Šta je novo?

Koji AMD uzeti ...

Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
4 Scout

Barton radi (2500+) na 166 (333)MHz tako da bilo koji 333MHz i jaci modul
odgovara.Brzi bartoni od 2500+ rade na 200MHz FSB (400MHz DDR)

Jel to znaci da kad bi kupio Bartona 2600+ da bi radio na 200Mhz (400Mhz DDR)?
Jel mozda 2600+ bolje varijanta od 2500+?

Te memorije ima u pakomu, ali fora je što oni ne rade maloprodaju pa moraš da nađeš nekog njihovog dilera... Inače, ja sam sasvim zadovoljan sa HyperX-om DDR333, na Epox-u 8RDA+. Ne vidim razlog da i ta tvoja kombinacija ne radi odlično.

Camsy je napisao(la):
...

I T-Bred 1700+ ce da radi na toj magistrali, i na 225 i vise. Mislim da je malo "kasno" za kupovinu Bartona. Sledecu upgrade stize sa A64 i to uskoro (sad je oko350$ a posle Bozica ce da "opadne" strasno). A to je poboljsanje koje se ne uporedjuje.
Cisto za razmisljanje :wave;

Pa reci mi onda Vladd sta da radim sad!?!
Trebao sam jos juce da napravim jos jedan komp i zesce komponente da stavim u svoju masinu.Ja imam P4 2Ghz (onaj stari nortwood) i neku staru Abit BL7.Mislio sam da u svoj komp stavim tu neku novu plocu,procesor i memoriju,ali nemogu da se odlucim.
Imam 2 varijante:

Amd varijanta :
CPU: AMD Athlon XP 2500+ Box (Barton Core) FSB 333,512kb Socket A
MBd: ABIT NF7-S nForce2 RAID; S-ATA;SB+LAN
MEM: DDR400 256MB PC3200 Kingstone HyperiX KHX3200A/512
za koji dan bi kupio jos jedan stick memorijski jer trenutno nemam za sve pare.

ili INTEL varijanta :
Cpu: Intel Pentium4 2,4GHz 800FSB, 512KB, Socket 478 BOX
Mbd: ABIT IC7 Canterwood 875 SATA RAID150,IEEE 1394,AC97,LAN
Mem: DDR400 256MB PC3200 Kingstone HyperiX KHX3200A/512
Za ovu konfiguraciju skripim za pedesetak i vise evra i to sa jednim stick-om memorije. :cuss: :cuss: :cuss:
Kulere nisam uracunao!

AMD varijanta, uzmite lepo Duron-a 1.6, ili 1.8 olovku ili jos bolje lemilicu u ruke i pretvorite ga u XP, onda na tako dobijenom XP-u l12 mod i pretvorite ga u 166FSb Xp-a, naravno to sve na NF7 ploci, sve procesor+ploca+raptor su ispod 140€, a za tih 140 dobijate mnoooogo.

Intel varijantu pored ove amd (zbog cene) je i glupo pominjati, ali evo Abit ili Asus 865 pa na gore, a proc 2.4C pa na gore.

majka je napisao(la):
...

mozda nije lose uzeti u razmatranje i neki `sirotinjski` xp1700

ako moze kod mene na cuvenoj oc ploci :mrgreen: VAXP sa titanom da radi na 2,1 Ghz to i dalje izgleda [meni] kao best buy...
Samo ako nadjes 1700+ B to ce biti poduhvat godine! Nema vise onih strava serija sto su se klokovale za po citav gigaherc.
2400+ je sigurno B jezgro, a i 2500+ Barton je sasvim cool jer ide na solidnih 2200 Mhz, pa sa 512K kesa radi prilicno lepo.

Camsy je napisao(la):
...

2600+ radi na 1.9 Ghz na 166 Mhz magistrali, a uz to je i zakljucan tako da ako izvuces 200 Mhz FSB sa njim ti si car. Inace 2600+ je po overklokabilnosti skoro potpuno isti kao i 2500+, a skupji je.
Staro pravilo kaze: kada se pojavi neki novi procesor, uvek je najbolje uzeti najslabiju varijantu koja moze da radi isto ili priblizno kao najjaca. Tako recimo 2500+ BOX koji radi na 1.8 Ghz i kosta 100 evra, moze opusteno da se natera na 2200 t.j. na 3200+ koji kosta dobrih 250 evrica.

