Šta je novo?

koji 9800 pro?

Mitronijee

Čuven
Učlanjen(a)
25.10.2004
Poena
610
ovaj htedoh da kupim ATI 9800 pro pa sad koji proizvodjac i ako zanate gde ima ? na sta se obraca paznja i jel realno da kostaju do 250 javora?
mislim jer maoze doticna da se nadje za te pare?

Nije realno. Da ako je pentijum, ovaj.... HIS!

Sad sam tek video da si stavio "do 250€". Nek ti ipak granica bude do 220€, a mozda i do 200€. Nek me neko ispravi.... ne znam cene novih 9800-tki. Najbolje uzmi polovnu ako nadjes :)

Poslednja izmena:
Novi Sapphir-i se prodaju za 210-220€. Ako ti smeta buka najbolje ti je resenje HIS 9800ro ICE-Q, svi se klokuju ko blesavi i apsolutno su necujni.

IceQ definitivno ;)
Pozdrav...

Sapphire,
3D Club
Gigabyte.

Nemas ti veliki izbor,Druskane!! Pitanje da li ces uspeti da
nabavis neki primerak.Nabavka je siva do crne nijanse.Sapphire
je OK. HIS je odlican izbor a nista ne fali ni GByte-u.Bas taj
poslednji mozes pazariti kod PLUTOS-a za 205e tel/fax: 011/244-88-63.
A kod LB-a imas ovo Club3D ATI Radeon 9800PRO 128MB DDR DVI TV-out 256bit garancija 2 god. 202e 011/425385
E pa Srecno.....

Gigabyte nisu lose... Jes` da se ne OC kao HIS, al rade odlicno posao ;)

i ima li smisla to na sedecem kompu abit kx7-333 2500+ barton 512Mb

sto se tice razlike izmedju IceQ i "obicnog" HIS-a , je u onoj budzi od hladnjaka kroz koji ventilator , koji usisava vazduh iz okoline za hladjenje GPU-a, gura taj vreo vazduh kroz rebra hladnjaka napolje iz kucista i tako vreo vazduh ne ostaje u samome kucistu! neko ce reci super, ali ja mislim da se to moze i mnooooooogo jeftinije resiti! naime ja sam sa strane na kucistu napravio otvor obmah pored graf. kartice i stavio 8cm Case fan, koji mi izvlaci vreo vazduh od grafike!! :)
to kosta mnogo jeftinije a i prakticno je! :)

casey je napisao(la):
jer vredi razlike his 9800pro i his 9800 pro iceQ razlika 20evra
Vrijedi + sto imas bolji hladnjak + sto imas jos hladnjake ne mamoriji ;)
Pozdrav...

casey je napisao(la):
i ima li smisla to na sedecem kompu abit kx7-333 2500+ barton 512Mb

Od tih 250e(ako sam razumeo),odvoji 40e za plocu(daj taj kontejner i uzmi NF2)ostatak 210 ulozi u RX9800Pri ili Club3D 9800Pro!
Bolje nema,ali obavezno plocu zameni!
pozdrav

HIS i samo HIS, a ako ne nadjes Sapphire i sl. Ne budi lud da pored tolikog izbora kartica uzmes Club 3D. To je moje misljenje. Naravno, uzmi Tyan ako nadjes ali sumnjam da moze da se nadje kod nas a i u svetu nije lako.
Mislim da IceQ vredi te razlike!

ToxiC je napisao(la):
...ali ja mislim da se to moze i mnooooooogo jeftinije resiti! naime ja sam sa strane na kucistu napravio otvor obmah pored graf. kartice i stavio 8cm Case fan, koji mi izvlaci vreo vazduh od grafike!! :)
to kosta mnogo jeftinije a i prakticno je! :)

Ma taj cooler koji ide uz Ice-Q moze da se kupi napolju za 12 jevreja, ali nove 9800-tke bas i nisu raspolozene za neki osetniji overklok, sto za HIS bas in e vazi.

Inace, mislim da se nikako ne isplati pazariti IceQ 9800Pro, jer za 30-ak jevreja vise moze da se pazari 6800-tka (non-LE), koja je ipak osetno jaca kartica.

BTW, ako bas hoces 9800Pro, pazari je polovnu od nekoga ko prelazi na X800 ili 6800.

Jos jedan glas za polovnu ako nadjes ili neku novu od poznate firme do 220€!

Milan82bh je napisao(la):
...odvoji 40e za plocu(daj taj kontejner i uzmi NF2)...

Kontejner? Odlicna ploca, bolje nego vecina KT400. Sto se tice performansi, razlika u procentima(u odnosu na NF2) je nesrazmerna razlici u ceni.

Saphire, slobodno.

Sve ti to isto dodje.Delija je u pravu,covek.Ustedi 40 eura trebace ti sigurno za
nesto pametnije a ako bas hoces da ti kartica izgleda ko IceQ kupi kuler pa ga
namontiraj i opet si ustedeo 20-tak EU.(moddingovanje)

mislim plocu ne bi menjo a sad mislim u oc se ne razumem a NV6800 prelazi magicnu cifruod 250 tako da ... Nego da trazim polovan HIS ako sam najbolje razumeo imli HIs iceq

Ako se ne razumes u OC nema potrebe da kupis IceQ. Uzmi obicnu. HIS naravno. Polovnu ili ne... po zelji, tj. koja ti se vise isplati!

Poslednja izmena:
Black RIder je napisao(la):
Ako se ne razumes u OC nema potrebe da kupis IceQ. Uzmi obicnu. HIS naravno. Polovnu ili ne... po zelji, tj. koja ti se vise isplati!

Ovo "malo" glupo zvuci, jer ce na default taktu SVAKI 9800Pro raditi isto, tako da nema nikakve potrebe juriti bas HIS-a.

Svejedno ce ga svaka kartica izaci isto. Zasto da ne uzme najbolju?! A mozda vremenom i "nauci" da OC! :)

Mudro zboris! ;)

Jedino je HIS ipak malo skuplji i u osnovnoj varijanti (otopljenoj:)).

pa dobro mozda se pozabavim i tim OC a el ima negde onako konkretna uputstva sta gde kako itd. slike pojasnjenja pojmova potrbni programi itd da se skine link ili tako nesto

Skines na pr. program Ati Rage 3d Tweak, instaliras samo deo za OC ili po volji i pomeras gornji i donji slajder po malo i svaki put probas da li ti na pr. 3D Mark radi bez artifakata. I tako dokle moze stabilno. Mislim da Rage 3d imas na www.rage3d.com, a t-dje imas i pregrst slicnih programa.

Poslednja izmena:
mislim da je za OC radeona dobar i ATITool!! :)

U svakom slucaju koji god program za OC graficke karte da skines maltene ti je isto.

takodje mislim da je ATi tool veoma dobar ... a naravno his ili sapphire ... kakav crni club 3d ...

Nazad
Vrh Dno