Šta je novo?

Koji 24'' TFT?

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Planiram da menjam ova dva IBM-a za neki od 24"(ne mora 24 ali da je tu negde),e sad,koji uzeti ? ne treba mi za igranje,uglavnom posao (dizajn)

kakav je Dell 2405FPW ? ajde neki iskusni saveti :d

Poslednja izmena od urednika:
Fenomenalan monitor, evo ga na stolu ispred mene.
Malopre stigao. Bez ikakvih dodatnih podesavanja slika fenomenalna.
Na sta sam ja do sada trosio oci.

Kako si zadovoljan za sad? Ja tražim neki monitor za sve namene - najviše za surf i igre, ali i za filmove i čitanje. Da li je bolji izbor ovaj BenQ ili LG 23MP48HQ-P? Gledao sam i neke Asuse, VX239H na primer, ali mi više odgovara cena za LG i BenQ :D

Moj još uvek aktuelni monitor je Samsung SyncMaster T220 koji će u penziju jer mu treba oko 20 minuta da se upali i prikaže sliku, pa mi se sve čini da je pred crkavanjem :smash: Zadovoljan sam kako me je služio, tako da ne bih da pređem na nešto gore od toga, što se tiče slike.

Узех P2417H пре неки дан, потпуно задовољан. :)

Kako si zadovoljan za sad? Ja tražim neki monitor za sve namene - najviše za surf i igre, ali i za filmove i čitanje. Da li je bolji izbor ovaj BenQ ili LG 23MP48HQ-P? Gledao sam i neke Asuse, VX239H na primer, ali mi više odgovara cena za LG i BenQ :D

Moj još uvek aktuelni monitor je Samsung SyncMaster T220 koji će u penziju jer mu treba oko 20 minuta da se upali i prikaže sliku, pa mi se sve čini da je pred crkavanjem :smash: Zadovoljan sam kako me je služio, tako da ne bih da pređem na nešto gore od toga, što se tiče slike.

Prezadovoljan sam. Vise me ne bole oci kao sa starim monitorom. Odjednom sam ponovo poceo da gledam filmove na kompjuteru. Na internetu tvrde da nije za igrice, pre svega fps i tamne scene, ja nemam masinu za neki heavy gaming tako da uglavnom vrtim wot koji sad prelepo izgleda. Jedno vreme sam koristio 32 inca LG tv(32lf 5600 valjda) mislim da je daleko bolji i od njega. Low blu koristim za programiranje i citanje svaki dan, posto sam operisao oci i sad mi smetaju prejaka svetla kao i presvetli monitori.

Hvala, nighthawk! Video sam neki klip gde lik pokazuje kako se na crnim teksturama gube detalji u Witcheru 3 kada se rotira kamera i još neki gde se vidi black crush. Ne znam koliko je to realno problem, a koliko ljudi traže dlaku u jajetu. Imaš li neku ideju kakav bi ovaj LG bio u poređenju sa njim? BenQ mi deluje bolje na papiru.

Poslednja izmena:
Nemam predstavu, nisam LG video uzivo. Interesantno da sam u NS samo u E**i shopu naleteo da su ukljuceni monitori,
pogledao sam neki LG IPS, 14ms odziv i produzio dalje. Posle sam prelomio i narucio preko neta Benq u fazonu ako ne valja imam 15 dana da ga vratim.

Sad kad kažeš, to je možda i najbolja opcija - kupiš monitor preko neta, ljudski ga isprobaš u tom roku i ako ne valja, vratiš. Ne znam samo kako kod nas u praksi izgleda to vraćanje robe...

Pozdrav svima!

Koji od ova tri?
1. Benq GW2470H Panel=AMVA+ (SNB) cena~15500 din
2. LG 23MP48HQ-P Panel=IPS cena~16500 din
3. Dell SE2416H Panel=IPS cena~18400 din

Ili preporuka za neki bolji a da je sa cenom tu negde.

Koristio bih ga uglavnom za programiranje.

Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Jel neko ima iskustva sa dellom p2417h? Kakav je za gejming prvenstveno a onda ostalo?

Одличан је за све. Да поново бирам монитор за ове паре, поново би изабрао овај.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Koja je razlika između njega i starijeg modela P2414H?

Noviji displej, HDMI, USB 3.0, 2 USB porta su sad sa strane, što ima smisla za razliku od starijeg modela gde su svi pozadi.

Jel neko ima iskustva sa dellom p2417h? Kakav je za gejming prvenstveno a onda ostalo?

Nisam primetio nikakve probleme, a igrao sam sve od Dooma do Civ VI. Boje su dobre. Ja sam ga uzeo kao privremeni monitor dok ne pređem na 34", ali sam jako zadovoljan. Postolje je vrhunsko, jedina uslovno rečeno mana je plastika na obodima, jer ako je pritiskate uleže. Zašto kažem uslovno, zato što ne vidim nijedan scenario gde bi to neko radio. Primetio sam samo dok sam pritiskao kad sam ga sklapao.

