Šta je novo?

koji cooler za socket 478

prako je napisao(la):
Ja mislim da je taj 7700CU porez na budale!

Imaš neke argumente za tu tvrdnju? Zalman 7700 je bolji i tiši kuler u odnosu na 7000 koji trenutno imam u mašini, a sa kojim sam jako zadvoljan. Hladi PIV 3.3Ghz u full loadu na 55C (na Abit ploči) pri svega 1800 rpm, kada je apsolutno nečujan. Navedi mi bilo koji kuler sem Thermalright-a SP-120 (čije telo bez ventilatora je skuplje, nego ceo zalman) koji može ovako nešto.

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=245

Odličan izbor i za OC, i za tih rad.

EDIT: Imamo isti setup, Abit IC7 + PIV, samo što je moj northwood. Za merenje temp, probaj SpeedFan, odlično radi na ovoj ploči, možeš i da kontrolišeš broj obrtaja kulera pomoću njega.

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
Koliko je para taj kod vas?
Vidim da ti je stao na IC7, tako da ni ja necu imati problema.

Kad preračunam u dinare, negde oko 2200 Din sa dve godine garancije! 😉
Nije baš jeftin!

Ma stat će ti, i još će ti ostati mesta, nije baš da je na knap!

Poslednja izmena:
Alexandar je napisao(la):
Imaš neke argumente za tu tvrdnju? Zalman 7700 je bolji i tiši kuler u odnosu na 7000 koji trenutno imam u mašini, a sa kojim sam jako zadvoljan. Hladi PIV 3.3Ghz u full loadu na 55C (na Abit ploči) pri svega 1800 rpm, kada je apsolutno nečujan. Navedi mi bilo koji kuler sem Thermalright-a SP-120 (čije telo bez ventilatora je skuplje, nego ceo zalman) koji može ovako nešto.

http://www.madshrimps.be/?action=getarticle&articID=245

Odličan izbor i za OC, i za tih rad.

EDIT: Imamo isti setup, Abit IC7 + PIV, samo što je moj northwood. Za merenje temp, probaj SpeedFan, odlično radi na ovoj ploči, možeš i da kontrolišeš broj obrtaja kulera pomoću njega.

E sad, pa taj 7700 je preogroman i pretežak i preskup, a dobitci mali!

Treba i BIG tower kućičte za njega!! U ovom normalnom ne stane, zapinje na napajanje!

A i smete mi što je kao usisivač nahvata gomilu prašine u komp, pa taj ima vent. od 120mm kao tenk!

Alexandar je napisao(la):
Navedi mi bilo koji kuler sem Thermalright-a SP-120 (čije telo bez ventilatora je skuplje, nego ceo zalman) koji može ovako nešto.
Titan Vanessa hladi CeleronD na 3.8GHz na 55 stepeni max load, a takodje je necujna (i staje i u JNC MidiTower). Mislim da se northwood na 3.3 ne greje vise od tog celerona. Doduse cena joj je 3000 dinara kod nas

Stavio sam Vanessu na Northwooda 2.4b @ 2.8 i temperatura u full loadu je pala sa 56 na 46 stepeni i to pri 1500 Rpm. Jedino je montaza malo bezveze jer cooler moze da se postavi samo sa jedne strana i lose je reseno ucvrscivanje na S478, tako da hladnjak moze da se pomera levo desno po procesoru.

Sutra uzimam Chieftec LBX-01B-B-SL kuciste pa mi tako jos samo ostaje da pazarim kuler i mislim da cu uzeti Zalman CNPS7000 ali se dvoumim izmedju AlCu i cistog Cu.
Koji je bolji (cena = performanse)?

illidan je napisao(la):
Sutra uzimam Chieftec LBX-01B-B-SL kuciste pa mi tako jos samo ostaje da pazarim kuler i mislim da cu uzeti Zalman CNPS7000 ali se dvoumim izmedju AlCu i cistog Cu.
Koji je bolji (cena = performanse)?

CU ti se isplati jedino ak ti je komp. non-stop clocknut za 40% up!

[Mancha] je napisao(la):
Titan Vanessa hladi CeleronD na 3.8GHz na 55 stepeni max load, a takodje je necujna (i staje i u JNC MidiTower). Mislim da se northwood na 3.3 ne greje vise od tog celerona. Doduse cena joj je 3000 dinara kod nas

'Ladno nisam uspeo danas da ga instaliram na Epox 9NDA3J. Ona dva srafa kojima treba da zasrafim kuler za plocu se vrte u prazno, nedostaje im par mm duzine. Cak sam probao bez kulera da sa ta dva srafa zasrafim onaj plasticni okvir oko procesora i ista prica, ne moze da "uhvati".

Poslednja izmena:
prako je napisao(la):
CU ti se isplati jedino ak ti je komp. non-stop clocknut za 40% up!
Hvala 🙂
Inace ovo mi je temp. procesora posle 10 sati rada otprilike je sve vreme u idle osim par snimanja diskova i kopiranja nekih filmova i net.

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
Hvala 🙂
Inace ovo mi je temp. procesora posle 10 sati rada otprilike je sve vreme u idle osim par snimanja diskova i kopiranja nekih filmova i net.

Jel znaš da su senzori za temp. na IC7 pobrkani, ono što ti pokaziva da je PWM je u stvari temp. od CPU, i obrnuto, uverio sam se pošto su mi temp sa običnim box coolerom bile 55PWM i 41cpu, nakon što sam stavio zalmana 7000alcu temp. su bile 55pwm55 a 34cpu, dakle očigledno je da su pobrkani!

P.S. temp su merene na idle modu!

Poslednja izmena:
A čime meriš temp? Kod mene normalno pokazuje CPU i PWM

prako je napisao(la):
Jel znaš da su senzori za temp. na IC7 pobrkani, ono što ti pokaziva da je PWM je u stvari temp. od CPU, i obrnuto, uverio sam se pošto su mi temp sa običnim box coolerom bile 55PWM i 41cpu, nakon što sam stavio zalmana 7000alcu temp. su bile 55pwm55 a 34cpu, dakle očigledno je da su pobrkani!

P.S. temp su merene na idle modu!
Pa to znaci da ti je opala temperatura na PWM sa 41 na 34, a temp. procesora je ostala na 55C.

:d Bas logicno. Nego nije tu nista zamenjeno, samo ploca izgleda necita dobro temp (tj. daje 10-ak stepeni vise na svako iscitavanje).

Proday je napisao(la):
:d Bas logicno. Nego nije tu nista zamenjeno, samo ploca izgleda necita dobro temp (tj. daje 10-ak stepeni vise na svako iscitavanje).
Gledao sam malo po netu i izgleda da Abit senzor za temp. proc ocitava temperaturu sa die, a ne sa okoline samog procesora (kao kada zalepis termalnu diodu na procesor) tako da pokazuje vise temperature od 7-10 stepeni 😡 . U poredjenju Asus ploce, Abit ploce i instrumenta za precizno ocitavanje temperature Asus je bio za 3 stepena ispod prave temp. a Abit 7 stepeni iznad u proseku.

illidan je napisao(la):
Pa to znaci da ti je opala temperatura na PWM sa 41 na 34, a temp. procesora je ostala na 55C.

Ne nego dokaz da su senzori pobrkani!

mipko je napisao(la):
evo ga izuzetno kvalitetan test high-end coolera za 478 socket i napokon testiranih na Prescott-u na 3.6 GHz

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/he-cpu-coolers.html

Ja imam cooler master Hyper 48 i trenutno se vrti na 1098 RPM a temperatura dok programiram je oko 43-44C. U pitanju je prescott 3.2 GHz.

pozdrav
Mirko
A gde si nabavio Hyper 48 i po kojoj ceni. Pogledao sam sajt i izgleda kao zanimljiv izbor, iako mi se Zalman jos uvek cini kao bolji izbor.

illidan je napisao(la):
A gde si nabavio Hyper 48 i po kojoj ceni. Pogledao sam sajt i izgleda kao zanimljiv izbor, iako mi se Zalman jos uvek cini kao bolji izbor.

Kupio sam ga u ZG - www.links.hr

od te cene skines 20-ak % PDV-a i to je cena koju me je izasao.
Sto se tice poredjenja Zalmana i njega to ne mogu nista da kazem osim testova. Ja sam zaista prezadovoljan evo bas gledam SpeedFan 4.21 (1098RPM 41-42C CPU). Sum Kulera se ne cuje od suma napajanja koje je ultra tiho (Enermax Whisper). Cak ga i ultra tihe Seagate Barakude totalno "pokrivaju". Sto se tice montaze , zaista je super laka. Ako imas plocu tipa P4C800 ciji retension bracket vec ima ojacanje onda motaza traje vrlo kratko, odnosno onoliko koliko ti treba da "rascistis" pristup procesoru. Kod mene je trajala 5 min sa sve skidanjem stare i nanosenjem nove termalne paste.

Zaista sve najbolje o ovom kuleru.

pozdrav
Mirko

Nazad
Vrh Dno