Šta je novo?

Koji audio plejer

Dobar player. Chak nema Volume Bar u osnovnoj varijanti ;)

Dobar player. Chak nema Volume Bar u osnovnoj varijanti ;)

Ima, ima nego ti ne znas ocigldno gde da ga trazis ! U donjem desnom cosku, vidis, imas vrednost za jacinu (u dB naravno) ! Cim kliknes tu evo ti ga Volume bar ! Prosto zar ne ?!! :d :d

F2k je najbolji player koji postoji. Brzo se startuje, ima mnoštvo pluginova, laka kontrola, mogućnost podešavanja izgleda kako vi želite. Znači vrh. :)

jos da mu naprave neki interfejs..... :p

jos da mu naprave neki interfejs..... :p

Ma ni to nije problem. Postoji dodatak za foobar, koji ga pretvara u plejer sa pravim skinovima, al onda se gubi funcionalnost, dodje mu isto sto i winamp.
Poz

to mi treba
gde je taj dodatak?

Upravo naleteh na player koji ima neke izvanredne karakteristike - Spyder Player 1.7. Prvo, za zvuk je zadužena izvanredna bass biblioteka (neki tvrde da je to "the best MP3 decoder ever made"). Program omogućava konvertovanje fajlova i CD ripovanje u MP3, WMA, OGG i WAV. Nemam pojma kako ripuje (nisam još probao) ali za MP3 kompresiju je zadužen command line Lame kome prosleđuje parametre bez abrakadabri a la CDex ili EAC (autor se odlučio za poslednju final verziju, preporučujem da ubacite 3.97b2), a može da snima VBR WMA (što se ne sreće često). Ima audio streaming support, podržava sve standardne tagove, CDDB, CD Text, ima Lyrics editor, tag editor, ugrađene efekte (echo i reverberation), equalizer, može da reprodukuje sve uobičajene formate (FLAC, AAC, M4A, MP4, AC3, APE, MPC, MAC, MP+, MPP, TTA, OFR, OFS, SPX, WV...).

Svašta je u paketu od samo 2MB. Zapravo, jedina mana koju sam mu našao je to što ne rade multimedijalni tasteri sa moje tastature.

Obratite pažnju koju verziju skidate, 1.6x ima ugrađen adware WhenUSave, najnovija v. 1.70 je potpuno čista.

http://spider-player.com/

Poslednja izmena:
Winamp bez video podrske visaul efekata i ostalih ******
Treba mu oko 2 sec da se podigne

Kome treba samo osnovno, odlican program je i Evil Player, ja ga koristim vec mjesecima, daje odlican zvuk, a zauzima vrlo malo radne memorije: http://www.hakeem.gigahost.dk/

Prilozi

• evilplayer.JPG
    evilplayer.JPG
    75.1 KB · Pregleda: 53
Kome treba samo osnovno, odlican program je i Evil Player, ja ga koristim vec mjesecima, daje odlican zvuk
Naravno da ima, kad i on koristi Bass biblioteku. :smoke: Samo... Kod mene pokazuje jedan vrlo neprijatan problem: kad otvorim playlistu sve je u redu, ali kad ga zatvorim i ponovo otvorim on ispred svake pesme ispiše [error] i ne može da je otvori. Nemam pojma šta prouzrokuje problem, ali ne deluje pohvalno za ovaj player.

Sad vidim da je taj problem prijavljen još u aprilu i sve što programer ima na to da kaže je ":) Strange". Još manje pohvalno:

http://www.hakeem.gigahost.dk/forum/viewtopic.php?t=84

Inače, player deluje kao unapređena verzija Billy-ja. Kome se svideo Billy - svideće mu se i ovo.

Poslednja izmena:
Mislim da prica o jadnom izgledu Foobar-a ne stoji. Ovo je moj mod napravljen na brzinu a i ne znaci mi lepsi player. Sve ovo moze mnogo mnogo lepse od winampa ;)

Poslednja izmena od urednika:
Oh, here we come again....
Ne kapiram cemu jos jedna ovakva tema, kada postoji vec jedna u kojoj smo, na 5 i vise strana, razglabali o Foobaru, WMP-u i Winampu.
Mrzim sto moram da se ponavljam ali Foobar je i dalje odvratan plejer, koji me uzasno podseca na tupavi iTunes, inace najgori plejer ikad napravljen (IMO). Mozda je extra funkcionalan, trosi 3 MB RAM-a manje (u danima kada u masinama imamo po 1-2 GB istog to zaista predstavlja extra vaznu stvar) i moze da radi sa 1001 plejlistom (koja je korist od toga za nekoga ko drzi 55 000 pesama u jednoj plejlisti???) ali ja ga ne podnosim - ostajem pri Winampu. Cak i na MAC OS-u, gde sam "primoran" da koristim tupavi iTunes mi nedosaje Winampoliki plejer....

XMPlay, jos je manji od Evil Play-a. ;)
Kod XMPlay-a mi smeta hrpa nepotrebnih opcija u interfejsu (namenjenih samo za MOD fajlove) i prilično komplikovano i konfuzno podešavanje, koje je već počelo da zbunjuje i samog autora. Npr. kad se program zatvori desnim klikom na X u glavnom prozoru on pamti playlistu i tačno mesto u pesmi gde je stao. Ako se podesi u settings da pamti onda se ovo obrće (pamti kad se normalno zatvori - ne pamti kad se zatvori desnim klikom). Ovo "obrtanje" nigde u dokumentaciji nije spomenuto, a da stvar bude gora u context meniju se obrtanje ne dešava - pa je konfuzija totalna.

Elem, XMPlay ima hrpu stvari nepotrebnih za MP3, prilično nedorađene pluginove za lossless codeke (pogledajte npr. opcije za FLAC u Winampu i šta ima - a nema ništa - u XMPlay-u) a nema neke prilično uobičajene stvari kakva je gapless playback. Svakako jedan od boljih player-a, ali ne baš udoban za korišćenje kako izgleda na prvi pogled.

kUdtiHaEX je napisao(la):
Mrzim sto moram da se ponavljam ali Foobar je i dalje odvratan plejer, koji me uzasno podseca na tupavi iTunes
Moram da priznam da je fascinacija Foobarom meni potpuno nejasna... Šta to ima toliko posebno taj player da ga čini boljim od npr. Winamp-a? OK, dobar je za konverziju fajlova (jedino za to ga ponekad i koristim), ali zašto je još toliko posebno dobar? Šta on to izuzetno donosi što nema Winamp?

Recimo meni se svidja sto odlicno radi sa tagovima, brzo ih ocitava. Kada u winamp lite ubacim veliki broj pesama tagovi se ocitavaju lose, pesme su lose sortirane...

Nisam mislio da je XMPlay najbolji player. Jednostavno jedan je od najmanjih, tako da su u tih 300kB svakako mogle da stanu i neke mane. :)

Ja sam ga probao i za moje potrebe on bi bio sasvim dovoljan. Mada, ja jos uvek koristim iskljucivo WinAmp 2.91 i necu da ga menjam.

Ako trazite bas odlican player, za mene je to MyMP3 Pro.

Nisam mislio da je XMPlay najbolji player.
Ma nemoj ono što sam napisao da shvatiš kao kritiku upućenu tebi, nego kao dodatni info o XMPlay-u. Inače, možda neko ne zna, mnogo spominjana Bass biblioteka je proizvod istog čoveka koji pravi XMPlay. Ovaj program je zamišljen i nastao kao MOD player, MP3 podrška je dodata naknadno i odatle donekle čudne stvari.

Nazad
Vrh Dno