Re: Re: re:
ZAP je napisao(la):
ako me pamcenje dobro sluzi oni su bili partner ili ogranak AVP u Americi? pa su se odvojili i zeznuli AVP (da li su mu ukrali kod ili nesto slicno). Download programa je mogao da se obavi koristeci neki zapadnjacki proxy server >😀 Ipak je Kaspersky O🙂
Ne sluzi te dobro
🙂 😛 , to na sta ti mislis je AVX (...bio distributer Kasperskog, tacnije...) a ovo sa download-om sa americkih proxy-a se odnosi na AVG.
Inace probao ja sve to, oba su izuzetno losa, AVX je delo nekih polupismenih programera, jako lose odradjen program, a AVG-u je mana sto se update izbacuje vrlo retko, mozda jednom mesecno ili cak i redje.
Kao sto sam hiljadu puta rekao ( ovo je verovatno hiljaditi thread o anti virusima :eye: :zgran: ) malo manje paranoje nije na odmet.
Nemojte toliki problem da pravite sa antivirus programima, jedino kada vam stvarno trebaju je dok skidate i citate e-mail, eventualno pre nego sto raspakujete neku arhivu ili pokrenete neki .exe treba skenirati doticni fajl i to je otprilike to ! Dok surfujete postoji verovatnoca da vam ulete uglavnom bezopasni trojan seeker-i ( ne trojanci ! ), oni se uglavnom smestaju u Temporary Internet Files i nestaju sa ciscenjem cache-a...
Drzati stalno ukljucen real time monitor je overkill i potpuno nepotrebno. A monitor je ono sto koci masinu.
Ja recimo biram AV po tome koliko se brzo pokrece i odradjuje scan on demand ( skeniranje odredjenog fajla ) i koliko je jednostavan i brz proces update-a i da se sto lakse deaktiviraju svi njegovi procesi ( potrebno pri pokretanju zahtevnih aplikacija ili igara ).
Inace u poslednje vreme uglavnom koristim PC-Cillin - dobija se original retail sa mnogim plocama - i nista mu ne fali, jednostavan je , brz, update je automatski, ima cak i solidan integrisani firewall...