Šta je novo?

Koji 22" TFT?

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
ima li kod nas Acer AL2216W? To je 22" monitor za 400e (na zapadu).

Poslednja izmena:
ja sam hteo da uzmem T220 ali sam mogao da narucim jedino T200 i to HD verziju .. a kosta *ebenih 320 eura ... strasno.
ipak sam narucio 2233BW koji stize u petak pa cu da prenesem utiske (samo molim boga da je samsung ili au optronics panel)

ako mene pitas, razlika izmedju T220 i 2233 jeste u izgledu .. sta znam :)

Sutra mi stize ViewSonic VX2226w.Nigde do sada na forumu nisam procitao da neko daje vaznost kablu pogotovu dvi konekciji.Sta kupiti od kablova.
Koliko znam kabal dosta utice na kvalitet boja.

http://www.monstercable.com/productdisplay.asp?pin=1868

2a61coo.jpg

Poslednja izmena:
Monster je najveci lopov od kablova sto postoji :), takav kabl da kupis u MonoPrice izasao bi te barem 2x jefitnije. Stave tanke zice u debeo gumeni omotac i varaju ljude.

Ima razlike u kablovima, ne toliko primetne u slici koliko u oklopljenosti, konektorima i izdrzljivosti na stalno in/out iz uredjaja, nije "to su sve 1 i 0, isto je". Gledaj da bude pristojne debljine, da pruza jak otpor pri uvrtanju i savijanju. Ako mozes da nadjes podatke o debljini zice, idealno bi bilo sto manji "ga" broj, 22-24ga.

Poslednja izmena:
zar vi kad kupite monitor ne dobijete i kabal? ja uz T220 dobih DVI kabal i sigurno nemam nameru da kupujem drugi, da sam kupio neki SPV 24" pa da i razmljisam o boljem kablu ovako sam siguran da nemam razloga

Hmm...nešto ne viđam PVA ili IPS modele kod nas pa čak ni na testovima? Što to? Ja imam 970P i čisto malo razmišljam o kupovini većeg...ali kolko vidim nema nijednog dostojnog 970P po kvalitetu panela/slike ?

Treba mi neki jeftin 22" TFT monitor: programiranje + gledanje filmova.

za oko mi je zapao Philips 220VW9FB, sa cenom od ~10.790 din u Metrou.

da li neko zna vredi li ovo cemu? i dal uopste lici na 220VW8F model koji se prodaje po BGu za oko 170 evra minimum... dok ovog drugog nema, cini mi se da je pravljen za istocno trziste..

ima li ko iskustva sa bilo kojim od pomenutih?

evo ja da pohvalim samsung 2233BW.
uzeo sam ga pre 1h, i za sada su (kakvi-takvi) utisci *ebeno dobri.
presao sam sa 17" na 22" i razlika je OGROMNA logicno :D
dobio sam A panel, sto je skroz super imajuci u vidu da sam monitor na "slepo" narucio iz BG-a i nisam bio u prilici da proverim koji je panel u pitanju pre kupovine.
slika odlicna, kristalno cista, boje prirodne i prijatne, povezao sam ga preko DVI i ukljucio "Game" mod. proverio sam monitor sa Dead Pixel Buddy, i srecom nisam uspeo nista da nadjem. jedino se primecuje da malo probija pozadinsko osvetljenje, ali nista strasno.
sve u svemu, odusevljen sam :)

Poslednja izmena:
Pošto sam video da je u poslednje vreme cena Samsung 2233bw pala na oko 200 evra mislim da je to sada što se tiče monitora best buy, ako vam treba dvi naravno.
Po meni ima bolje postolje od t220 jer ima veći ugao podešavanja, sa druge strane ima nešto slabiji odziv od 5ms, ali opet po mom subjektivnom mišljenju mnogo lepši dizajn (koji za razliku od odziva mogu da primetim :)

Zasto bih uzeo monitor sa HDMI? Ako bih npr sa neta skinuo HD filmove of 25-30gb da li bi ih mogao normalno pustati i na monitorima sa obicnim DVI prikljuchcima?

