Koje igre?Pozdrav ljudi.
Interesuje me sta preporucujete od ovih ips ili va monitora,dijagonale 24" do 200e?
Monitor bi se koristio php programiranje,igranje igara i gledanje filmova.
Ima unutrašnji crni ram što BenQ ne skriva kao na nekim drugim modelima, ali je kućište belo što je ogroman plus.So I just bought a Benq VZ2470H and I must say I am very pleased with it. I tried a few IPS monitors including the Veiwsonic VP2468 but they all had an annoying sheen/glow. None of them were as good as the VZ2470H. I tried the Iiyama x2783hsu as a VA alternative but it isn't a good as the VZ2470H.
...
It has amazing dark blacks and it is very comfortable to look at. I am a programmer and I wanted a something with dark blacks that I could use to write code with. This thing is incredible. The colours are great too.
AOC je u zavisnosti od kvartala do kvartala u top 5 ili top 6 najvećih prodavaca monitora i to godinama u nazadSta biste meni preporucili do 15 000? Kakvi su ovi AOC monitori? Tek sam od skoro cu za njih.
Uslov je 23 ili 24 inca, slika je najbitnija (odziv, boje, kontrast) a zatim je vazan dizajn.
Znam da mnogo trazim, ali cisto da kazem neke smernice![]()
Isti problem sa prodavcima na KP... Izgleda da hoće da kontaktiraš ih preko sajta, moj utisak :S:.Pozdrav drugari! Želim da kupim Benq GW2470H i jedan LG tv. Zvao sam 3 prodavca po 2 puta na KP od 19-21 ovo veče i ne javljaju se na poziv. Nešto kontam, ako se ne javljaju kad ih zovem kao kupac, kako će se tek javljati ako ih budem zvao u slučaju reklamacije =D Znate li nekog ok prodavca iz iskustva za preporučiti? Može i na PP..
HE izgleda ima audio ulaz i zvučnike. U servisnom meniju su isto koliko sam video na nekom forumu.Pokušavam da kupim Benq GW2470H i ne mogu da ga nađem nigde, nema ga u nabavci. E sad, lik na KP mi nudi Benq GW2470HE. Ima li iko predstavu koja je razlika između ta 2 modela? Na benq sajtu ne nalazim nikakav info o ovom HE modelu. Inače uvoz je iz Mađarske... Svaka pomoć je dobrodošla![]()
Dok nije škart, u redu je. Za provereni model ipak treba preko 20K.Ponoviću ono što uvek otkucam – kupujte monitore uživo gde ih možete proveriti pre kupovine da nisu defektni ili na daljinu pošto
se može bezuslovno odustati od ugovora u roku od 14 dana. Nikako na slepo u prodavnici.
Ima unutrašnji crni ram što BenQ ne skriva kao na nekim drugim modelima, ali je kućište belo što je ogroman plus.
Након смарања, коначно иде поменута листа:
- Asus MX239H
- Asus VZ249H
- LG 24MP58VQ-P
- LG 25UM58-P
- HP 24es
- BenQ VZ2470H
Ima sad i Aoc I2481FXH za skoro 21k,jedan clan foruma je veoma zadovoljan istim.I ja takođe trenutno tražim monitor, Samsung BX2350 je crko pa takođe ne znam da li da se opredelim za IPS ili VA panel.
BX2350 je valjda TN, i bio sam sasvim zadovoljan slikom, jedine zamerke bih mu našao u uglu gledanja i crnoj boji.
Monitor bih koristio za gaming(uglavnom NBA/FIFA i RPG igre) i gledanje filmova i serija.
Za oko su mi zapali BenQ VZ2470H i LG 24MP58VQ-P. Budžet oko 25k, pa ako može neko kompetentan i meni da pomogne[emoji846]
Kucao sam na temama o IPS i VA monitorima. Boja kućišta utiče na naš doživljaj crne boje. U pitanju je tzv. iluzija kontrasta.To subjektivan (ogromni) plus ili postoji neki specifičan razlog?
Veličina 24" ili može 25" i 27"?Neka alternativa za U2417H posto ih nema nigde....al bitno da ovog djubreta od P ima...
Otkucaću ti odgovor na VA temi.Kakav je Samsung C24FG70FQU za foto obradu i gaming? posto su se pojavili kod nas u maloprodaji pa se razmisljam da uzmem
Ona zaboravi na BenQ VZ2470H u startu osim ako ne programiraš na crnoj pozadini. Monitori sa VA panelima zbog visokog kontrasta nisu za to.Приоритет коришћења монитора је програмирање, као и подразумевани сурф нетом. Гледање филмова и игре ме не интересују и немају никакав значај.
