Šta je novo?

koji cooler?

Hornet

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
619
Zalman CNPS9500 ili thermaltake BigTyp sta ce biti bolje za core duo 6400 i gigabyte GA-965P-DS4? razlika u ceni nije bas mala a da li je i opravdana?koji je laksi za montazu i ima li nekakvih problema u montazi ovih velikih cooler-a na ovu plocu...

Evo da se i javim,maloooo sam se kasnije prikljucio al nema veze,prvo cestitke Misku na racun bolesno ispolirane baze coolera,a sad preporuka sa moje strane za Tt Sonic Tower uz malo tzv.modovanja tj. rotiranjem po dva Al listicja sa obe strane za 180° dobijate mogucnost da pricvrstite jednu 120mm-icu izmedju "towera"()cime se dobijaju extra performance,primer meni temp. pri max opterecjenju i pri ovakvom kloku ne prelazi 40C a da pritom fan hladi na samo 1200rpm,gotovo necujan,kad ne igram igre smanjim fan na ~700rpm i onda je stvarno potpuno necujan,a temp opet ne prelazi 37i podeok cezlijusove skale.
Evo kako to izgleda:
na drugoj slici je prikazana temp CPUa posle xx sati interneta,filmova,muzike itd.
Jednom recju sve preporuke za cooler

Prilozi

• DSC02538.JPG
    DSC02538.JPG
    57.2 KB · Pregleda: 138
  • DSC02540.JPG
    DSC02540.JPG
    58.7 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Misko ti imas BT VX sto drzis kuler na 800 rpm ? Svojevremeno si kao reper za tisinu uzimao bas tu TT 12icu na 1300 rpm.

Koliko se vise greje C2D od Amd-a meni temp ne prelazi 38, a evo sad ukljucen progdvb net muzika i temp 34 ali na venice 3500+

Videcu kad montiram Papst kakva ce mu biti buka posto oni u specifikacijama stavljaju nizu buku od realne

Ortak je to sa Sonic Tower-om uradio to josh pre godinu dana i extra mu hladi,12-icu ubacuje sam oleti kad su temperature vec,inace nema potrebe jer mu je temp oko 40 c

Misko ti imas BT VX sto drzis kuler na 800 rpm ? Svojevremeno si kao reper za tisinu uzimao bas tu TT 12icu na 1300 rpm.

Koliko se vise greje C2D od Amd-a meni temp ne prelazi 38, a evo sad ukljucen progdvb net muzika i temp 34 ali na venice 3500+

Drzim cooler na 800rpm-a jer ne zelim da mi se komp cuje kad spavam a skidam nesto, znaci kad legnem u krevet koji je nekih 2-2.5m udaljen ja ne zelim da cujem nista :), a to sam i dobio, najglasniji je hdd u idle-u. Inace cooler je na 1.3k RPM-a tih, ali ne i necujan sa 2m.

Intel se greje vise, ne znam tacno koliko.

Meni nije jasan mod, o kojim "listićima" je reč?
pa o ovim aluminijumskim,Sonic Tower ima 2 x po 55 "listicja" na svakom toweru(ne znam kako drugacije da ih nazovem),kao sto mozes da vidis na slici rupice za srafove na tim listicjima su po defaultu okrenute za 180° i ne postoji mogucjnost da se 120mm fan pricvrsti u srediste towera.a ja sam jednostavno zarotirao po dva listcja sa svake strane i time dobio mogucjnost da fiksiram fan u sredinu,i time prilicno povecjao performance a i prostor u kucjistu.
tt_sonic.jpg

Poslednja izmena:
A samo da pitam jel nisi mogao da okrenes kuler tako da izbacuje topao vazduh napolje, a ne da ga salje u napajanje?!?
Ne nisam mogao da ga rotiram kako sam hteo,ne znam dal zbog samog coolera ili zbog layouta ploce ,a to sto duva ka napajanju se pokazalo kao jako dobro,zato sto na ovaj nacin jako brzo i efikasno usmeravam toplotu ka napajanju gde 14ica bez imalo problema odstranjuje toplotu iz kucjista.Zakljucio sam da je suprotan sistem los em zato sto mi se graficka kartica vise greje,jer topao vazduh dospeva do nje ,em sto 12ica(koja stoji bocno) koja hladi graficku delom vracja taj topao vazduh ka cooleru i time ga opet zagreva,sto naravno ne valja.Primetio sam drasticnu razliku u temperaturama u oba slucaja,ako 12ica duva ka grafickoj temperature su znatno vecje 42 idle-48full(razlog je naveden u prethodnoj recenici),dok u obrnutom slucaju stvari stoje ovako 32idle-40full,razlika je vise nego ogromna.
Poz:wave:

Ma ok je da neokreces kuler da duva prema grafickoj vec prema napajanju, ali je u principu uvek najbolje da se prosledjuje na poslednji fan (pogotovo ako ja 12 u pitanju). :wave:

@Misko razumem te ja spavam u sobi do one u kojoj je komp pa sam zato spojio one 9 i 12-ice na AG3, ali ovaj BT-ov vent nisam smanjivao posto ga stvarno ne cujem u drugoj sobi.

