Šta je novo?

Koji Antivirus preporucujete?

Ali treba uciti a to ljude mnogo mrzi ili nemaju vremena itd.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ukratko, nije realno ocekivati da ce licenca trajati koliko je reklamirana, ali, ako kupujes od prodavca sa dosta ocena, svakako ce biti povoljnije od regularne kupovine.
Naravno, niko ti ne moze reci koliko ce tacno trajati licenca: nekada je to mesec, nekada 3, 6...nekada i izgura pun ciklus, ali to nije pravilo vec izuzetak.
Takodje, bolji prodavci hoce i da daju nov kljuc/licencu, ako je staru brzo pojeo mrak.

Ranije je cak bilo moguce i zaliti se zvanicno u roku od 6 meseci, ali su tu nesto cackali, pa poslednji put nisam uspeo.

Ja kupio licencu. Piše u Kasperskom da će trajati još 365 dana. Jel se meni baš posrećilo, ili uopšte ne mora da znači da će trajati toliko.
Da li je tačno da, ako reinstalram windows ili kaspersky, licenca više neće raditi?

Velika verovatnoca je da nece raditi, ali u tom slucaju kontaktiraj prodavca ako hoce da ti da novu besplatno. Ako te to brine bolje je ici na legalnu opciju.

Velika verovatnoca je da nece raditi, ali u tom slucaju kontaktiraj prodavca ako hoce da ti da novu besplatno. Ako te to brine bolje je ici na legalnu opciju.

Meni su recimo 2 licence za ESET radile po godinu dana. Sa Malwarebytes sam imao problem jer je radio 3 meseca a prodavac je zatvorio radnju. Žalio sam se zvaničnoj podršci i dali su besplatni ključ jer volim njihov program.

Ja kupio licencu. Piše u Kasperskom da će trajati još 365 dana. Jel se meni baš posrećilo, ili uopšte ne mora da znači da će trajati toliko.
Da li je tačno da, ako reinstalram windows ili kaspersky, licenca više neće raditi?
Ne, ne, nisam ni mislio da prodavci varaju, tj. bar ne u tom smislu da napisu godinu dana, a daju manje. Oni daju ono sto su rekli, ali je problem sto proizvodjac/izdavac softvera ume da blacklistuje te kljuceve, do kojih se doslo ko zna kako.

Nisam pricao za Kaspersky konkretno, vec uopsteno za ebay kljuceve. Ne znam koliko je sam kaspersky aktivan u lovu.

Ne razumem ovo kupovanje licence preko ebay-a za 6-7 $ i kocku dokle traje, kad legalno moze da se kupi licenca za, recimo Bitdefender TS za 7-8 evra.
Ona sigurno traje godinu dana, a i Bitdefender spada u veoma solidne AV aplikacije.

Ne razumem ovo kupovanje licence preko ebay-a za 6-7 $ i kocku dokle traje, kad legalno moze da se kupi licenca za, recimo Bitdefender TS za 7-8 evra.
Ona sigurno traje godinu dana, a i Bitdefender spada u veoma solidne AV aplikacije.
A, gde ima za te pare, života ti?

SM-N975F

Ne razumem ovo kupovanje licence preko ebay-a za 6-7 $ i kocku dokle traje, kad legalno moze da se kupi licenca za, recimo Windows Defender za 0 evra.
Ona sigurno traje zauvek, a i Win Defender spada u odlične AV aplikacije.
Fixd :D
Uz ojačan Firefox (privacy & security podešavanja plus uBlock Origin, Privacy Badger, HTTPS Everywhere) nema brige ;) Sumnjive fajlove okačiti na Virustotal radi dodatne provere

A, gde ima za te pare, života ti?

SM-N975F

Evo mail od Bitdefender-a, slali mi vise puta.
Vise od mesec dana pokusavam da nadjem jos nekog da podelimo licencu (5 uredjaja po 7E= 35E), ali slaba vajda.
A ovamo se kupuju neproverene licence za iste-slicne pare..
Ja sam resio tako sto sam uzeo "giveaway" Bitdefened TS na tri meseca, a posle cu da vidim.

Fixd :D
Uz ojačan Firefox (privacy & security podešavanja plus uBlock Origin, Privacy Badger, HTTPS Everywhere) nema brige ;) Sumnjive fajlove okačiti na Virustotal radi dodatne provere

Ne razumem sta si hteo da kazes..???
Ne znam da li se sprdas u vezi onog sto sam napisao (ispravljao moju citiranu poruku) ili mislis da nije istina?