Camsy je napisao(la):
Pa reci mi onda Vladd sta da radim sad!?!
Trebao sam jos juce da napravim jos jedan komp i zesce komponente da stavim u svoju masinu.Ja imam P4 2Ghz (onaj stari nortwood) i neku staru Abit BL7.Mislio sam da u svoj komp stavim tu neku novu plocu,procesor i memoriju,ali nemogu da se odlucim.
Imam 2 varijante:

Amd varijanta :
CPU: AMD Athlon XP 2500+ Box (Barton Core) FSB 333,512kb Socket A
MBd: ABIT NF7-S nForce2 RAID; S-ATA;SB+LAN
MEM: DDR400 256MB PC3200 Kingstone HyperiX KHX3200A/512
za koji dan bi kupio jos jedan stick memorijski jer trenutno nemam za sve pare.

ili INTEL varijanta :
Cpu: Intel Pentium4 2,4GHz 800FSB, 512KB, Socket 478 BOX
Mbd: ABIT IC7 Canterwood 875 SATA RAID150,IEEE 1394,AC97,LAN
Mem: DDR400 256MB PC3200 Kingstone HyperiX KHX3200A/512
Za ovu konfiguraciju skripim za pedesetak i vise evra i to sa jednim stick-om memorije. :cuss: :cuss: :cuss:
Kulere nisam uracunao!
Ja sam totalni AMD fan ali bi na tvom mestu samo promenio plocu u neku sa 875 chipsetom a razliku za novi procesor ulozio u dve dobre memorije. Ako ti taj procesor standardno radi na 533MHz magistrali ladno ces ga sa dobrim coolerom dici do nekih 3GHz.

Pa ova ploca i jeste 875 cipset i koliko sam bistrio zakljucih da je najbolja oda abitovih za te neke pare.NAravno tu je bolja IC7 MAX3 varijanta koja ima neke dodatke kako na ploci tako i na ceni i to negde od oko 70-80E.
Sto se tice procesora moj radi na 100Mhz a ne na 133 ili 166.To valjda znaci da je na 400FSB.Ili mozda gresim?Neznam dali moze tako nesto da se fura!
Sto se tice memorije to stoji,tu ce biti ova zasca i to dva sticka,znaci sad mi je samo problem odluka AMD ili INTEL ploca+procesor!
Neznam sta cu...vise nisam pametan...toliko stvari i informacija i opet se vrtim u krug... :?: :? :eye: :S :confused:

drfedja je napisao(la):
...

2600+ radi na 1.9 Ghz na 166 Mhz magistrali, a uz to je i zakljucan tako da ako izvuces 200 Mhz FSB sa njim ti si car.

Jel moze da se digne magistrala na 200mhz i ako je zakljucan ili je to onda to.Predpostavljam da ne moze,ali neki lik je negde ovde na forumu poisao da moze,da ga ima zakljucanog i da ga fura na 200mhz???
Sta ako ne moze?Smoricu se ako barem ne probam posto ce mi to biti prvi AMD i oc na njemu.

Misko je napisao(la):
AMD varijanta, uzmite lepo Duron-a 1.6, ili 1.8 olovku ili jos bolje lemilicu u ruke i pretvorite ga u XP, onda na tako dobijenom XP-u l12 mod i pretvorite ga u 166FSb Xp-a, naravno to sve na NF7 ploci, sve procesor+ploca+raptor su ispod 140€, a za tih 140 dobijate mnoooogo.

Da!Stvarno lepo zvuci, i primamljiva performansa za tolicke pare,ali...koliko je to pouzdano?Kakva su iskustva sa tim i dali ima opasnost da se sjebe ploca ili nesto od komponenti???
Mogli bi da napravimo novi software: MISKO - Burning "komp"! :mrgreen: :mrgreen: (Salim se malo,i to od muke :beat: )
Jel imas instrukcije za takvu akciju????

Camsy je napisao(la):
...

Da!Stvarno lepo zvuci, i primamljiva performansa za tolicke pare,ali...koliko je to pouzdano?Kakva su iskustva sa tim i dali ima opasnost da se sjebe ploca ili nesto od komponenti???
Mogli bi da napravimo novi software: MISKO - Burning "komp"! :mrgreen: :mrgreen: (Salim se malo,i to od muke :beat: )
Jel imas instrukcije za takvu akciju????

Pa tako sam ja moj komp odradio, duron 1.6 koji je ustvari XP koji ide do 2.4 na raptoru, a do 2.6min s nekim boljim hladjenjem. Ploca NF7. Ako te tako nesto zanima cimni me na PM.

Otkljucavanje zakljucanog Bartona

Da li postoji nacin da se zakljucani Barton otkljuca kod nekih ploca ?
Da li neki Epox ili Abit modeli mogu da otkljucaju i ove zakljucane Bartone od posle 39 nedelje ?