Poz!

HDMI je prikljucak, kakve to veze ima sa pustanjem filmova :D.
25-35GB za film, ti si loooooooooooooood :d :p.

@Prokka
'De je lepsi, ova crvena boja na T220 je nekako sexy :banana:.
A i cena mu je slicna sa 2233BW, 200-215e.

Treba mi neki jeftin 22" TFT monitor: programiranje + gledanje filmova.

za oko mi je zapao Philips 220VW9FB, sa cenom od ~10.790 din u Metrou.

da li neko zna vredi li ovo cemu? i dal uopste lici na 220VW8F model koji se prodaje po BGu za oko 170 evra minimum... dok ovog drugog nema, cini mi se da je pravljen za istocno trziste..

ima li ko iskustva sa bilo kojim od pomenutih?

ja sam uzeo sestri u Metrou taj Philips (220VW9). za 115e je odlican a objektivno nije los. nisam ga puno zagledao ali ukratko, nema mrtvaka, uglovi su za TN monitor ok i ne probija zaista mnogo kada pustis film. kao sto rekoh, za te pare ne moze covek previse da ocekuje ali ovo objektivno zaista nije lose. garancija je 3 godine. ima samo tilt od 5 stepeni u napred i 20 u nazad. izradjen je od jeftine crne plastike ali za te pare ne mozes da ocekujes 971P kvalitet izrade...boje nisam mnogo zagledao ali ne verujem da su nesto, pre svega zbog nvidia 6100 shit integruse i analogne konekcije, ali boze moj...za sestrine potrebe - prepuna kapa a i dzabe je...

Poslednja izmena:
a i postolje je kolko vidim isto kao na t220...

Nije isto postolje, veruj mi jer sam sastavljao i rastavljao i jedan i drugi monitor :)
Kod 2233bw je mekše i po meni bolje rešeno.

Cena je poslednji put kada sam gledao bila oko 30 evra u korist 2233bw.

U svakom slučaju ko god da kupuje monitor neka ga pre toga pogleda negde i vidi da li je to ono što njemu odgovara ili ne. Pogotovu su dizajn i toplina boja i probijanje dosta stvar subjektivnog utiska.

A kakav je ovaj Viewsonic 2226W? Vidim da je to Value serija, a da je hvaljeni 2260WM X serija, ali, kako totalno ne poznajem Viewsonic kao brand, ne znam kolika je stvarna razlika izmedju monitora Value i X serije. Vidim znacajnu razliku u dizajnu, ali kakva je i kolika razlika u panelima, realnom kvalitetu slike itd? Hvala.

I ja zagledao ovaj Viewsonic i sudeci po http://www.testfreaks.com/monitors/viewsonic-va2226w/ izgleda da je sjuper za te pare (oko 14500 prekjuce u jednoj radnji). Prvo sam se zalepio za Samsung T220, ali kad sam ovo video... A oko 6000 jeftinije od Samsunga. Nije lepsi od T220 i nema 2ms, ali nije ni bitno. Sad ako neko ima ovaj va2226w, molim za utiske.

Ja ne znam da li sam ja lud, da li moje oci ne valjaju, ali juce sam u radnji gledao T220 i pored njega je stojao Samsung 2220LM i ma koliko meni bilo cudno i neshvatljivo, ovaj 2220 je imao bolju sliku i bolje boje. Znam da verovatno nisu podeseni, da ko zna kakav signal dobijaju, madjutim sa istim signalom ubi ga 2220. S obzirom da nisam bio sam i da su se i ostali slozili sa mnom, ovo mi je najblaze receno cudno.

Samsung t220 i 223bw. Ja imam 223bw, dok drugar poseduje t220. Iako su po specifikacijama veoma razliciti, u korist t220, na istim setovanjima je slika na mom cak jasnija :)
Takodje video sam one acer-e, viewsonic i benq.. po meni uzas

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno