Šta je novo?

Koji Antivirus?

• Začetnik teme Začetnik teme OxyS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OxyS

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2003
Poena
619
Koji je po vama najbolji: Panda , Norton ili neki drugi. Juce sam skinuo Panda Platinum i nasao je neke u mailu koje mi jedan besplatni nije. Inace sam se debelo zaj... sto sam skidao 20 i kusur MB, jer ne moze da se crackuje. Prociao sam jeda post za njega i ja brze bolje da skinem, kad ono?!1?Fora je u tome sto pri registraciji dobijes pass i username i on se proverava svaki put pri updateu, pa naravno ne mozes kad je neko vec registrovan. Debeli *****. Sad ne znam da li da cekam dok nesto ne smisle ili da skidam neki drugi. kako oni stoje sa crackovanjem ?

Uzmi poslednju verziju AVP-a. Najbolji AV trenutno, i zadnjih 6-7 godina...

nIce Cream je napisao(la):
Uzmi poslednju verziju AVP-a. Najbolji AV trenutno, i zadnjih 6-7 godina...

'ajd' sad pojasni, sta AVP, mislis na Nortona?

Instaliraj NAV2003 Professional. Evaluation period je godinu dana, redovno skidaj update i nema da te boli glava.

I mene Norton mrachi, previse je smarao komp. Anyway, ako ti treba poslacu ti fajl koji ce produziti evaluation period.

To nisu tri programa, nego tri paketica istog programa - prvo je AV, drugo su definicije virusa, a trece su definicije makro-virusa.

silverglider je napisao(la):
To nisu tri programa, nego tri paketica istog programa - prvo je AV, drugo su definicije virusa, a trece su definicije makro-virusa.
Moja greska izvinjavam se

ma, jel ima neki sto se lako crackuje. panda i nod32 imaju neke sifre, pa nema vajde. kad navodite dajte pun naziv, a ne skracenice.Sta vam je taj AVP?

OxyS je napisao(la):
Sta vam je taj AVP?
😕 😕 😕
...secam se jednog istrazivanja/ispitivanja u Mikru od pre godinu ili nesto jace - oko 70-80% korisnika racunara u Srbiji koristi AVP kao antivirus program...

a besplatni?

A od besplatnih?

Da li neko koristi Antivir?
Barem lici sa kisobranom dosta na kasperski 🙂

Re: a besplatni?

joojant200 je napisao(la):
A od besplatnih?
Kakva je to sad prednost da je besplatan ??? 😕

Pa nama je sav softver "besplatan" ! O🙂 :beat:

Probaj McAfee Viruscan 7.x , meni opasno dobro radi. Norton mi mnogo smara masinu, a i ide mi na zivce kad oces da ga skines ostavlja brdo informacija po registry-ju.

re:

Ima jedan dobar, besplatan, zove se AVG 6.0 i ima redovan update
svakih 3, 4 dana, problem je sto je besplatan samo za englesko
govorno podrucje dok je za ostale preporucena trial verzija.

Vredi pokušati sa email adresom koja se nezavršava sa .yu 😀

h**p://www.grisoft.com/

Re: re:

djolle je napisao(la):
Ima jedan dobar, besplatan, zove se AVG 6.0 i ima redovan update
svakih 3, 4 dana, problem je sto je besplatan samo za englesko
govorno podrucje dok je za ostale preporucena trial verzija.

Vredi pokušati sa email adresom koja se nezavršava sa .yu 😀

h**p://www.grisoft.com/

ako me pamcenje dobro sluzi oni su bili partner ili ogranak AVP u Americi? pa su se odvojili i zeznuli AVP (da li su mu ukrali kod ili nesto slicno). Download programa je mogao da se obavi koristeci neki zapadnjacki proxy server >😀 Ipak je Kaspersky O🙂

PS ovakvu adresu ( http://www.grisoft.com/) nema potrebe da skrivate jer to nije link ka nekom warez sajtu, cracku, sn ili slicno😀

Re: Re: a besplatni?

drapin je napisao(la):
Kakva je to sad prednost da je besplatan ??? 😕

Pa nama je sav softver "besplatan" ! O🙂 :beat:

Nekima izgleda to nije bilo jasno.... HEHE 😀

Do pre neki dan sam imao AVG 6 i nije nikakav problem za download(to za englesko gov. podrucje je bilo ranije, sad se skida bez problema).Ali, u cemu je stvar.Ipak nekako imam vise poverenja u programe koji se "placaju", zato sam i instalirao Pandu Titanium.E, sad , "ona" je na nasla neke viruse(trojance , crve ili sta kod da je bilo), ali je ****** zbog te sifre, sta da radim posle mesec dana. Isti slucaj je i sa Nod32, a on mi je nasao dva crva u OE u obrisanim porukama i nece smarad da ih obrise(njih Panda nije prijavila), po tome ispada da je on najbolji( doduse ko zna da li bi pronasao sve sto i Panda).Sto se tice Kasperskog, pa ne znam , citao sam pre par meseci da im je crv ili virus sj... sajt( ili tako nesto), pa kakav je to AV proizvodjac koji ni sebe ne moze da zastiti, a takodje sam u reviewu( mislim da je to taj broj Mikra) da se tesko optimalno konfigurise.Sta znam, mozda cu i njega probati. kako on stoji sa razbijanjem? *ebiga ko ce ih sve poskidati sa neta, pogotovo ako su ko Panda:rocket: Jel ima U BGD negde da se svi nabave , pa da ih sve lepo probam?

Re: Re: re:

ZAP je napisao(la):
ako me pamcenje dobro sluzi oni su bili partner ili ogranak AVP u Americi? pa su se odvojili i zeznuli AVP (da li su mu ukrali kod ili nesto slicno). Download programa je mogao da se obavi koristeci neki zapadnjacki proxy server >😀 Ipak je Kaspersky O🙂
Ne sluzi te dobro 🙂 😛 , to na sta ti mislis je AVX (...bio distributer Kasperskog, tacnije...) a ovo sa download-om sa americkih proxy-a se odnosi na AVG.

Inace probao ja sve to, oba su izuzetno losa, AVX je delo nekih polupismenih programera, jako lose odradjen program, a AVG-u je mana sto se update izbacuje vrlo retko, mozda jednom mesecno ili cak i redje.

Kao sto sam hiljadu puta rekao ( ovo je verovatno hiljaditi thread o anti virusima :eye: :zgran: ) malo manje paranoje nije na odmet.

Nemojte toliki problem da pravite sa antivirus programima, jedino kada vam stvarno trebaju je dok skidate i citate e-mail, eventualno pre nego sto raspakujete neku arhivu ili pokrenete neki .exe treba skenirati doticni fajl i to je otprilike to ! Dok surfujete postoji verovatnoca da vam ulete uglavnom bezopasni trojan seeker-i ( ne trojanci ! ), oni se uglavnom smestaju u Temporary Internet Files i nestaju sa ciscenjem cache-a...

Drzati stalno ukljucen real time monitor je overkill i potpuno nepotrebno. A monitor je ono sto koci masinu.

Ja recimo biram AV po tome koliko se brzo pokrece i odradjuje scan on demand ( skeniranje odredjenog fajla ) i koliko je jednostavan i brz proces update-a i da se sto lakse deaktiviraju svi njegovi procesi ( potrebno pri pokretanju zahtevnih aplikacija ili igara ).

Inace u poslednje vreme uglavnom koristim PC-Cillin - dobija se original retail sa mnogim plocama - i nista mu ne fali, jednostavan je , brz, update je automatski, ima cak i solidan integrisani firewall...

Re: Re: Re: re:

drapin je napisao(la):
Inace probao ja sve to, oba su izuzetno losa, AVX je delo nekih polupismenih programera, jako lose odradjen program, a AVG-u je mana sto se update izbacuje vrlo retko, mozda jednom mesecno ili cak i redje.

Kao sto sam hiljadu puta rekao ( ovo je verovatno hiljaditi thread o anti virusima :eye: :zgran: ) malo manje paranoje nije na odmet.
[/B]

Odakle ti ovo za AVG da se retko update-uje, pa vidi se po datumima
na sajtu da svaki update izlazi maximalno za 10 do 15 dana?

A sto se tice paranoje, mislim da ipak treba obratiti paznju, imam
par ortaka koji su veoma nonšalantni, pa sam im sa diskova čistio
od 180 do 240 fajlova zaraženih virusima samo od "bezazlenog"
surfa i skidanja mail-a 😀

Re: Re: Re: Re: Re: re:

ZoNi je napisao(la):
hehe... verovatno koriste Outlook (Express) :S

Zato The Bat! (ili neki slican) + AVP i don't worry, be happy!

zanima me

koliko se ili da li se uopste avp moze inkorporirati u xp? Ja sam pokusao da instaliram verziju 3.5.0.0.0 ali je bilo nekih inkompatibilnosti tipa da nije mogao da digne avp monitor

Re: Re: Re: re:

drapin je napisao(la):
Ne sluzi te dobro 🙂 😛 , to na sta ti mislis je AVX (...bio distributer Kasperskog, tacnije...)

Ma zato ste vi tu da ispravite 🙂 , a i ko ce pamtiti sve te AV? 😀

Nazad
Vrh Dno