Šta je novo?

Koji codec pack koristite?

Corey

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
319
Koji codec pack mi preporučujete da nije glomazan a da pušta sve, ne gledam preterano filmove ali što se tiča kratkih filmića dosta, raznih formata od flv do 3gp.

Koristib obe varijante, ali me ponekad mp4 i poneki avi zeza, zablokira i nece dalje.

Stvarno ti toplo preporucujem da ne koristis te kodek pakove. Imao sam i ja problem da pustim neke fajlove, ali mnogo je bolja opcija konvertovati ih u neki drugi format nego rizikovati da sistem ode u tri pm. Ono sto je zoni napisao u 95 posto slucajeva radi posao kako treba!
Pozdrav

MPC + ffdshow + qt/real alternative (lite)
nisam naiso na film da nije mogo da pusti.

par nisu imali zvuk ali su radili ok u vcl

Elem, za one koji nisu probali, XP Codec Pack u osnovi upravo i jeste MPC + ffdshow, sa jos par vise nego korisnih dodataka. Sve to u 6MB.

* AC3Filter 1.10b
* AVI Splitter 1.0.0.7
* CDXA Reader 1.0.0.1
* CoreAAC (AAC DirectShow Decoder) 1.2.0
* CoreFlac Decoder 0.4
* FFDShow MPEG-4 Video Decoder
* GPL MPEG-1/2 Decoder 0.1.2.0
* Matroska Splitter 1.0.2.9
** Media Player Classic 6.4.9.0 rev. 611
* OggSplitter/CoreVorbis 1.1.0.79
* RadLight APE Filter 1.0.0.4
* RadLight MPC Filter 1.0.0.4
* RadLight OFR Filter 1.0.0.4
* RealMedia Splitter 1.0.1.1
* RadLight TTA Filter 1.0.0.2
* The Codec Detective 2.0
* VSFilter (DirectVobSub) 2.37

dovoljno je samo MPC + ffdshow + qt/real alternative (lite) bar meni

Odlicna stvar je i program KMPlayer (slican je VLC-u, samo meni se vise svidja, cini mi se i da ima vise opcija).

Jos jedan glas PROTIV codec pack-ova.

FFdSHOW + BS za AVI
VLC za Matrosku i ogg.

Takodje jos jedan glas za ffdshow + BSplayer, ili ako se nekome tako vise svidja, MPC.
AC3 za zvuk, i to je to.
Od codec packova uglavnom treba bezati sto dalje....
Za "real" i "quicktime" fajlove je preporuka real/quicktime alternative, najbolje freeware (+ malo & slatko) resenje....

Jos jedan glas PROTIV codec pack-ova.
Od codec packova uglavnom treba bezati sto dalje....
da, ali to nije ni malo zabavno...

ovako instaliraš sve kodek pakove koje poseduješ pa pravac na forum.
pa onda kreneš: zašto ovaj plejer neće da pusti onaj fajl, ili zašto imam sliku a nemam zvuk u jednom filmu, a u drugom nemam sliku ali imam zvuk, ili šta znači kad mi windows izbacuje "neku™" grešku...

inače oni koji ne vole zabavu - ffdshow+mpc i kome treba qt/real alternative

Ja stvarno ne znam zašto mnogi pljuju po Codec Pack-ovima, ja K-Lite Mega Codec Pack dajem svima da instaliraju i sam ga koristim i sve radi savršeno (nisam naišao na video koji ne može da pusti, a Windows mi/im radi bar pola godine nakon instalacije KLM-a bez ikakvih "nekih™" grešaka). Jedino što se 99% njih žali na to što u MPC-u ne radi po default-u opcija Load Subtitle, a mrzi ih da čitaju šta treba da urade :)

Ja stvarno ne znam zasto ste protiv kodek pakova. Ja ih koristim mnogo godina i jos nisam imao problema kao sto vi kazete. Do problema moze doci jedino ako ne znas sta radis. A npr. VLC mi je vizuelno stvarno ruzan, bar onaj koji sam imao da probam.

K-Lite (bez Mega) Codec Pack.

Bolji je Mega nego obicni, jer ima quick i realtime alternative u sebi, ne moraju se zasebno skidati.

Da ne otvaram novu temu, samo jedno pitanje da postavim ... Postoji li neki prog kojim mogu uninstallirati sve osim onih osnovnih codeca koji dolaze uz instalaciju win-a ? Neko mi je instalirao nesto , i sada mi mnogo lose filmovi izgledaju ... hocu da sve uninstalliram i da se vratim na staru dobru kombinaciju ffd+ac3+mpc ...
Unapred hvala ;)

Uz Windows ne dolaze kodeci (ovi o kojima mi pricamo). Slobodno ti onda idi uninstall jedan po jedan, pa stavi sta zelis.

Pa ko se nije *****ao sa kodecima, ne zna kakvo zlo mogu da nanesu sistemu, pa moze da kaze kako su super stvar ti packovi. Ali ko nece da poslusa ljude sta ovde pisu i ne mora. Jel tako, tako je.

I po meni ffdshow ima bolji ac3 filter od Ac3Filtera koji daje dosta tih zvuk po degaultu, pa covek mora stalno da podesava. Znaci i ac3 filter nije uopste neophodan!

Pozdrav

Uzgred budi rečeno, ja ne znam zašto meni ni jedna default instalacija WinXP-a ne omogućava da ispravno gledam WMV fajlove, nego su ili rastureni ili u nekim drečavim osnovnim bojama. Nedavno sam morao da uradim reparaciju Windowsa, koristio najnoviji Ryan-ov pack sa integrisanim WMP 10 i desilo se isto što i sa default XP2 Winom. Normalizuje se tek kad instaliram onaj MS WinMedia codec pack za koji sam ovde milion puta ostavljao link.

kole89 je napisao(la):
Ja stvarno ne znam zašto mnogi pljuju po Codec Pack-ovima...
ma nije problem u kodek peku, već u korisnicima koji mahom ne znaju šta rade.
tipična situacija je da neko već ima na kompu neke osnovne kodeke, ali čuje od nekog da je taj i taj kodek pak odličan i jednostavno ga instalira bez obzira šta trenutno ima na sistemu.
zatim od drugog prijatelja čuje da je jedan drugi kodek pak još bolji, pa nabavi taj kodek pek, ali neku verziju iz prošlog veka, pa instalira i to za svaki slučaj - jer zna se, od viška glava ne boli...
...i onda se naravno hvataju za glavu i ponajvljaju jedna te ista pitanja na benču u nedogled.

suma sumarum, ako instaliraš kodeke na čistu instalaciju ili ako znaš šta radiš problema sa k-lite ili nečim sličnim problema ne bi smelo da bude...tako da...
sve je stvar izbora i upućenosti u problematiku.

Evo gledaj ovako. Instalirao sam na staroj masini nekoliko verzija divx-a, xvida i ffdshowa da vidim koji najbrze radi, posto je tad masina bila minimum za pustanje filmova. Iako sam u mpc-u stavio najvisi prioritet na neki od kodeka, po pravilu bi neki treci bili startovani i tako redom. Znaci totalna konfuzija. Ne da su se ovi gore kodeci krljali nego samo tako. O mpeg2 dekoderima tek da ne pricam. A uz to nisam ni imao instaliran codec pack. Jednom sam instalirao cini mi se klite, i jos gora situacija.
Poz.

samo k-lite 2.43. radi izuzetno, nikakvih problema nema, sve otvara, lepe opcije za subtitlove i zvuk... preporodio sam se od kako ga koristim

p.s. zar nije i ffdshow codec pack? (posto vidim svi kazu ne koristim packove nego ffd ;) )

Poslednja izmena:
p.s. zar nije i ffdshow codec pack? (posto vidim svi kazu ne koristim packove nego ffd ;) )
Ne u tom smislu u kom su to ovi drugi codec packovi. Ffdshow ima kompajlirane svoje biblioteke kodeka, a sam ffdshow funkcioniše kao "wrapper" koji poziva određenu biblioteku. Znači, ti kad instaliraš codec pack sa codecima 1, 2 i 3, tada ti se na spisku codeca pojavljuju 1, 2 i 3. Kad instaliraš ffdshow neće se pojaviti takav spisak, jer on ne instalira codece na sistem na uobičajeni način. Na neki način, ffdshow se može uporediti sa onim playerima koji imaju u sebi ugrađene kodeke.

Npr, ne možeš ti da držiš istovremeno Xvid 1.0 i Xvid 1.1. Ali, mada u osnovi koristi Xvid codec (tj. njegova biblioteka je zasnovana na Xvid sourceu), moguće je bez problema staviti i ffdshow i Xvid, a potom u ffdshow odrediš da li će se Xvid/DivX dekompresovati Xvid codecom ili internim ffdshow codecom.

Ukratko, ffdshow je direct show filter koji u sebi sadrži mnoštvo dekompresora za različite formate, on ih ne instalira na sistem kao samostalne codece i to je ključna razlika u odnosu na codec packove.

Poslednja izmena:
Odlično wiz011! Sada će, nadam se, većina ljudi koji nisu znali razliku - saznati.

Inače, kod mene sve po starom... FFDShow + MPC + VLC (meni najbolji za HD).

Koja je trenutno aktuelna ver za c2d? Moze neki link?

Poz

Verzija cega za c2d?

Nazad
Vrh Dno