Camsy je napisao(la):
Jel moze da se digne magistrala na 200mhz i ako je zakljucan ili je to onda to.Predpostavljam da ne moze,ali neki lik je negde ovde na forumu poisao da moze,da ga ima zakljucanog i da ga fura na 200mhz???
Sta ako ne moze?Smoricu se ako barem ne probam posto ce mi to biti prvi AMD i oc na njemu.
Kada se kaže zaključan misli se na množilac, magistralu možeš da šetaš u svakom slučaju.

Pa to onda i moze da prodje!Dignes magistralu na 200Mhz i to je valjda to o cemu svi ovde pricaju!

Re: Otkljucavanje zakljucanog Bartona

mcekovic je napisao(la):
Da li postoji nacin da se zakljucani Barton otkljuca kod nekih ploca ?
Da li neki Epox ili Abit modeli mogu da otkljucaju i ove zakljucane Bartone od posle 39 nedelje ?

Nemozes.Sve to je do procesora!
Mozda bi moglo nesto da se prelemi ako Misko nema neku foru.Covek zna rad! ;)

Crni je napisao(la):
A jel ima negde da se nadje otkljucani Barton?
Neki zaostali primerak?

Hehhhhh...pa kako to da znas.
Jedino da odes u magacin neke firme,da pretandrljas svaki procesor,da proveris dali je pre 40-te nedelje i ako da ga nadjes da ga kupis.Onog lika sto cuva magacin castis 50 evrica i na konju si! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Camsy je napisao(la):
...

Hehhhhh...pa kako to da znas.
Jedino da odes u magacin neke firme,da pretandrljas svaki procesor,da proveris dali je pre 40-te nedelje i ako da ga nadjes da ga kupis.Onog lika sto cuva magacin castis 50 evrica i na konju si! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Pa ima ovde clanova koji su dobri sa nekim magacionerima :)
Prvo saznas gde to ima, a onda juris vezu kod magacionera :beat:

Camsy je napisao(la):
Pa to onda i moze da prodje!Dignes magistralu na 200Mhz i to je valjda to o cemu svi ovde pricaju!
Pa recimo, time bi dobio 3200+ (koji košta ko zna koliko :) ), možda bi morao da podigneš napon, ali za sve to bi morao da uzmeš i neki dobar kuler, BOX teško da bi mogao da se izbori sa takvim procesorom.

AMD Athlon 2300[b]MHz[/b]

Kada sam na Gigabyte 7N400Pro2 sa Bartonom 2600+ BOX podigao magistralu na 200 BIOS mi je prijavljivao 2300MHz (a ne 3300+ ili tako nesto). Instalacija Windowsa je "stalno" pucla pa sam otvorio kuciste i doneo stoni ventilator. Instalacija je, naravno, prosla OK. Posle sam ipak vratio na 166 jer 60 C u idle je bilo mnogo. Mozda bi nov BIOS ispravno prepoznao procesor ako ce postojati uopste takav 3300+, i uz bolji kuler... Inace evo veoma dobrog linka za AMD procesore:
http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_cpu_support_detail.php?UID=amdcpu

Predlog

Ljudi ja bi kupio sad novu masinu, ploca, procesor, HDD, graficka sta mi trenutno predlazete a da ne bude vise od 300-350 evrica.

Re: Predlog

sasa1969 je napisao(la):
Ljudi ja bi kupio sad novu masinu, ploca, procesor, HDD, graficka sta mi trenutno predlazete a da ne bude vise od 300-350 evrica.

Digitron sa buvljaka MP cena 12e VP cena 7,5e :mrgreen:

toliko prezvakana tema...

Re: AMD Athlon 2300[b]MHz[/b]

nobody je napisao(la):
Kada sam na Gigabyte 7N400Pro2 sa Bartonom 2600+ BOX podigao magistralu na 200 BIOS mi je prijavljivao 2300MHz (a ne 3300+ ili tako nesto). Instalacija Windowsa je "stalno" pucla pa sam otvorio kuciste i doneo stoni ventilator. Instalacija je, naravno, prosla OK. Posle sam ipak vratio na 166 jer 60 C u idle je bilo mnogo. Mozda bi nov BIOS ispravno prepoznao procesor ako ce postojati uopste takav 3300+, i uz bolji kuler...
Nijedan BIOS ga neće prepoznati kao 3300 iz prostog razloga što je 3200+ najjači barton, sve preko toga će biti prepoznato u MHz-ima.

Vrh Dno