Šta je novo?

Koji CPU kuler je trenutno najbolji ?

kosta10

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2007
Poena
440
Da, radi i sa niklovanim bakrom bez ikakvih problema. Liquid Ultra nagriza JEDINO aluminijum, nijedan drugi metal nije u opasnosti.

Nije problem kosta10 zbog nagrizanja vec zbog toga sto koliko sam shvatio tecni metal se zaista toliko stegne da ne moze da se skine sa IHS-a pa verovatno moraju da se koriste neke grublje metode koje grebu, ostecuju povrsinu IHS-a i tu se javlja sad fizicko ostecenje zbog koga uvoznik verovatno nece da prizna garanciju na CPU ako ikada dodje na servis. Sad ako ova Ultra moze na neki bezbedan nacin da se posle koriscenja skine onda je to apsolutno pun pogodak i najbolja pasta na planeti definitinvo(sto ona i jeste po performansama).

Sad ako ova Ultra moze na neki bezbedan nacin da se posle koriscenja skine onda je to apsolutno pun pogodak i najbolja pasta na planeti definitinvo(sto ona i jeste po performansama).

Nisi bio na njihov sajt, pogledaj i sam. Naravno da može bezbedno da se skine, imaju specijalno sredstvo za čišćenje te paste. Ako se to sredstvo koristi nema problema, a i od firme Arctic Silver ono sredstvo za čišćenje radi, barem koliko ja znam.

Nisi bio na njihov sajt, pogledaj i sam. Naravno da može bezbedno da se skine, imaju specijalno sredstvo za čišćenje te paste. Ako se to sredstvo koristi nema problema, a i od firme Arctic Silver ono sredstvo za čišćenje radi, barem koliko ja znam.

Nisam znao za to sredstvo za ciscenje, zar se to onda ne dobija u kompletu sa pastom ili se kupuje odvojeno?

Ne rece mi jel ti CL Pro skinula stampu sa procesora? Da znam dal da se zayebavam ili ne... Koja je cena kompleta (pasta + hemija za pranje) i jel salju za Srbiju?

Poslednja izmena:
nisam gledao josh uvek :( ali kontam da ne moze biti neka razlika u odnosu na ultra...
tako da...***...probaj prvo na nekom lesh procesoru.

ne znam za slanje, rekoh, ja sam doneo par komada za sebe i drugare...oko 10-11e su u proseku + dostava.

dobijesh i dva shtapica za ushi kojim razmazuesh pastu,
neki kao sundjer (nemam pojma za shta je on) i onu kao vlaznu maramicu sa izopropilom, u paketu.

Poslednja izmena:
Tako sam i mislio, ne dobija se set za ciscenje vec se kupuje odvojeno a koliko vidim na onom tutorijalu za skidanje to sredstvo za ciscenje nije ni potrebno? Valjda sluzi za temeljno ciscenje posle skidanja pasta za kulere uopste tj nije vezano samo za njihove paste?

Koji kuler tu negde do 3500 din može dobro da hladi amd phenom II x4 955 na 4GHz?:p

Jedino sto bih pored Phanteksa sa 2x TY-143 razmatrao je ova aždajica mada kada se baza Phanteksa lapuje verujem da se dobija ista temp(sa default fanovima koji idu uz Phanteks)kao sa Swiftech H220, sad Phanteks + TY-143@2500 RPM-a dodatno spusta temp za neki stepen, mozda opet bolje Phanteks(lapovan) ili jednako...

PS Out of the box bolje Swiftech H220 definitivno ali poprilicno skuplje(mislim 140$, tesko se nalazi - sve rasprodato :) ) + kabastija stvar od vazdusnog hladjenja. Kada bi Swiftech malo samo spustio cenu da bude u klasi Phanteksa ili Silver Arrow SB-E-a razvalio bi sa prodajom, svi bi presli na ovog monstruma ,) Koliko sam nesto pohvatao Swiftech je izgleda americka firma.

Poslednja izmena:
@ Ljanmi

Ne isplati se to čudo, preskupo je a i dosta kabastije, što velika većina korisnika prosto ne trpi uopšte.

Kao što kažeš, bolje je da se lapuje baza Phanteksa i da mu se dodaju TY-143@2500 ventovi. Daleko bolje je to rešenje.

Znam kako zvuče, vrlo glasno je to. Ali kad ih je već spomenuo naš drug Ljanmi ajde malo da dodam ulje na vatru. :)

kosta10, Ljanmi:

Ja vas uopste ne razumem, kako mozete da kazete da su vodena hladjenja kabastija od Phanteksa sa 2x TY-143.

Upravo je suprotno, kad se instaliraju u kompatibilno kuciste, osim creva, sve je cisto oko procesorskog lezista, mozete da stavite bilo koju memoriju bez problema, hladnjak namontiran sa ventilatorima uopste ne smeta na vrhu kucista.

Plus, povecavate i cenu Phanteksa ako im dodate ta dva TY-143 ventilatora (2x15 dolara). I kao da niste videli kako to cudo izgleda kad se stavi na maticnu plocu i kuciste.

Inace, Corsair H80i moze da se kupi za 79 kanadskih dolara sa dva SP120L ventilatora, ali ne u Srbiji. I ne mislim da je bolji od Phanteksa, ali za te pare nije losa kupovina. Corsair H100i je 100 dolara, Noktua i Phanteks oko 85.

Noktua i Phanteks imaju bolji odnos preformansi i buke, jer da H100i, a pogotovo H80i dostignu ili prestignu te temperature, ventilatori moraju da se okrecu vec oko 2000 ili vise, a to je previse bucno.

Tako sam i mislio, ne dobija se set za ciscenje vec se kupuje odvojeno a koliko vidim na onom tutorijalu za skidanje to sredstvo za ciscenje nije ni potrebno? Valjda sluzi za temeljno ciscenje posle skidanja pasta za kulere uopste tj nije vezano samo za njihove paste?
Mozes da koristis za bilo koju pastu---
img0351me.jpg

Cao drustvo, pre godinu dana sam kupio novu konfiguraciju od 200e. Malo me smara jer je spora, zapinju programi za graficku obradu, pa bih zeleo da unapredim procesor. Da li je mogu da stavim nesto (bitno) jace od AMD Althlon II X2 250 koji radi na 2,20Ghz ? Ploca je MSI 880GM-E41
Ne razumem se u hardver pa Vas molim za pomoc ako na ovom spisku ima nesto sto jos uvek moze da se kupi novo, best buy preporuka ?
Hvala unapred, Milan.

Poslednja izmena:
Ta ploča nema bogzna kakvo napajanje pa bih ti ja preporučio Athlon II X2 270 koji ja trošim već neko vreme. Vrlo malo troši (61.5 W) i kod mene radi super na preko 4 GhZ 24/7.

Ljudi ne trošite postove na nešto što NEMA VEZE sa ovom temom. Hvala na razumevanju, a tebe, milan_S , savetujem da otvoriš novu temu u za to predviđenom podforumu i tamo postaviš pitanje.

Nazad
Vrh Dno