Prilozi

• sshot-2020-04-20-[1].png
    sshot-2020-04-20-[1].png
    185.5 KB · Pregleda: 103
Poslednja izmena:
Ja kupio obnovu za kis na 2god za 3 racunara za 72 evra sa pdvom od zvanicnog fistributera. To mu dodje 12 evra godisnje po kompu. Po meni ok cena

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Ja sam baš Bitdefender koristio zadnjih godinu dana, platio licencu nekih 30tak dolara prošle godine na nekoj akciji, i koristio na 3 uređaja pa imalo smisla. Više nema potrebe, ali sam nekako prenebregao autosubscription i skidose baš tih 69.99 pre 15tak dana, tačnije 75 pošto je išlo preko paypala, naravno, vraćeno samo 68, ostalo pojele konverzije

SM-N975F

Evo mail od Bitdefender-a, slali mi vise puta.
Vise od mesec dana pokusavam da nadjem jos nekog da podelimo licencu (5 uredjaja po 7E= 35E), ali slaba vajda.
A ovamo se kupuju neproverene licence za iste-slicne pare..
Ja sam resio tako sto sam uzeo "giveaway" Bitdefened TS na tri meseca, a posle cu da vidim.

Ne znam da li se sprdas u vezi onog sto sam napisao (ispravljao moju citiranu poruku) ili mislis da nije istina?

Javi se kad budes hteo da uzimas. Dosadilo mi da uzimam giveaway od 3 meseca

Hteo sam da kažem da je Windows zaštita danas na izuzetno viskom nivou i da su 3rd party rešenja nepotrebna

Iz tvog ugla gledanja da, iz ugla prosečnog korisnika ne.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Naspram onoga od pre 10, 15 ili 20 godina je odličan i windows media plejer (ili kako se već sada zove) pa ga nikom ne bih preporučio. Ne zato što je loš već zato što ima toliko kvalitetnijih rešenja.
Third party rešenja su oduvek bila bolja od Majkrosoftovih i tako će i ostati. Sve windowsove alatke su tu tek da se nadju..

To se dešava svima. Da ne kopamo sad po istoriji

Ako laže koza, ne laže rog ;)
https://i.imgur.com/TuCVxOi.png
Pri čemu je od ESET-a do Pande jedina razlika u false positive slučajevima, tj. nikakva opasnost po korisnika.

Pa i nije baš. Npr. Bitdefender je prošle godine imao 3 ozbiljne rupe. U poslednjih 12 godina 6 više od Defendera. Avast i AVG... takođe. Avira je tu negde kao i Defender, Kaspersky isto, itd. Jedino ako bi uzeo ceo OS, ali te rupe ostaju nezavisno od 3rd party AV softvera ;)

Poslednja izmena:
Naprednijim dovoljan Defender, prosecnim mozda nedovoljan, potrebno neko drugo AV resenje, dok nekima, nazalost, ni sva moguca AV resenja i zastita nece pomoci.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pa sad, kako se uzme. Meni je sa QTTabBar pluginom Win Explorer najbolji FM na Windowsu, eventualno FreeCommander može da se takmiči sa njim ;) A sad kad je Edge na Chroimiumu, ostaje jedino Vivaldi kao bolja alternativa iz te grupe browsera (90% njih)

Elem, jedan od najboljih MS alata za zaštitu računara je (bio) EMET. A on je sad deo OS-a i Defendera (npr. Exploit protection). To je samo jedan od razloga zašto je danas Windows 10 bezbedan podjednako i sa i bez 3rd party AV rešenja.

Nemam nameru da bilo koga ubeđujem da ne daje pare ili još gore krekuje bilo koji AV softver, samo želim da kažem da vam to neće spasiti glavu ako sve druge mere nisu preduzete ;)

Poslednja izmena:
Ne bih složio ni sa tim. Bar napredni korisnici ne bi trebalo da se oslanjaju na bilo kakav 3rd party AV softver kada je zaštita u pitanju. Jedino ako misliš na ove nove opcije koje su počeli skoro svi da nude, tipa VPN, password manager, file backup, safe payments (?)... A za sve to opet postoje bolja i jeftinija/besplatna rešenja

Jedino u korporativnom okruženju ima smisla ulagati u 3rd party zaštitu, a tu se koriste drugi alati i to nije tema ovde

Poslednja izmena:
Zavisi i od koliko rizika se neko upušta. Baka i Deka nožda ne ali "average Milojica" sigurno švlja po sumnjivim mestima na netu.

Slažem se. Zato je i dobro što je MS konačno integrisao odlično rešenje u sam OS :D
Why you can stop paying for antivirus software

Ja na windowsu koristim Defender (i sve što ide uz njega). Na linuxu ClamAV, koji je jedan od gorih :d

Najbitnije stvari, kada je Windows zaštita u pitanju, su pouzdan browser bez sumnjivih ekstenzija, (ne)preuzimanje sumnjivog sadržaja (iz browsera, mail klijenta, torrenta...), 2FA gde god može, bekap bitnih fajlova, bekap bitnih fajlova i bekap bitnih fajlova

Poslednja izmena:
Stavi to u svoj potpis kao svoje mišljenje, ne moraš baš uvek isto da pišeš. Za veliku većinu su savim dobri. Daleko manje imam problema sa 10kom nego što sam imao sa W7 a za XP i 95, W10 je idila.

Nazad
Vrh Dno