Postoji povezanost vida i gledanja u LCD monitor, ali što se tiče slabnjenja vida zbog gledanja u ekran - duga i komplikovana priča...Испред монитора проводим скоро цео дан, тако да ми је најважнија ставка да сачувам вид колико је то могуће. Знам да се одређене серије монитора рекламирају као eye-friendly, али и са таквим монитораима људи имају проблема са очима, тако да је вероватно маркетиншки трик више него feature.
Ако постоји нешто као што је монитор (или тип панела) погодан за дуг рад на рачунару, замолио бих вас за препоруке, уколико мислите да не постоји, онда препоручите најбољи монитор са којим сте радили.
Svi navedeni monitori su ok dokle god izbegneš škart, sem BenQ VZ2470H (objasnio iznad).Буџет је до 30k динара, преферирана величина је око 24 цола, ергономија пожељна, не и критична.
Након смарања, коначно иде поменута листа:
- Asus MX239H
- Asus VZ249H
- LG 24MP58VQ-P
- LG 25UM58-P
- HP 24es
- BenQ VZ2470H
Koliko vidim, ciljaš da ti monitor ima FreeSync?Ajde i ja da se uklljucim. Pre neki dan sam ukljucio Minecraft na PG348Q ovde kod mene u Salzburgu u Saturn-u i kad nisam pao na noge koliko sve izgleda smooth. E sad posto je ovo preskupo a vidim da ima i oko 300 eur modela sa 27" ili 24" sa 144hz a i manje sa 75hz osvezavanjem, intreresuje me ovako iz prve ruke da li je razlika uzivo dosta velika ili ne? Ne bih da bacam nesto puno para na monitor ali ako treba onda bih. Video sam nekoliko modela pa mozda moze neki savet ili preporuka:
Dell SE2717H € 192
Viewsonic XG2401 € 298
AOC G2460PF € 264
AOC G2770PF € 336
The Viewsonic XG2401 has a 48-144hz AMD Free-Sync range and has superior color presets compared to all of the non-G-Sync 24" 144hz 1080p TN competitors aside from the LG 24GM77 once switched from the default Standard mode to the User mode. It also has a quality dark matte grey bezel which increases the perceived black depth.
Da se citiram:Razgledao sam malo u prodavnicama ali izbor izlozenih monitora je poprilicno los. Negde procitah da je najbolje poruciti online jer postoji rok od 14 dana u kojem mozes da vratis monitor ako nesto nije ok. Jel moze neko to malo bolje da objasni? Da li postoje odredjeni uslovi u kojima mogu da ga vratim ili ne?
Odlucio sam se za IPS panel jer mislim da je bolji od VA za kombinaciju filmovi/gaming, verovatno cu poruciti AOC I2481FXH.
AOC I2471FXH nema za kupiti u Srbiji...Ponoviću ono što uvek otkucam – kupujte monitore uživo gde ih možete proveriti pre kupovine da nisu defektni ili na daljinu pošto se može bezuslovno odustati od ugovora u roku od 14 dana. Nikako na slepo u prodavnici.
E sad je puno "lakše" (ponuda je mala u Srbiji pa zato "lakše"). Pošto si u NBG, možeš odraditi profi kalibraciju,@DukeofSerbia
Iskreno, prvobino sam mislio da uzmem 27 2k monitor, da bude upgrade u odnosu na ono sto imam vec sad, ali cene 27 monitora su toliko kriminalne, da mi se vise isplati 2x24 nego jedan 27. Bavim se profesionalno fotografijom tako da mi je kvaltitet boje jako bitan, ali sam i gejmer, al ne patim da mora da bude fensi, da radi pos'o sto bi se reklo, budzet je da kazemo do 600-700e ako bi isao na 27
Iako nije G-Sync, isto je pogođen sa AHVA panel lutrijom. Ako bi kupio primerak sa korektnim panelom (minimalan BLB i bez fleka i prašine),Upozorenje!
27" 1440p AHVA paneli korišćeni u monitorima sa G-Sync modulom su skloni tome da pate od vrlo loše kontrole kvaliteta koja uključuje
LED pozadinsko izbijanje i smeđe ili žute fleke u uglovima (ovo je zaštitni znak tih AHVA panela) i mogu doći sa prašinom ispod matiranog
premaza koji je neuklonjiv.
...
ASUS MG279Q ima odlično podešene boje (Racing mod), visoko kvalitetno matirano sivo kućište, odličan odziv, ali i povećan input lag
kada ne radi u 144 Hz modu tako da nije za konzole.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari