Šta je novo?

Koji CPU kuler je trenutno najbolji ?

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Ako si se meni obratio - moj post se odnosi na onaj sto je napisao micairvas. Mislim da je to sasvim jasno.

Govorim o hladnjaku do te cene ! Sta ima da je bolje i da kosta ispod 8 k din kod nas. I ogromno je bas ogromno , ima li neki single tower da mu prismrdi bar ?

Ja sam pre NH-D14 imao akasa venom ak-ccx-4002hpv3 hladio je ok, sa NH-D14 sam dobio 5-6 stepeni nize temp. Samo sto je Akasa bila neuporedivo bucnija, jedan vent koji je isao do 1900 rpm. Kome buka ne smeta moze da pazari, kostao je 3500, sad moguce da ga nema ali ima nekih voodoo varijanti sa 2 venta a msm da su slicne performanse ....

@deklaracija
Prolimatech Megahelms ili Noctua NH-U14S. Megahelms je problematičan za AMD konfiguraciju, jer treba rev. C koja ide sa setom za montiranje, ili set loviti zasebno za šta treba sreće.

@ Car sasvim si ti jasan ,a obratio sam se svima, pa eto i tebi. Kazes ima i boljih, koji su to ,a da su dostupni kod nas i po kojoj ceni ?Prolimatech Megahelms ne vidim ga u prodaji kod nas, a evo ni noctue nema vise u e**ju. A planiram da uzmem 4670ki ausus z87-a tako da necu morati da lovim. Silver arrow takodje dobar , takodje nema nigde kod nas...

Megahelms jedino preko oglasa, par puta je bio da se kupi i u WW šopu. Ako hoćeš neki pristojniji kuler da kupiš kod nas, naoružaj se strpljenjem

@ Car sasvim si ti jasan ,a obratio sam se svima, pa eto i tebi. Kazes ima i boljih, koji su to ,a da su dostupni kod nas i po kojoj ceni ?Prolimatech Megahelms ne vidim ga u prodaji kod nas, a evo ni noctue nema vise u e**ju. A planiram da uzmem 4670ki ausus z87-a tako da necu morati da lovim. Silver arrow takodje dobar , takodje nema nigde kod nas...

Ako je parametar "kod nas"... onda nema bolje. Nazalost. Ja sam pricao u globalu.

Cak i ovaj H110 sto ga Goran pominje, mislim da nema toga u ovim krajevima.
Na stranu sto je inace (dosta) skuplji od NH-D14.

Ma da video sam noctu-u na 2,3 mesta, sada je nema tu gde je bila jeftinija. uglavnom ako to nadjem to cu i kupiti . Ne bih vodeno zbog ne znam cega uglavnom necu ! A ovaj Megahelms ide bez ventova ,a noctua ide u pakovanju sa ventovima jel ?

Vodi racuna samo da ne bude SE2011 verzija Noktue, vec "regularna", tj. bez sufiksa i prefiksa.

I da, NH-D14 ide sa parom ventilatora.

Ja sam bio u sličnoj situaciji, čekao da se pojavi neki bolji vazdušni kuler kod nas u prodaji, ali ništa. Svi imaju NH-D14 ali samo sa kačenjem za LGA2011..... Na kraju sam uzeo Seidon 120XL, koštao 8990 din, po performansama je tu negde kao i Noctua, ne zauzima polovinu kućišta, ali definitivno nije šampion tišine pri opterećenju.

NH-D14 ima sva ziva kacenja... osim za LGA2011. To pak moze da se dobije gratis, na upit.
NH-D14 SE2011 ima samo LGA2011 kacenje.

Da ne otvaram novu temu. Planiram neku konfiguraciju na LGA1155 (i5 3570K) socketu i imam vec Thermaltake Big Typhoon VX pa bih ga iskoristio. Da li bi moglo?

Compatibility:
Intel Core 2 Exterme(Socket LGA775)
Intel Core 2 Duo (Socket LGA775)
Intel Pentium Extreme Edition (Socket LGA 775)
Intel Pentium D (Socket LGA 775)
Intel Pentium 4 (Socket LGA775)
Intel Celeron D (Socket LGA775)
AMD Athlon 64 X2 (Socket 939, AM2)
AMD Athlon 64 FX (Socket 939, AM2)
AMD Athlon 64 (Socket 754, 939, AM2)
AMD Sempron (Socket 754, AM2)

Nece da moze :p Prodaj ga i uzmi nesto sto ce da pase ok.

Q9550 (S775, 4 jezgra), koji je danas najbolji kuler za njega a da može da se nađe kod nas, i da može i malo da se OC-uje CPU (makar bez dizanja napona). Optimalna cena bi bila do 50€. Kompatibilnost sa nekim "budućim" podnožjem bi bila samo plus.

Uzeo sam BeQuiet! Dark Rock 2 i moram da kazem da sam prezadovoljan kulerom. U idle modu ventilator ide ispod 300rpm pa je na nekim maticnim plocama potrebno podesiti minimalnu brzinu za CPU fan jer ce u suprotnom prijavljivati CPU Fan Error prilikom podizanja sistema. Kuler je izuzetno tih i kada ja CPU na full load. I neuporedivo je lepsi od bilo kog Noctua kulera.

Kuler podrzava sve sockete ukljucujuci i najnoviji Intel Haswell LGA 1150.

Poslednja izmena:
Postom. Naravno :)
Tesko da bi iko od nasih izasao u susret za tako nesto, znajuci ih... nazalost.

Imas na njihovom sajtu online formular, sve popunjavas tamo.

2 Kakashi:
Svaka cast na kupovini. Stvarno izgleda mnogo dobro, cak impresivno.
Meni se mnooogo svidja Pro verzija tog istog cooler-a, i kada bi kojim slucajem bio egal sa Phanteks-om po performansama, istog momenta bih se razleteo da nekako nabavim upravo njega.

Hteo bih da dodam još jedan ventilator na moj CM Hyper 212 evo, pa me zanima koji je najbolji do 1000 dinara?

Stavio bih nesto na i7 2600k. Od kada sam ga uzeo pre dve godine nisam menjao stock cooler, a glasan je u pm. Jos kad igram igrice zuji ko usisivac, ali ja to ne cujem jer imam dobre sluske.
Dal ima svrhe da idem na Noktua ili da uzmem recimo cm hyper 212?

Na Noctuu idi samo ako si ekstrasens na buku. U svakom drugom slucaju ce ti taj CM biti sasvim zadovoljavajuc.

Savet - imam više izbora, hteo bih da zamenim svoj Hyper612s za nešto jače - da li uzeti PHANTEKS PH-TC12DX, Noctua NH-U12S ili neko vodeno tipa Seidon 120M ili V?

Dobio sam neke prve informacije da Phanteks uskoro sprema naslednika svog ČUVENOG CPU kulera PHANTEKS PH-TC14PE ! Pa bilo je i krajnje vreme, baš dugo se on drži na tronu kao najbolji kuler. Doduše, na nekim testovima on je na druigom mestu ali je na velikoj većini još uvek najbolji.

Ili ga je neki kuler sad prestigao što se performansi hlađenja tiče ??? Ako neko zna nek kaže jer sam malo ispao iz tokova u zadnje vreme.

Nazad
Vrh Dno