@illidan
nemoj da palis ljude, treba da znaju da poliranjem procesora gube garanciju :)

znachi, niko se ne shtreca za ove nagoveshtaje o lomljenju plocha pod TT BT i sl.?
mislim, jeste da za LGA775 ( za shta i meni treba ,)) ima chvrshcci mehanizam ( mislim na VX) ali nije bash neki?
ili ste svi probali samo prvu verziju?

koliko vidim, samo mu fan sa kontrolom obrtaja i veccim max. RPM poveccava protok?
ako je to sluchaj, onda moja ideja sa nekim Panaflo fan-om dubine 38mm reshava taj problem.. ;)
tj. ako ga ima kod nas josh uvek.. heh, ka'cce taj ponedeljak.. :trust: :p

pozdrav

Poslednja izmena:
Kakvo lomljenje ploca????!!!!!
O cemu pricas?
Jeste veliki, ali da je tako opasan po plocu nisam znao.

Mislim da Tuniq Tower kod nas ne može da se kupi. A za TT Sonic Tower nisam siguran, taj kuler i mene zanima

Koji je najbolji od ova 3 kulera?
1.Thermaltake Blue Orb,
2.Thermaltake Sonic Tower ili
3.Cooler Master Hyper TX?
Zanima me za ovaj procesor iz potpisa,jer nije bas neki vrhunski primerak kao sto neki imaju ovde tj da bi radio na onoliko MHz koliko ja hocu trebaju mi vece voltaze pa se samim tim i puno greje.

Poslednja izmena:
Koji je najbolji od ova 3 kulera?
1.Thermaltake Blue Orb,
2.Thermaltake Sonic Tower ili
3.Cooler Master Hyper TX?
Zanima me za ovaj procesor iz potpisa,jer nije bas neki vrhunski primerak kao sto neki imaju ovde tj da bi radio na onoliko MHz koliko ja hocu trebaju mi vece voltaze pa se samim tim i puno greje.
Definitivno Sonic Tower,moja preporuka da mu montiras CoolerMaster SILENT 1220rpm i da oboris brzinu na 800rpm,time cjes dobiti odlicno hladjenje a necjes ga ni cuti,garantujem.
Mada cak misim da bi ti dobro hladio i bez ventilatora.

Poslednja izmena:
Sad sam nasao i Big Typhoone za 39e,a Blue Orb je 33e i Sonic Tower 34e,znaci tek sad ne znam sta da radim,da li da uzimam ovaj Big Typ ili Sonic,a za Blue Orb ovde niko nije pisao nista,tako da ne verujem da cu njega,mada sve je moguce...ali ta kombinacija Sonic + 12cm ventilator mi izgleda extra sad koliko je to bolje......:wave:

Poslednja izmena:
Sad sam nasao i Big Typhoone za 39e,a Blue Orb je 33e i Sonic Tower 34e,znaci tek sad ne znam sta da radim,da li da uzimam ovaj Big Typ ili Sonic,a za Blue Orb ovde niko nije pisao nista,tako da ne verujem da cu njega,mada sve je moguce...ali ta kombinacija Sonic + 12cm ventilator mi izgleda extra sad koliko je to bolje......:wave:

Big Typhoone end of story

Pa sta sad modovan Sonic tower koji bi me sa tom 12-icom izasao 3-4e vise nego Big Typ ili Big Typ?Ajde jos neko nek se javi.:D

Kao prvo uopste ti nije potreban taj cooler za single core proc koji imas osim ako neces bas da ga kupis onako... Big Typ ti je definitivno najbolji odnos cena performanse i zbog buduceg upgrade-a bi trebalo njega da uzmes. poz

Pa meni smeta 60C na 2600MHz mereno core temp-om,pri max opterecenju,znaci to je bilo isijavanje toplote iz box hladnjaka.

Ja imam celeron na 2.8 i stavio sam na njega TT Big Typhoon, ali jedva 2-3 stepena da sam dobio bolje temperature u idle, sa boxom je bilo nekih 47-48 stepeni, dok je sa bt-om pod opterecenjem nekih 54-57, sto mislim da nije lose, ali sam valjda ja ocekivao bolje rezultate u idle, ili je to do mog procesora, koji sam negde procitao da se inace podosta greje. Sta vi mislite?

Imam C2D e6300 trenutno radi standardno na 1.86GHz.
Posto nam uskoro dolaze pakleni dani i ljeto (znaci od novembra pa do marta prosjek ce biti 40C) imam u planu da uzmem neki od navedenih CPU cooler-a.

Zalman CNP S9700NT
http://itestate.com.au/products_detail.asp?code=PD00004863

Zalman CNP S7700-ALCu
http://itestate.com.au/products_detail.asp?code=PD00004863

Konfu mozete da vidite u profilu. Mozda nije na odmet, samo bi napomenuo da bi mozda u narednih godinu dana uzeo neki od C2Q ili C2E procesora. Pa da se i to ima u vidu.
Sta mi vi predlazete, da li ima neka bolja solucija od ove moje?

ja imam TT BigTyphoon i jedino nisam zadovoljan privrtanjem/zatezanjem srafova koji ga lepe za proc....... kad sam dotezao jednom prilikom je nesto krcnulo, grozno!!! a, bas sam umereno stezao! nisam zadovoljan , i preci cu na Zalman CNP S9700NT.

EVO I TEMPERATURE , temp sobe oko 25, i temp procesora na default clocku (koriscena i Arctic Sliver 5 pasta + poliran kuler)

Asus Commnado (965) i Quad Core Q6600 2.4
temp su na idle .......nesto tu nije dobro........ :trust:

Nazad
Vrh Dno