Šta je novo?

Koji 24'' TFT?

AyS^

Čuven
Učlanjen(a)
22.12.2003
Poena
619
Planiram da menjam ova dva IBM-a za neki od 24"(ne mora 24 ali da je tu negde),e sad,koji uzeti ? ne treba mi za igranje,uglavnom posao (dizajn)

kakav je Dell 2405FPW ? ajde neki iskusni saveti :d

Poslednja izmena od urednika:
Pozdrav,
čitao sam ovaj test Full HD monitora za Q4 i pažnju su mi privukli BenQ G2420HD i HDBL modeli.

* trenutno imam Samsung 913N star 5 godina (na kom odgledam serije i/ili filmove)
* razmišljam o promeni monitora isključivo da bih imao veću sliku kada želim pogledati neku epizodu serije (često mkv u 720p) ili film (isto u 720p) ređe divx ili DVD.
* volim da odigram poneku igricu ali nemam baš puno vremena za to

Kakva je slika tih BenQ monitora kada se uporedi sa starim 913N? (na starom mi je sasvim podnošljiva - naviknem se :) )
Kakva je slika na Samsung P2450H? (video sam na jednom mestu za 4000din više od gore navedenih BenQ - dakle ne vezano za cenu i isplativost)
Kakva je slika na P2450H ako se uporedi sa BenQ, osetna ili slabo primetna? Naglasak na serije i filmove?

Nemojte predlagati LCD TV-ove od 32" za 500€ i slično. Interesuju me trenutno samo monitori do max 250€ i dobitak pri prelasku sa 19" sa naglaskom na gledanju filmova/serija.

Hvala!

Edit: mada više mi se sviđa Samsung P2450H kockast dizajn ali nije presudan :D

Poslednja izmena:
Poredio oba i to benq sa hdmi i samsung p2450h i benq me nije odusevio. U brzim scenama sam primetio duhove a i same boje me nisu nesto ocarale (mala napomena- nisam smeo u radnji da se igram sa podesavanjima). Samsung je vec ostavio znatno bolji utisak tako da sam ga narucio preko tehnomanije i rekose mi da stize za nekih desetak dana.

Ovo nije normalno gde su otisli sa cenama, dok sam se svrteo da konacno pazarim P2450H otisao je sa cenom na 28-9 hiljada. Resio sam danas da uzimam monitor tako da cu izgleda uzeti Benq 2420HDBL. Ako neko ima predlog za nesto bolje do 22-23K bio bih zahvalan...

Ovo nije normalno gde su otisli sa cenama, dok sam se svrteo da konacno pazarim P2450H otisao je sa cenom na 28-9 hiljada. Resio sam danas da uzimam monitor tako da cu izgleda uzeti Benq 2420HDBL. Ako neko ima predlog za nesto bolje do 22-23K bio bih zahvalan...

molim te napiši utiske kada ga uzmeš. mnoge interesuje taj model, uključujući i mene :)

uzeo benq HDB pre oko mesec dana.......prezadovoljan sam. Jedini problem je ugao..kada gledas odozdo, skace kontrast i vuce na crnu. Ne znam kako je kod drugih monitora..ali ovom benq je to jedina mana. PREPORUKA

Sumnjam, al ajd sad. ;) Meni se licno Samsung smucio. Vidim da si i ti imao Samsung pre ovoga, 226BW, ja 223BW. Kakva je slika u poredjenju sa njim? Prethodni ti je bio 16:10, a ovaj 16:9.

16:10 kod 24" ne mozes da nadjes po normalnoj ceni tako da je 16:9 u nekoj klasi od 200e jedini izbor. E sad, oko slike sve zavisi- meni deluje identicno kao na 226 sa samsungovim panelom koji sam vec imao i sa time sam veoma zadovoljan. Naravno, najbolje je uzivo videti pa uporediti sta ti najvise odgovara.

Ja sam Samsungom ne da nisam zadovoljan nego sam super nezadovoljan. Ovaj moj bljesti kao blesav. Da mi se ne ucitava color profil sa Windowsom, poludeo bih. Ako je i taj drecav kao i ovaj tesko tebi. Znam da ja vise necu Samsunga nikada.

Taman sam hteo da uzmem taj Samsung p2450 prosle nedelje za 220evra ,ocu-necu i kad sam se konacno smilovao cena mu za 3 dana skocila za 50 evra,izem ti srecu...Sad mi ostaje jedino Benq.

U samsung shopu kad ih pozoves kazu ti da nemaju na lageru i da ce stici i kostace blizu 29 000 tako da imaj to u vidu.
Ja sam sasvim zadovoljan ViewSonicom koji sam uzeo, boje su mu odlicne, jedva da sam imao potrebu da nesto podesavam sa njima, nikakvog isijavanja nema, crna je sasvim solidno crna :)
Nakon par HD filmova i probanja par igara vise sam nego zadovoljan.
U svakom slucaju da sam nasao 2450 za 21-22 hiljade verovatno bi njega uzeo, ali za ove pare je meni best buy, razmisljao sam i o Benq ali sta znam, malo sam subjektivan prema njima.

Zna li neko nešto o ovom led benq, g2420hdbl? Vredi li to, s obzirom da uopšte nije skup. Generalno mi nije toliko bitan odziv, najviše mi je bitno da je dobar za filmove i dug rad na njemu.

Meni se svideo onaj fensi acer, ali opet nije nishta poseban, a uopshte nije jeftin. Benq je bio u novelu za 19500, ali vidim da je cena otishlaaaaaaaaaaaaaa

Poz svima!

Kupujem novi monitor i treba mi savet... ko ima vremena i volje da pomogne zahvaljujem puno..
Studiram arhitekturu i znam da bi mi dobar monitor trebao, i da dobrih monitora sa IPS ili PVA panelima nema jeftinih. Medjutim ja nemam neke velike pare... tako da za sumu od oko 300e moram nesto da nadjem...

razmisljam se oko sledecih:
1. SAMSUNG 2333T 23" -PVA za oko 300e
2. DELL 2209 WA 22"- IPS oko 300e
3. SAMSUNG F2380 23" - PVA isto oko 300e

E sad juce sam takodje naleteo i na HP ZR24W -24" IPS 1920 x 1200 ... on mi je definitivni najbolji, odličan je ali i cena mu je oko 400e...mozda nekako zaradim jos dodatnih 100e jako mi je zapao za oko..

Sad mene samo interesuje da li preterujem da li je bolje uzeti neki "dobar" TN panel i dijagonalu 24 " ili manju dijagonalu a bolji panel???

koje je vase misljenje i da li imate neki drugi da predlozite?
P.S. izvinjavam se na duzini poruke
linkovi:
1. http://www.itsvet.com/tekst/samsung-syncmaster-2333t/4185/
2. http://accessories.dell.com/sna/products/d...mp;sku=320-7825
3. http://www.pcpro.co.uk/reviews/monitors/35.../specifications
4. http://www.tftcentral.co.uk/reviews/hp_zr24w.htm

Vrh Dno