Video sam da dosta Vas se raspituju za desktop okruženja. Po meni je najbolji i3 jer je najbrži i ne zauzima mnogo mesta na memoriji. Čini mi se da se sva desktop okruženja fokusiraju na uređaje na dodir što i nije baš pogodno za nas PC korisnike...Kad savladate i3 neće Vam više trebati miš i ciljanje ikonice X za isključivanje programa i postalih vizualno neptrebnih stvari.
Nastavljam sa konverzijom moga okruženja na linuks polako, ali sigurno. I meni manje posla :d.
Ko je fan Budgie desktop environment-a moze probati i Ubuntu Budgie od 17.04 verzije. Solus je ekstra kome ne smeta manji broj paketa, ali je sto bi se reklo bas kvalitetno odradjen. (Disclaimer: Ubuntu Budgie Developer ovde)
Velika se rupa napravila od kako je Canonical krenuo u pogresnom smeru, evo ima vec pola decenije. Danas Linuxu najvise fali jedan novi Ubuntu projekat kakav je bio onaj iz 2005. godine. Da se ljudi dogovore precizno oko pravca razvoja. Kinezi imaju mozda i najbolje ideje ovih dana u Linux svetu, sto je porazavajuce. Samo je njima jasno sta to zele desktop korisnici od Linuxa.
Novi Ubuntu Unity i sve verzije Gnome 3 su toliko grozne da ih ne bi dalje komentarisao a KDE je jos uvek nestabilni kupus. Tako da bi ipak moralo novo okruzenje da se pravi jer ne vidim nijedno koje zadovoljava sve kriterijume. Treba sami sa sobom da se dogovore da od tableta nema nista i da ne postoji sansa da ikada pomere Android nego da trebaju raditi na integraciji Android runtime u distribucije. Na kraju ce ispasti da je Windows odradio bolji posao sa desetkom sto se tice grafickog interfejsa nego Gnome i Canonical timovi.
Red Hatu svaka cast na profitu ali oni finansiraju pogresne projekte.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari