Šta je novo?

Koji DLNA software?

A gdje u p.m? Jutros sam vrtio kroz menije i nisam našao. Samsung UE6 serija je u pitanju.

Kad izaberem kao izvor Serviio, dobijem foldere sa filmovima i to je to...

Ne znam gde je Samsung konkretno stavio podesavanja, ali upalis film, ukljucis meni, i mora da ima odeljak za video playback sa velicinom titla.
Moj LG ima, i velicinu i poziciju i boju titla.

Ha, nasao sad, al' su ga sakrili....

Izgleda da nema pomoci posto je namjesteno ma Large.... :(

Mozda ima Very Large. :D

Universal Media Server moze da ubaci titl u film, podrzava dosta formata, cak i 3D titlove. GUI mu je bagovit, ali pustanje filmova radi dobro.

Universal Media Server moze da ubaci titl u film, podrzava dosta formata, cak i 3D titlove. GUI mu je bagovit, ali pustanje filmova radi dobro.

Dosta *******o radi, ja sam odustao od njega. Mada ni Serviio nije perfektan, jedno vreme je uzasno radio meni, zbog cega sam i pokrenuo temu. :rtfm:

Ja sam nedavno probao UMS na kompu sa streamingom na LG TV - stream radi odlicno, sa sve insertovanim 3d titlovima. GUI je druga stvar, neverovatno je bagovit...

Plex, subsonic, play-on, jel probao neko njih? Serviio mi je sada ponovo u fazi seckanja... kazu na forumu da ce resiti problem u nekim od sledecih peceva...

Ja sam nedavno probao UMS na kompu sa streamingom na LG TV - stream radi odlicno, sa sve insertovanim 3d titlovima. GUI je druga stvar, neverovatno je bagovit...

Meni se kocio kad treba da pusti, i u nedogled se vrtilo, na kraju ispalo da je Serviio pouzdaniji.

Meni se kocio kad treba da pusti, i u nedogled se vrtilo, na kraju ispalo da je Serviio pouzdaniji.

Meni je radio dobro - 3.1.1 verzija. Ima i transcoding gde sam ubaci 3D titlove ili neke druge. Lepo prepozna i sam TV kao renderer, sto ranije bas i nije radilo. Ali kazem, GUI je tako bagovit da je to horor...

UMS bar za OS X.

UMS mi najbolje radi jer mogu da podesim vecinu opcija koje na drugim aplikacijama ne postoje.

Nego nek mi neko objasni kako je to UI bagovit, ja nisam primetio, i sama app je stabilna.

Gde ima dobrih pluginova za serviio , koji rade ?

Ako imas problema sa onima sa foruma update-uj javu, meni je to resilo problem sa pustanjem videa.

A kako naterati plug-in da radi? Stavio sam u folder gde treba, procitao kako se podesava, mislim da sam ispostovao korake, i dalje nista...

Konkretno plug-in za Comedy Central.

UMS mi najbolje radi jer mogu da podesim vecinu opcija koje na drugim aplikacijama ne postoje.

Nego nek mi neko objasni kako je to UI bagovit, ja nisam primetio, i sama app je stabilna.

UI na Windowsu pokazuje svakakve bagove... Dovoljno je da nesto promenis, da bi se elementi interfejsa totalno ispremestali po prozoru.

Ja to nisam primetio na OS X-u.

Stavio sam serviio i lepo strimuje multimediju, bez seckanja, zadovoljan sam veoma. Nov sam u ovim dlna vodama pa ako moze neko da mi odgovori da li je moguce bez kupovine dodatnog hardvera omoguciti strimovanje desktopa na tv, odnosno kao da su povezani tv i pc preko hdmi, znaci da tv sluzi kao dodatni monitor i sve to da radi bez kabla?

Znam da VLC moze da strimuje desktop, da li Plex ima neki plugin ne znam. Kako podesiti prijem na TVu - treba probati. Siguran sam da bi bilo velikih kompromisa u pogledu kvaliteta videa...

I da može, postojao bi lag pa bi bilo neupotrebljivo za rad. Pojedini laptopovi imaju mogućnost wireless display pa u saradnji sa smart tv-om može da se iskoristi.

Stavio sam serviio i lepo strimuje multimediju, bez seckanja, zadovoljan sam veoma. Nov sam u ovim dlna vodama pa ako moze neko da mi odgovori da li je moguce bez kupovine dodatnog hardvera omoguciti strimovanje desktopa na tv, odnosno kao da su povezani tv i pc preko hdmi, znaci da tv sluzi kao dodatni monitor i sve to da radi bez kabla?

Ako imas podrsku za WiDi ili Miracast. Sto zavisi od hardvera koji imas, ili dokupljavanje adaptera za isti.

(A sad bi bilo lepo da neko meni odgovori na pitanje oko plug-in za Serviio...)

Poslednja izmena:
Plug-in je neupotrebljiv. Tako da je to bio problem. Steta...

Mozda nije plugin radio,jer radi samo u USA,kolko sam video....mozda probas da prvo instaliras program Hotspot Shield...posle toga si uvek na netu prijavljen sa Usa ip adresom....ja tako koristim kad gledam video na Hulu servisu,ili slusam Pandora radio....

Mozda nije plugin radio,jer radi samo u USA,kolko sam video....mozda probas da prvo instaliras program Hotspot Shield...posle toga si uvek na netu prijavljen sa Usa ip adresom....ja tako koristim kad gledam video na Hulu servisu,ili slusam Pandora radio....

Ne radi samo u USA. Daily Show, Colbert Report i South Park su dostupni i u Srbiji na zvanicnom sajtu.
Nego plug-in nije osvezen jos od prosle godine, a oni su menjali sajt u medjuvremenu...

Ok, nisam duze vec na Serviio,jer mi postalo mrsko da stalno menjam linkove za Streamove,a i nekako se ne voli sa Philips Tv,pa ne salje titlove.....sada mi je ta opcija mnogo bolje sredjena sa pluginom TSmedia za Enigma 2 Sat Risivere....
a od DLNA vec duze koristim UMS i Plex na Mac-u...posebno UMS,jer odlicno radi sa mojim Tv,mogu da menjam velicinu fonta,boju,senke,pozadinu...

Imam problem sa Plex, ne znam kako da namestim kategoriju Channels da se vidi na TV-u, konkretno Colbert Report i The Daily Show.
Vide se ovako, i sa PC-a mogu da pustim i pristupim.

Nazad
Vrh Dno