Jurim trenutno neki gejmerski 144hz 1ms monitor, ima li neka preporuka? Pošto imam gtx1070 ne bih da napuštam 1080p sigurnu luku, ne može 1440p da poćera samo jedna grafa, a za g-sync modele mi se iskreno ne bacaju pare u zemlji Srbiji. Vrtim se tu oko nekoliko manje-više sličnih modela, AOC G2460PF, Asus VG248QE, BENQ XL2411Z, BENQ XL2430T.... Prva 3 su u istom cenovnom rangu, četvrti je oko 100e skuplji, a nisam siguran da li stvarno nudi nešto bolje. Ima li neko iskustva sa ovim modelima?

Možda bih i pucao malo više na neki tn panel 1440p 144hz monitor, ali kad vidim domaće cene nije mi najbolje :D

Ако би дао више пара можеш узети и овај у обзир... https://shop.benchmark.rs/monitori/asus_led_24_mg248q_full_hd-83641
Али мислим да је XL2411Z скроз ок и не бих више давао за 1080р, ако се даје више кеша онда би јурио 1440р...

Nova serija - bolji odziv, bolji kontrast.
Hvala obojici :)

Koji panel je bolji za igre?

Sve filmove/serije gledam preko televizora pa gledam kojim monitorom da zamenim ovaj vremešni iz potpisa. Koristio bi za surf, povremeni office i za igre.

Gledao sam pomenute P/U 2417 pa razmišljam da li bi mi bio bolji neki 144hz (koliko vidim isto koštaju)?
Računam da bi za igre trebalo da je bolji ali ne znam da li smeta za surf i ostalo...

Hvala obojici :)

Koji panel je bolji za igre?

Sve filmove/serije gledam preko televizora pa gledam kojim monitorom da zamenim ovaj vremešni iz potpisa. Koristio bi za surf, povremeni office i za igre.

Gledao sam pomenute P/U 2417 pa razmišljam da li bi mi bio bolji neki 144hz (koliko vidim isto koštaju)?
Računam da bi za igre trebalo da je bolji ali ne znam da li smeta za surf i ostalo...
Није тако једноставно, TN je најбржи, али сада најбољи гејминг монитори имају IPS панеле, јер имају најбољу репродукцију боја и углове...
А ионако се та разлика у одзиву смањила, да је фактички занемарљива, једино ови неки wannabe гејмери трипују да "виде и осете" разлику :)

Који ћеш изабрати зависи искључиво од тебе самог, ако већ све гледаш на ТВ-у, а значи ти да имаш 144 херца (ако играш кантере и слично) слободно иди на TN или неки VA ако има у том ценовном рангу...

Смејурија.
Зна се шта која технологија може да пружи, ово је само класична реклама за масе...

Jurim trenutno neki gejmerski 144hz 1ms monitor, ima li neka preporuka? Pošto imam gtx1070 ne bih da napuštam 1080p sigurnu luku, ne može 1440p da poćera samo jedna grafa, a za g-sync modele mi se iskreno ne bacaju pare u zemlji Srbiji. Vrtim se tu oko nekoliko manje-više sličnih modela, AOC G2460PF, Asus VG248QE, BENQ XL2411Z, BENQ XL2430T.... Prva 3 su u istom cenovnom rangu, četvrti je oko 100e skuplji, a nisam siguran da li stvarno nudi nešto bolje. Ima li neko iskustva sa ovim modelima?

Možda bih i pucao malo više na neki tn panel 1440p 144hz monitor, ali kad vidim domaće cene nije mi najbolje :D

G460PF svaka igra može u 1080p ili 1440p uz minimalne korekcije, freesync + RX 480 nema "štucanja" slike, 144herca sa nekim podešavanjima ekrana izgleda bolesno dobro. Bilo mi čudno u početku, prelazak sa ips monitora na ovaj, razlika osveženja 60 i 144herca, ili kako će freesync izgledati uživo, realno nije isto gledati neki klip na netu i videti ispred sebe koje su mogućnosti monitora.

Pomenut je gore P2417H monitor koji sam skoro kupio ali imam problema sa njim, nazalost :(

Prvo sam imao problem sa crvenom bojom koja je bila vise narandzasta nego crvena.
Reklamirao sam ga i dobio novi sa perfektnim bojama.
Medjutim i sa tim novim sad imam problema, sa "inverse" ghosting-om (http://en.community.dell.com/support-forums/peripherals/f/3529/t/19990959)
Kada smanjim contrast na 60% problem nestaje ali ne skroz, prisutan je u odredjenim situacijama.

Razmisljam se da ga ponovo reklamiram ali ne znam da li cu dobiti monitor bez problema, tj da li svaki P2417H ima neki od ova dva problema poemnuta gore.
Kakva su vasa iskustva sa P2417H monitorom kada su ovi problemi u pitanju?

Hvala puno na snimku:)
Ocigledno imas monitor ispravan 100%

Moj na 75% contrast-u(default) ima problem.
Na 60% problem nestaje ali npr na tamnim pozadinama (nrp tamno siva) svetliji "objekti" ostavljaju trag pri kretanju, kao neka senka.

Nazad
Vrh Dno