Šta je novo?

koji cooler za socket 478

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
ovako box kuler mi je prozujao sad i na 2700rpm zuji ne jako ali vishe nego pre pa cu verovatno da ga menjam nacitao sam se postova o coolerima za AMD ali slabo o Prescott-u ,pa me interesuje shta ima na trzistu od coolera za njega.
uslovi:
1.da dobro hladi
2.da je tih
3.da nije skup 😀

p.s moj 100 post na bench :smoke:

pozz!!

Poslednja izmena:
Preporucujem ovaj DIAMOND 4200-C. Dosta njih ga koristi na prescotu i kazu da ispunjava tvoje kriterijume.

Zalman CNPS7000Cu ili CNPS7000AlCu koji je malo jeftiniji. Ja cu ovih dana da pazarim jedan (nadam se 7000Cu).

p.s. moj 50 post 🙂

illidan je napisao(la):
Zalman CNPS7000Cu ili CNPS7000AlCu koji je malo jeftiniji. Ja cu ovih dana da pazarim jedan (nadam se 7000Cu).

p.s. moj 50 post 🙂

Hoće li ti stati na ploču????

prako je napisao(la):
Hoće li ti stati na ploču????
Mislim da hoce, gledao sam na sajtu i ne nalazi se na spisku nekompatibilnih ploca.

illidan je napisao(la):
Mislim da hoce, gledao sam na sajtu i ne nalazi se na spisku nekompatibilnih ploca.

A pripazi da ti ne zapne za napajanje, pošto je ovdje u HR jedan lik pilio zelmana da stane! ,)

Jeste, DOBRO treba da se obrati pažnja da li Zalmanov ''cvet'' može da se upakuje u kućište. Ako je kućište manjih dimenzija pa je napajanje nisko, blizu Socketu, onda ništa od Zalmana. Mislim da ima kod njih na sajtu malo detaljnije o ovome.

Poslednja izmena:
Pazi prečnik mu je 13 i po cm! Probaj vizualno izmjerit sa CD-om i još malo dodaj pošto je cd prečnika 12 cm!

Kažu "Za instalaciju Zalmanovog coolera nikakve komponente matične ploče više od 39 mm, kao ni napajanje, čvrsti diskovi, grafička kartica i RAM se ne bi smjeli nalaziti unutar 68 mm promjera od središta procesora!"

Ja tu svinju nebih nikad stavio na ploču, em je i ružan i jako težak, ima 1Kg!

Poslednja izmena:
438gr nije ni blizu jednog Kg specifikacija. Aj ako ti nije problem malo obrati pažnju na rečnik, havala. :wave:

Stvorenje je napisao(la):
438gr nije ni blizu jednog Kg specifikacija. Aj ako ti nije problem malo obrati pažnju na rečnik, havala. :wave:

Možda gledaš neki drugi model! Evo pogledaj!

Prilozi

• zelman.webp
    zelman.webp
    34.3 KB · Pregleda: 107
Gledao sam CNPS7000B-AlCu kao što je navedeno na linku koji sam ostavio pošto me lično zanima taj kuler a predpostavljam i većinu prisutnih. Sada je postao cenovno prihvatljiv mnogima a pritom ladi OK. Bakarni jesu teži, ne sporim, ali po meni je takav kuler promašaj.

Uzeo bih 7000Cu koji je manji od 7700Cu (ima ventilator od 92mm, a 7700 od 120mm). 7700 ne moze da mi stane, ali za ovaj mislim da ne bih imao problema, memorijski moduli su mi u 2 i 4 DIMM-u, a sto se tice kondezatora u blizini soketa oni su nizi od 39mm. Pa po svemu sudeci mislim da ce mi stati.

p.s. na slici u atachmentu je CNPS7700Cu 😀

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
Uzeo bih 7000Cu koji je manji od 7700Cu (ima ventilator od 92mm, a 7700 od 120mm). 7700 ne moze da mi stane, ali za ovaj mislim da ne bih imao problema, memorijski moduli su mi u 2 i 4 DIMM-u, a sto se tice kondezatora u blizini soketa oni su nizi od 39mm. Pa po svemu sudeci mislim da ce mi stati.

p.s. na slici u atachmentu je CNPS7700Cu 😀

Ma bez veze bacaš pare, pa odvalit će ti ploču koliko je težak!?

prako je napisao(la):
Ma bez veze bacaš pare, pa odvalit će ti ploču koliko je težak!?

Daj molim te. Zar ti mislis da su ljudi koji prave ploce i kulere sisali vesla? Mislis da to sve lepo nije testirano? Ako planiras da koristis komp NORMALNO, a ne da igras kosarku sa njim, nema sta da se odvali. Toliko.

Vule je napisao(la):
Daj molim te. Zar ti mislis da su ljudi koji prave ploce i kulere sisali vesla? Mislis da to sve lepo nije testirano? Ako planiras da koristis komp NORMALNO, a ne da igras kosarku sa njim, nema sta da se odvali. Toliko.

Ne mislim da su sisali vesla, nego što treba jači cooler od onog što dobiješ u BOX-u kojeg su preporučili ti koji su pravili CPU!
To ti je ono isto kao kod auta, stavljanje širih guma,spojlera, a u biti nepotrebno! 😉

prako je napisao(la):
Ne mislim da su sisali vesla, nego što treba jači cooler od onog što dobiješ u BOX-u kojeg su preporučili ti koji su pravili CPU!

Pa... Zbog boljeg hladjenja mozda? Ako cemo tako, onda svi treba da drze CPU na defaultu i nece se grejati i dovoljan ce mu biti BOX kuler... Ni proizvodjaci kulera vise nece postojati, a ni proizvodjaci maticnih ploca nece morati u biosu pola stvari da stave... Super...

evo nasho sam ovaj cooler (u pakomu poshto ima predstavnishto u somboru),valja li shta SPIRE SP432B5 EasyStreamIV Pentium4 3.2GHz 6,25e
0302101_0.jpg

Čini mi se da je za tu kintu OK, ukoliko ti je bučan uvek možeš da mu redukuješ broj obrtaja. Ako ga pazariš skini mu gril.

Šta fali origainalnom,koji stiže sa procesorom?

Meni je taj orginalni kuler (za Northwood) najbučnija stvar u kućištu koju ću najverovatnije da zamenim. Inače hladi OK i po tom pitanju mu ne fali ništa.

I ja bi trebao da zamenim box na intelu i za sada sam naisao na ovaj Titan.
Kosta nekih 13€. Svidja mi se sto je klasicna osmica pa mogu da je zamenim za neku tishu, ima bakarnu osnovu i regulaciju brzine. Naravno ovaj grill se menja odmah. 😉 Za te pare sasvim ok.

E sad... Da li je bakar kao na boxu u sredini heatsinka celom duzinom ili je samo plocica bakra na dnu?

Prilozi

• w6_cu35_sc_b.webp
    w6_cu35_sc_b.webp
    22.3 KB · Pregleda: 136
Poslednja izmena:
velkod je napisao(la):
I ja bi trebao da zamenim box na intelu i za sada sam naisao na ovaj Titan.
Kosta nekih 13€. Svidja mi se sto je klasicna osmica pa mogu da je zamenim za neku tishu, ima bakarnu osnovu i regulaciju brzine. Naravno ovaj grill se menja odmah. 😉 Za te pare sasvim ok.

E sad... Da li je bakar kao na boxu u sredini heatsinka celom duzinom ili je samo plocica bakra na dnu?

gde si nasho taj cooler bash mocno izgleda??????
pozz!!

prako je napisao(la):
To ti je ono isto kao kod auta, stavljanje širih guma,spojlera, a u biti nepotrebno! 😉
Sa BOX varijantom nema nista od o/c, a i suvise mi je bucan. Ako hoces da ti auto bolje ide sa sirim gumama ima bolje prijanjanje na putu, a spojlerom povecavas downforce pa ti auto ide brze :smoke:

Poslednja izmena:
illidan je napisao(la):
Sa BOX varijantom nema nista od o/c, a i suvise mi je bucan. Ako hoces da ti auto bolje ide sa sirim gumama ima bolje prijanjanje na putu, a spojlerom povecavas downforce pa ti auto ide brze :smoke:

Problem u IC7 ploči je u tom što ti ona pokaziva obrnuto temperature, ono što ti u Everestu piše da je matična ploča, to ti je temp. procesora, a ona temp. procesora ti je temperatura od PWM, tj korektora napajanja na ploči, to sam utvrdio zato što sam pre IC7 imao IS7 i tana njoj je bilo normalno, na IS7 mi se temp PWM pwnjala do čak 100 Celzijusa, a to mi je pokazivao i externi termometar, pa sam po tom zaključio da je greška na IC7, i po tome kako se te temp. kreću siguran sam da je pobrkano!

Evo ti slika sa IC7!

Prilozi

• temp.webp
    temp.webp
    22.4 KB · Pregleda: 82
activated1 je napisao(la):
gde si nasho taj cooler bash mocno izgleda??????
pozz!!

Imas ga u MB softu, koliko ja znam jedino MB i Computer Dream imaju Titan u ponudi.

Nazad
Vrh Dno