jednostavnim enablovanjem titla unutar mkv fajla preko programa mkv merge. Traje 20tak sekundi i super je opcija. :)
Time se resava problem uopste da se cuvaju silni titlovi po folderima filmova. :)

Dakle podržava ugrađene, ali neće dodatne da učita. Bezveze nedostatak.

Dlna server bi trebalo da može da umetne subtitle kanal u stream. Vidi na serviio forumu kako su rešili sony bravia TV.

Dlna moze, samo sony ne podrzava. Na ostalim markama radi. Na serviio forumu nema nista nazalost jer jednostavno sony ne podrzava..

Serviio na lg tv radi odlicno vec 6 meseci, tv je iz 2012 god. Ako nekome nece da ucita prevod, osim istog naziva neka proba da refreshuje bazu filmova na kompu ( desni klik na serviio i refresh library).

Na soniju zaista nece, i ja sam imao zavrzlame sa tim... kada se ubaci preko mkvmerge-a ili clicnih programa onda hoce ili sa flash-a hoce... Ja sam na kraju to resio usb prenosnim hdd-om... tako mi je nekako najlakse, em ga koristim za lap em za pustanje filmova... onako dlna kada je preko wi-fi zna i da secne kada je dobar kvalitet slike itd, jednostavno mnogo je parametara u igri i postoji velika sansa za gresku ako se zeli sve na nivou.

kako serviio nece da ucitava wxt. titlove ? Kod mene hoce, ali imam problem samo sa ć,č. Stavio sam u podesavanjima sa titlove, eng, ser,cro.

da bilo je na genereic stavio sam stariji model tv kao profilni jer nema moj u spisku i radi super, samo sto ne cita đžščć ali je to zanemarivo :D
hvala puno

kako serviio nece da ucitava wxt. titlove ? Kod mene hoce, ali imam problem samo sa ć,č. Stavio sam u podesavanjima sa titlove, eng, ser,cro.
Ako ne čita naša slova, to je TV-a, promeni u podešavanjima player-a TV-a. Ako je LG, kod mene je Latin2 za naša slova.

Ili konvertuj titl u utf8. Notepad++ je dobar za to.
Nije mi jasno zašto ovi što prave titlove ne snimaju u utf8.

U poslednje vreme, sve vise titlova jeste u UTF-8. Oni stariji su uglavnom CP1250, mada ima i CP8859-2.

Pozdrav

Meni se u poslednje vreme često dešava da se prekine film (Serviio, LG SmartTV).

Pretpostavljam da je problem do glupavog Poštinog Compal rutera... Kad se film prekine, izgleda kao da sam ja stopirao film. Ako ga ponovo pokrenem, ispiše se poruka da "format videa nije podržan" (ili tako nešto), pa onda sa TVa nestane folder (kao da sam isključio komp, npr), pa se onda posle nekih pola minuta ponovo pojavi. Tada mogu da ponovo pustim film i obično bude sve OK do kraja...

Poznat nekome takav problem?

Sa WiFi ili kablom povezan? A to zvuči kao da ruter izgubi vezu.

To se i meni dešavalo dok sam koristio wi-fi vezu na TV-u. Kad sam prešao na ethernet više se nije dešavalo.
Uzrok može da bude neki drugi router na istom ili bliskom kanalu

Sa WiFi ili kablom povezan?
WiFi... Sorry, mislio sam da sam to napisao gore :(

Da li je moguće nakačiti TV kablom na ruter, a da komp ostane povezan WiFi-jem? Pretpostavljam da može, ali nisam probao.

Sad razmišljam kako bi bilo najbolje da međusobno "uvežem" TV, laptop i extHDD? Bilo bi zgodno kad bih mogao da bežično prebacim film na extHDD, a da odmah posle toga mogu da odgledam film, i kad ga odgledam, da ga sa kompa obrišem.

Sada film skinem na laptop, pa ga ili gledam direktno (Serviio) ili ga prikačim USBom na extHDD. Zatim extHDD nakačim USBom na TV, odgledam film. Da bih obrisao film nakon gledanja, moram da nakačim HDD na laptop... Nije to veliki problem, ali malo smara :)

Probao , i dalje nemam Č,đ, a imam Ž.Ć ?
Da li sam TV trebao u general setting da stavim Serbian country ?
Sada mi je na Germany, a subtitle ne serbian.

wwwz, možeš, ali seckanje će i dalje verovatno biti, zbog Wi-Fi.
Trebao bi ti NAS, pa da je disk na mreži, ili da ruter ima USB port da se koristi za mrežni disk.

borab, menjaj u podešavanjima mora da ima opcija za naša slova. Ako si siguran da je titl ispravan.

ili da ruter ima USB port da se koristi za mrežni disk.
Ima USB, ovo pod 3. To je to? Znači, mogu da nakačim HDD direktno na ruter? Hm, moram malo da vidim kako to funkcioniše i šta bih time dobio (i izgubio?) :)

rrVb2k6.png

Ništa ne gubiš. Tako ga vidi i računar i TV. Možeš u računaru da namestiš direktno da skida na njega, da ne moraš da gubiš vreme kopirajući.

@borab:
U notepad++ otvoris title i uradi sledece:
1. Encoding / Character Set / Central European / Windows 1250
2. Encoding / Convert to UTF-8 (nemoj da se prevaris pa izaberes ... without BOM)
3. Snimi titl
4. profit

Nije komplikovano. Ubodeš u USB od rutera, eventualno treba da uđeš u podešavanja rutera i omogućiš tu opciju, ako nije već uključena.

Vrh Dno