Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Philips 220E1SB
LINK

Poslednja izmena:
Ukratko...

- imam max 200e na raspolaganju;
- za monitor sa DVI;
- u rezoluciji 1920 x 1080;

Neki predlozi?

Za sada se dvoumim izmedju:

1. Samsung SyncMaster P2250
2. Viewsonic VX2260wm
3. Benq G2411HDA (24")
4. Benq G2220HDA

Poslednja izmena:
bilo je u dnevnim novinama pre neki dan ( flajer ), nemam ga vise, izgleda da je bacen u kantu, sad ga ne mogu naci
cena je 10 000 i nesto,
i ispravka
3 meseca garancije na 0 mrtvih pixela, (uzverovatno jos godinu "obicne" garancije) (izvinjavam se na gresci)
a firma, hm mozdaje "sempro" ali nisam siguran....
sorry

Poslednja izmena:
Читам последњих 10 страна ове теме и завртело ми се у главУ...
Који је тренутно најскупљи 22", да има DVI, да није 16:9 и да има бар основну ергономију. Да ли је уопште крајем 2009. паметно купити 1600х1050 22". HD филмови се ионако гледају на 47" ТВ-у.

Узет је P2350. Не видим да му нешто фали, нисам приметио ништа негативно вредно помена. За мене скроз ОК.

I meni se zavrtelo u glavi. Tražim monitor sa DVI, do 200€. Grafa je Powercolor 4770 512.​
Razmišljao sam o Viewsonicovim modelima. Problem je što mi više odgovara da pazarim u NS, ali tu nema 2226w o kojem sam pročitao mnoge reči hvale. Morao bih da ga naručim na neviđeno iz Bg-ja. Nešto najsličnije ovom monitoru što mogu da nađem u Sadu je 2240w, ali se mnogi ljudi žale na blesavi dynamic contrast (ne znam da li je ovo slučaj i sa 2226, deluju mi jako slično, ako neko može da uporedi ova dva modela, bio bih zahvalan; specifikacije sam naravno pročitao).​
Na više mesta sam video i 2260wm, samo ne znam da li je moja grafa dovoljno brza za ovu rezu (po specifikacijma podržava, ali kako to u stvarnosti izgleda?). Da li valja dati koju hiljadarku više za ovako nešto uzimajući u obzir moju grafu (da dodam da nema hdmi) i da komp koristim za kucanje tekstova, net, poneku igru, da odgledam koji film (ne insistiram na full hd)?​

Poslednja izmena:
Ubih se trazeci Samsungov T220, ortak hoce da kupi. Ali izgleda da se vise ne moze ni naruciti iz inostranstva, moguce je da ga Samsung vise ne proizvodi.
Mislim da je potraga spala na 2 monitora:

ViewSonic 2226w
http://www.gigatronshop.com/products/show_product/12093/7

Samsung 2253LW

http://www.benchshop.rs/Samsung/Monitori/278099-SyncMaster-2253LW.html

Koliko znam, uz Viewsonic se ne dobija DVI kabl, tako da kupovinom kabla uz monitor, cena im je slicna.
Koji kupiti :). Jedina razlika je 2ms vs. 5ms u korist Samsungovog modela, ali problem je sto sam ja veoma malo cuo o njemu, dok sam cuo dosta pohvala o ovom ViewSonicovom modelu.

Poslednja izmena:
Ha! Sto manje ima da se nadje ViewSonic 2226w to mu visa cena. Pocetkom godine bio oko 15 i po hiljada. Ne dobija se DVI kabl uz njega, a za 5ms ne brini - uveravam te da se ne primeti nikakvo razmazivanje po ekranu.
A da pogledas ovaj SAMSUNG P2250 koji je malo siri (vidi rezoluciju)?

http://www.hellas.rs/index.php?action=opis&q=3367

Ja bih ga danas uzeo u razmatranje da se nisam prizenio ViewSonicom. Uzgred, firma odozgo je imala do pre par nedelja na akciji T220 po nekoj ceni da padnes u nesvest, nesto oko 16 hiljada valjda, ali isparilooooo... I da, ako link ne sme na forum admin neka brise.

Ortak ce najvise da se igra na racunaru, pa ce HD rezolucija kad tad biti problem ;).
Ima Ati 4870, ona je sada i vise nego dovoljna, al ce za 16x10 dosta duzi period biti dovoljna. Dakle 1680x1050 monitor (16:10) jedino dolazi u opticaj.
Ali hvala za info, dobra akcijska cena :).

Poslednja izmena:
Za T220 to ti nema znacaja, idu isti ili veoma slicni paneli medju kojima je razlika mala. Ja recimo imam C panel, koji je bolji od nekoga ko ima A panel (Samsungov) od nekog sa ovog foruma, jer taj njegov ima vece probijanje, cak i bad pixele, dok moj ima minimalno probijanje.
Ova prica oko provere panela je bila bitna za monitore 2232BW pre par godina kada je postojala ocigledna razlika izmedju panela Samsungovih i drugih koji su se ugradjivali.

Slobodno kupi T220, ne mozes da se razocaras.
Jedino se unapred raspitaj kod prodavca kolika je garanacija na broj bad pixela, kod Winwin-a je 3 (ili mozda i 2), znaci kad se pojave 3 bad pixela onda se moze vratiti. Mada je sansa da dobijes bad pixel nevelika, a ako je prodavac rad, neka ukljuci monitor pa lepo sam proveris da li ih ima.

Poslednja izmena:
Ja sam danas kupio Samsung T220 i monitor je extra...Posle Asus-a 19'' ovo je uzivancija...Slika je extra,boje odlicne...za te pare odlican monitor....:)

isplati li se dati za ovaj monitor dati 14.500 din

Acer 23" V233HB 1920x1080 5ms 300cd m2
Analogni interfejs
Rezolucija: 1920 x 1080 FullHD
16.7 miliona boja
Potrošnja: do 32W (standby 0.76W)
Mogućnost ugradnje na zid po standardu VESA 100 x 100 mm
Dimenzije: 54.5 cm x 22.2 cm x 39.1 cm
Težina: 7.1 kg
Boja: crna

Nema DVI, a FullHD je, a 5ms, sve nekako ni na nebu ni na zemlji :).
Ne znam, nekako mi je, za 22 monitore, DVI a must have ;).
A monitora bez DVI ima i jeftinijih od tog ;), za ~13k na primer, samo su oni vecinom 16:10.

Za sta bi ti koristio monitor prvenstveno ?

Poslednja izmena:
bilo je u dnevnim novinama pre neki dan ( flajer ), nemam ga vise, izgleda da je bacen u kantu, sad ga ne mogu naci
cena je 10 000 i nesto,
i ispravka
3 meseca garancije na 0 mrtvih pixela, (uzverovatno jos godinu "obicne" garancije) (izvinjavam se na gresci)
a firma, hm mozdaje "sempro" ali nisam siguran....
sorry

U pitanju je flajer Pc Practic-a..bio sam u radnji kad je ortak kupovao kabl i rekao mi lik (prodavac) da monitor ide ko alva!
Ali koliko sam uspeo da vidim, mada nisam siguran, nema DVi :(

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno